|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako pa kaj alkohol?
7.9.2010 9:28:38   
Kerensa*
Da se ne bo debatirali samo o tem, kako je kdo dober ali slab, ker kadi ali ne kadi...

IZVIRNO SPOROČILO: ema tiara
IZVIRNO SPOROČILO: a@n@
Nihče se pa ne zgraža, ko mame pijejo alkohol pred otroci.Pa ne samo pijejo, opijajo se. Pa takih mam je veliko, preverjeno.user posted image  

to bo naslov naslednje tebe-piti na balkonu al v dnevni sobi

Vprašanja so torej kar jasna...

- ali pijete alkohol ali ne?
- zakaj ja in zakaj ne?
- če ga ne pijete - kako ga tolerirate pri drugih (in kdaj)?
- če ga pijete - kje in koliko in kdaj?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako pa kaj alkohol?
7.9.2010 9:44:20   
*alja*
Jas pijem redko (2 krat na leto), pa to sem po 2 kozarcih katerega koli alkohola pijana (ga ne prenašam, mi je slabo), zato ga ne pijem.
Pri drugih ga prenašam zelo slabo, mi gre na živce če moj pije (pa čeprav samo 1 pivo), očitno posledice iz otroštva (dosti problemov zaradi alkohola).
Tudi druge zelo težko gledam pijane, se raje umaknem.

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.9.2010 9:51:15   
kalbo
Če spijem pivo, s tem v kri mojega otroka ne pride niti kapljica alkohola. Za nikotin od tvojega cigareta se pa to ne da ravno rečt, tako da to dvoje ni enaka stvar. Če bi pa pijan vozil, je pa druga stvar.

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.9.2010 9:53:05   
mojcaziga
Sama ne pijem nikoli, niti piva ali vina, žganih pa sploh ne. Pravzaprav me mulc vidi pit samo vodo ali imonado in pa topel čaj pozimi. Zakaj ne pijem? Piva in vina ne morem že od malega, mi pač smrdita kaj češ. Žganja ne pijem od svojega 18. leta, pa prej tudi nikoli nisem, zaradi tega, ker sem se skoraj zastrupila z alkoholom, saj me je družba hotela napiti, pa se nikakor nisem dala user posted image No, čez par let sem v bolnici zvedela, da spadam v nek mičken procent tistih, ki se jih alkohol ne prime. Je torej samo strošek če pijem, učinka pa nobenega.
Moj spije mogoče 10 pirov na leto in kak kozarec penine ob novem letu.

Če pa bo tamali nadaljeval to tradicijo, pa bomo videli čez par let.

lp, mojca

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.9.2010 9:53:26   
Kerensa*
Ne tukaj mešat' kajenja in pitja, Kalbić. user posted image  Zanima me... hmmm, kako naj rečem?... moralni vidik konzumiranja alkohola pred otrokom (kakšen vzor s tem dajemo starši otrokom, kakšne so splošne posledice pitja in tudi potencialne na otroka).

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.9.2010 9:54:25   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: mojcaziga
No, čez par let sem v bolnici zvedela, da spadam v nek mičken procent tistih, ki se jih alkohol ne prime. Je torej samo strošek če pijem, učinka pa nobenega.

A, je*ote... a to je dejansko možno al' kaj?

(odgovor članu mojcaziga)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.9.2010 9:54:52   
oka
Ti pa znaš dregatuser posted image

- ali pijete alkohol ali ne?-občasno
- zakaj ja in zakaj ne?-pismo da ne vem.
- če ga pijete - kje in koliko in kdaj?-vsak petek zvečer si privoščim enega Ginesa, drugače pa na morju, zvečer pred prikolico, v miru kako viski kolo al pa dve al pa tri...

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.9.2010 9:55:54   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: oka
Ti pa znaš dregatuser posted image

Kakor vidiš v prvem postu, ideja ni bila moja. user posted image

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.9.2010 9:56:55   
Kerensa*
na morju, zvečer pred prikolico, v miru kako viski kolo al pa dve al pa tri...

Sicer ne vem, če nimaš tudi ti medicinske tolerance na alkohol, ampak a to pomeni, da se na dopustu konkretno nažreš kot krava? user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.9.2010 9:56:57   
oka
Kakor vidiš v prvem postu, ideja ni bila moja. user posted image

A si ti odprla temo al nisi? Tak da...

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.9.2010 9:57:42   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Ne tukaj mešat' kajenja in pitja, Kalbić. user posted image  Zanima me... hmmm, kako naj rečem?... moralni vidik konzumiranja alkohola pred otrokom (kakšen vzor s tem dajemo starši otrokom, kakšne so splošne posledice pitja in tudi potencialne na otroka).

Ti s tole temo to dvoje mešaš. V bistvui je tole provokacija, ker ti je dolgčas.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.9.2010 9:57:44   
Kerensa*
A si ti odprla temo al nisi? Tak da...

Tak', da sem samo uresničila tujo idejo. user posted image  Pa saj ni pomembno, v bistvu - zanima me in pač vprašam. Kill me. user posted image  Again. user posted image

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
7.9.2010 9:58:43   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo
V bistvui je tole provokacija, ker ti je dolgčas.

Ni mi dolgčas, odgovori me pa res zanimajo. Je pa že kar očitno, da me spet zanima ena stvar, ki je... "provokativna".

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 13
7.9.2010 10:00:24   
oka
Sicer ne vem, če nimaš tudi ti medicinske tolerance na alkohol, ampak a to pomeni, da se na dopustu konkretno nažreš kot krava

NO to si pa tako napisala, kot da bi jaz na dopustu vsak večer ležala pod mizo zadeta kot kravauser posted image (če so krave sploh lahko zadete).

< Sporočilo je popravil oka -- 7.9.2010 10:01:52 >

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
7.9.2010 10:01:20   
kalbo
Ja, pijam alkohol, po večini pivo, ali pa teran, vsake tolko se ga tud nalijem.

Če dajem svojim otrokom pit alkohol, ne, niti slučajno.

Če mislim, da sem svojim otrokom dober zgled s tem, ko pred njimi pijem alkohol. Glede na to, da ne ležim pijan ko krava pred njimi in da nikoli ne vozim pod vplivom alkohola, se mi zdi, da sem soliden zgled.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
7.9.2010 10:02:33   
Lun1ca
Jaz pijem alkohol zelo redko, ker ga zelo slabo prenašam. Še najbolj mi paše kakšno pivo. Si privoščim enega recimo v povprečju na 14 dni.
Moj (na žalost) spije kakšno pivo vsak večer. Ne da se ga opija, ampak po večerih pred tv-jem, ko je šport spije recimo 3 piva.
Ja pred otrokom boma normalno pila tako kot do zdaj. Moj oče in mama sta vedno pila pred mano. Oče isto kot moj fant po večerih pivo pred tv-jem, mama priložnostno, pa tudi poleti kak špricer za žejo. No in to ni nič vplivalo na mene. Tak da tudi na mojega otroka ne bo.. 

Najin ♥ prišel 25.3.2011

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
7.9.2010 10:03:31   
Kerensa*
Sicer ne vem, če nimaš tudi ti medicinske tolerance na alkohol, ampak a to pomeni, da se na dopustu konkretno nažreš kot krava

NO to si pa tako napisala, kot da bi jaz na dopustu vsak večer ležala pod mizo zadeta kot kravauser posted image (če so krave sploh lahko zadete).

Ja, krava (kot žival) je bila res bolj slaba primerjava user posted image . No, pa da te potolažim - ne razumi mojega posta tako, kakor si ga, ker ni bil tako mišljen. V bistvu sem samo vprašala, ali se ga na dopustu konkretno napiješ, nič drugega.

Tako, kakor npr. Kalbić, ki pravi, da se ga občasno nalije. user posted image  Brez skrbi - sem najbrž ena zadnjih v vrsti, ki bi tukaj zganjala moralo. user posted image

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
7.9.2010 10:04:54   
mojcaziga

IZVIRNO SPOROČILO: mojcaziga
No, čez par let sem v bolnici zvedela, da spadam v nek mičken procent tistih, ki se jih alkohol ne prime. Je torej samo strošek če pijem, učinka pa nobenega.

A, je*ote... a to je dejansko možno al' kaj?

Očitno. Razen če so me dohtarji nasrali, jaz pa jim sveto verjamem.

Bom mogla preverit v kratkem user posted image

lp

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
7.9.2010 10:08:23   
oka
V bistvu sem samo vprašala, ali se ga na dopustu konkretno napiješ, nič drugega.

Ne to pa ne (no ne vsak danuser posted image ). Sploh z mojo mešanico viski kole neuser posted image

p.s. vem, da ne zganjaš morale. Niti za trenutek nisem na to pomislilauser posted image

< Sporočilo je popravil oka -- 7.9.2010 10:09:31 >

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
7.9.2010 10:10:33   
Kerensa*
Glede na to, da ne abstiniram, bi jo težko, ja. user posted image

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
7.9.2010 10:10:40   
Felicita
Ja. (a če napišem ja, sem kronik? ker vidm da je 'občasno' tisti pravi odgovor?)

- zakaj ja in zakaj ne?
Tole je zanimivo. če rečem za sprostitev, sem kronik. če rečem da zrd družbe sem slabič. če rečem da mi je všeč, sem spet kronik. isto če mi zapaše. zakaj ga torej pijem? user posted image

poleti kak radler ali pivo doma, ene 3x na leto mamo s sošolci koktajl night, letos na absolventu smo ga tut pili; pa ob kaki dobri pečenki kozarc terana. aja, pa če greva z vd možem ven zvečer si včasih naročim kak špric aperol... recimo, povprečno, 1x na mesec. če pijem ne vozim oz. obratno.

otrok še nimam, ampak sta se moja starša ene 3x tekom mojega življenja napila pred mano... pa nimam kakih hudih travm, niti me nista nikoli spravljala v kakršnokoli nevarnost (vožnja, ...)

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
7.9.2010 10:17:33   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita
- zakaj ja in zakaj ne?
Tole je zanimivo. če rečem za sprostitev, sem kronik. če rečem da zrd družbe sem slabič. če rečem da mi je všeč, sem spet kronik. isto če mi zapaše. zakaj ga torej pijem? user posted image

Sicer ne vem, zakaj ga ti, ampak jaz ga pa iz čisto preprostega razloga (kadar ga) - da se napijem. user posted image  Za sprostitev ga ne, ker takšnega vzvoda ne potrebujem. Da bi začela zaradi družbe, še manj. Če mi ne bi bil všeč, ga pa ne bi pila. user posted image

Oh, pa da takoj omilim svojo izjavo user posted image  - ne pijem dnevno, niti tedensko ne, ampak mesečno pa že ruknem kakšen nula-tri. Enkrat na letni čas se pa konkretno nažrem.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 22
7.9.2010 10:28:09   
Sandra_26
No pa še moje mnenje o alkoholu. Sama ga ne pijem, niti ob posebnih priložnostih niti za novo leto.

Ne pijem ker ne da ga nebi prenesla, zavedam se koliko škode je naredil alkohol mojim najbližjim in dobesedno sovražim ljudi kateri pijejo lakohol in se jih izogibam in zato tudi sama ne pijem.

Kot sem napisala nisem rada v družbi tistih ki pijejo alkohol, če pa že tak nanese, pa se čimprej umaknen.

Marsikateri človek se ne zaveda, kaj lahko alkohol povzroči. Zato tisti ki pijete, pijet po pameti, če že morete.Da pa se brez alkohola tudi preživeti.

Taša, Masha, Tai

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 23
7.9.2010 10:28:17   
Felicita

IZVIRNO SPOROČILO: Felicita
- zakaj ja in zakaj ne?

Sicer ne vem, zakaj ga ti, ampak jaz ga pa iz čisto preprostega razloga (kadar ga) - da se napijem. user posted image  Za sprostitev ga ne, ker takšnega vzvoda ne potrebujem. Da bi začela zaradi družbe, še manj. Če mi ne bi bil všeč, ga pa ne bi pila. user posted image

Oh, pa da takoj omilim svojo izjavo user posted image  - ne pijem dnevno, niti tedensko ne, ampak mesečno pa že ruknem kakšen nula-tri. Enkrat na letni čas se pa konkretno nažrem.

viš, jest ne vem če sem bla 5x v stanju, ko bi lahko rekla da sem bla - pijana. jest dejansko pijem, ker mi je všeč, zato 0,3 praktično nikol ne, ker mi je delč premočno (razen če kej lokalnega sprobavam, kot prejšnji teden rakijo, lol), kot rečeno - pivo, vino pa mešance... najljubši mi je pa itak martini.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 24
7.9.2010 10:35:13   
Gina

- zakaj ja in zakaj ne?

Zelo redko pijem alkohol.
Ne pijem ga zato, ker mi enostavno večino časa ne paše. Sem prerasla bi rekla. Ne vidim pointa v njem. Če mi zapaše, je to morda kdaj poleti na terasi kakšno pivo (3x letno) ali slučajno na redke čase kje na kakšni žurki v družbi. Večinoma pa tudi na žurkah ne pijem, ker sem navadno jaz ta, ki vozi. Za volan pa ne grem niti če spijem en sam kozarec - sem pa počela to v najstniških letih oz. pšri zgodnjih dvajsetih in mi je še toliko bolj jasno, kako zelo nevarno je to. Otroci so me videli piti alkohol morda samo parkrat v svojem življenju. NIti v moji primarni družini ni bilo drugače, niti moj bivši niti moj zdajšnji mož ne konzumirata več alkohola kot jaz - torej parkrat na leto. Če vprašate moje otroke, ali kdaj kaj spijem, bodo rekli da ne.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

novo leto
che guevara

Kje pričakat novo leto?

doma z družino (80%)

v tujini (1%)

v mestnem središču (3%)

na privat zabavi (10%)

sam pred tv (2%)

drugo (4%)

Število vseh glasov: 269

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!