|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako pa je bilo pri vas...
15.6.2005 10:55:12   
kikica
...na prvem pregledu pri zobarju namreč. Midve sva ga imeli v ponedeljek in sem bila res presenečena, kako to izgleda. Namreč, s Saro vstopiva v ambulanto, kjer me zobar (po moje tik pred penzijo, čist rdeč v faco, v enih pisanih hlačah kot jih imajo kuharji, skratka men že na videz ni potegnil) vpraša, če imava kakšno spremstvo. Ok, mu rečem da je še mami z mano in on kar: „Kar še ona naj vstopi.“ Jo sestra pokliče, in vsi lepo sedimo, ko on začne s pravljicami ala : „no mama, za katero vas bolj skrbi, za hčerko ali vnukinjo?“ Pol je nakladal, da se zobje najbolj umivajo z grizenjem, zato otroku vedno dat nekaj, da grize. Pol je mami nakladal kakšen kruh naj peče, pa kako me naj nadzoruje, da ne bi tamali dajala Čokolinota pa Medolinota pa to. Ok, sem kar mal zdržala to, ko se loti pregleda zob. Brez rokavic ji začne šarit po usti, mala seveda joka in kar me je najbolj raz....., videl je samo spodnja dva zobka, ki se itak vidita že na sto metrov, zgoraj ga pa ima tud že zunaj, saj že škrta z zobmi in vidi se, tega pa tud z očali ni videl. In jaz mu rečem, da vem da je, in sem se takoj pokesala, ker je spet šaril po ustih. Ampak ga ni videl. Moja stara mama pri 92 ga vidi, ampak on ne. Saj se ne sekiram, sprašujem pa se, kako lahko tak človek opravlja zobozdravstveni pregled, če pa nič ne vidi in ne čuti? A je tud pri vas vse to brez rokavic potekalo? To me je še najbolj zmotilo, ko sem opazila, kako površen je.

Pa lep dan vsem!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Kako pa je bilo pri vas...
15.6.2005 10:57:42   
Anonimen
še nismo bli. ble sva pa izven redno, ker so zgornji zobki vn prihajali rumenkasti pa sva šli prašat kaj je to. zdravnica je bla mlada, extra prijazna, tisa je držala usta na stežaj odprta brez joka in stoka, pol se ji je še smejala in je blo super! :)

lp, lara

(odgovor članu kikica)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Kako pa je bilo pri vas...
15.6.2005 11:00:49   
CUKRČEK
Na žalost so tudi taki "pacienti" med dohtarji. Mene pa najbolj razpizdi, ko reče da ne smem čaja sladkat, pa sladke hrane dat otroku..... najbolje da otroke navadimo, da se gredo pasti v travo, da ne bodo slučajno kakega sladkorja zaužili.
Jaz pa kar gofljo otresam, če mi kdo kaj takega reče....pa naj si misli kar hoče.


(odgovor članu kikica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Kako pa je bilo pri vas...
15.6.2005 11:12:36   
tana 1
Ma ni šans, da bi delal brez rokavic, pa sej to je obvezno. Jest bi kar šla ven.
Mi imamo super zobozdravnico in zmeraj komaj čakamo da gremo tja, pa čeprav imamo samo kontrole na pol leta.
Lep dan vsem

(odgovor članu kikica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Kako pa je bilo pri vas...
15.6.2005 11:14:26   
Anonimen
Mi smo bili zadnjič pri treh letih prvič pri zobozdravnici, na sistematskemu. S Tiborjem je bil očka in po moje je bila zato ekstra prijazna. Ker Tibor je notri uletel z dudo, pa je bilo daleč od tega, da bi bilo kaj narobe. Kolikor sem do zdaj poslušala mamice, so jih vse zobozdravnice hudo nadrle, ko so samo omenile, da imajo otroci še dude, in to samo za ponoči.
Sicer je pa tale vaš starček res hecen, Lara. Saj bo verjetno šel kmalu v penzijo. Mogoče pa že sedaj le kaj nadomešča. Pri nas se pri pediatrinji tudi kdaj tako naredi, da naletimo na enega upokojenca.
Cukrček, kar se pa cukrčka tiče, se pa popolnoma strinjam s teboj.

(odgovor članu kikica)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   Kako pa je bilo pri vas...
15.6.2005 11:15:20   
Anonimen
Aja, ne Lara, kikica sem mislila. Ma kako se hitro to narei, da se zmotiš, če koga drugega popraviš v isti stvari. A ne, al bina?

(odgovor članu kikica)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Kako pa je bilo pri vas...
15.6.2005 11:58:24   
Anonimen
:)-:)-:)-

(odgovor članu kikica)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   Kako pa je bilo pri vas...
15.6.2005 12:34:43   
cukrmali
no, jaz se pa NE STRINJAM s cukrckom glede cukrcka: se strinjam s tistim, ki pravi, da v caj NI TREBA dat cukrcka, pa tudi sicer sladkarije res samo za posladek, ne pa za glavno jed. razni medolinoti in cokolinoti pri nas tako odpadejo. obstajajo fine kasice brez sladkorja in nas mali jih obozuje. malo poglejte okrog sebe pa boste vidle, kolk DEBELINKOTOV je ze med zelo majhnimi, 2, 3 letniki, kaj sele tam okrog 7, 8 let. a milsite, da je to uredu? no NI UREDU - posledice so za celo zivljenje in ta, da bo imel skoz tezave s tezo je se najmanjsa... najboljsa pot do svojega debelinkota je pa ta, da ga cimprej navadis na sladke okuse.

(odgovor članu kikica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Kako pa je bilo pri vas...
15.6.2005 13:08:12   
Anonimen
Ja, zihr.

(odgovor članu kikica)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   Kako pa je bilo pri vas...
15.6.2005 13:39:12   
CUKRČEK
Cukrmali, men se pa zdi, da ti "debelinkoti", ki jih ti omenjaš, niso taki zaradi malo cukra v čaju in čokolešnika za zajtrk.
Vsi extremi so bedni. Svet je popolnoma obseden s tem, če ima kdo kako kilo preveč. In starši zaradi svoje obsedenosti s tem že od malega"obsedajo" svoje otroke.
A to se ti pa zdi u redu? Da že malemu govorijo, da tega pa ne bo jedel, ker bo potem debel in grd!!!!!!!




(odgovor članu kikica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Kako pa je bilo pri vas...
15.6.2005 13:48:45   
Anonimen
Pa še tisti otroci, ki jim starši odrekajo sladkor, so potem pri kakih petih letih lahko totalno nori na sladke stvari. To sem že doživela na lastne oči in tudi ušesa. Taki znajo pa potem res debeli postati.

(odgovor članu kikica)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
15.6.2005 13:54:17   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu kikica)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   Kako pa je bilo pri vas...
15.6.2005 13:54:58   
Lenny
Bolj kot striktno kontrolirati sladkor se zdi meni pomembno privzgojiti našim mulčkom zdrav odnos do hrane. Pet obrokov, po možnosti pri mizi, mešana hrana, brez nepotrebnega grickanja vmes in vsepovsod.
Za zdaj mi to še uspeva, za naprej pa .... se bomo trudili v tej smeri.

(odgovor članu kikica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
15.6.2005 13:56:29   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu kikica)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   Kako pa je bilo pri vas...
15.6.2005 13:57:50   
CUKRČEK
Točno tako, Lenny....pri vsaki stvari je tako. nima smisla nekaj silit otroka, če mu ne vcepiš odnosa.

(odgovor članu kikica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Kako pa je bilo pri vas...
15.6.2005 20:15:08   
puncica
:)-:)-:)- A kr tvoji mami je nasvete dajal zanimivo. Ja kaj naj rečem drugič pejt k drugmu. Pri nas pri enem letu še nismo imel nobenga vabila za zobke, tako da nimam kaj povedat, sem pa že mal slabe volje zarad tega ker vsi neka vabila dobivajo mi pa nič:(( Hvala bogu imamo samo 2 zobka

(odgovor članu kikica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Kako pa je bilo pri vas...
15.6.2005 20:34:09   
SILVA
Nač dvakrat na dan je razne linote,pa še pocukram mu jih,pa ima zelo snežno bele zobke,težak je pa pri 15mesecih 8,5kg ni noben debelinko:)-:)-:)-

(odgovor članu kikica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Kako pa je bilo pri vas...
16.6.2005 8:48:27   
cukrmali
jaz mu nic ne nameravam odrekati sladkarij - v mejah normale. se mi pa zdi, da je bolje, da vsake toliko dobi en koscek cokolade, kot pa da je pocukran jogurt, pa cokolino za zajtrk, pa sladkan caj. pa debelost po moje ni stvar lepote oz grdote, ampak zdravja in bolezni. poleg tega ne govorim o kilci prevec ampak o tem, da majo otroc ko grejo v prvi razred 30 kil! trebuh kar visi cez hlace dol... ne da je grdo - ta otrok bo mel celo zivljenje tezave s tezo, visokim pritiskom, sladkorno ... seveda ni nujno da bo tako, ampak zakaj bi zmanjsevali moznost, da bo nas otrok zrasel v zdravega odraslega clovega z zdravimi prehranjevalnimi na

(odgovor članu kikica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Kako pa je bilo pri vas...
16.6.2005 9:02:28   
CUKRČEK
Ej, cukrmali, praviš da gre za zdravje oz. bolezen.....a pol suhi niso bolani????
Jaz sem od večno bolj pri sebi pa sem le enkrat v življenju imela angino drugče pa nisem bila nikoli bolna( razen kak prehladec). A sem potem fenomen.
Ni nujno, da je debel človek potem bolan kar naprej....marsikdaj so suhci bolj slabotni in jih hitreje napade kaka bolezen.

lp

(odgovor članu kikica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Kako pa je bilo pri vas...
16.6.2005 11:40:15   
cukrmali
no, angina res nima ve s tem a si suh al debel. so pa bolezni, za katere je DOKAZANO, da so pri debelih mnogo bolj pogoste kot pri suhih - bolezni srca in ozilja, sladkorna, bolezni prebavnega trakta... pa ja, tud presuhih (predvsem najstnic) je danes kar prevec (drug ekstrem)in dalec od tega, da jaz zagovarjam eno tako suhost, da se kar rebra ven vidjo. sem pa za ZDRAVO PREHRANO!!! - ta zagotavlja ravno pravo tezo in tudi najboljso mozno odpornost proti raznim virusom in bakterijam. no in po moje cokolino, pa monte, pa pocukran caj pa pocukran jogurt ne spadajo v zdravo prehrano - se posebej pa ne takih majhnih otrok, kot jih ima vecina punc tukajle na forumu.
CUKRCEK - ti zelim, da bi se dolgo ostala zdrava.

(odgovor članu kikica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Kako pa je bilo pri vas...
16.6.2005 16:07:32   
SILVA
No sicer pa vsak ve za svojega,kaj je zanga najboljše,eni pač malo pocukramo drugi ne.
Meni je pediatrinja rekla naj mu cukram hrano ali pa da mu dajem smetano,da dobi dodatne kalorije.

(odgovor članu kikica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Kako pa je bilo pri vas...
17.6.2005 0:33:48   
ribica.
Opis tegale zobarja me je zelo spominjal na mojega ginekologa, ki bo zelo zelo kmalu moj bivši ginekolog.

Drugače pa, naj vam povem našo izkušnjo z zobozdravnikom. Kak mesec nazaj sma bile Z vito prvič , pa je blo ful fajn. Zobozdravnica res prijazna, predvsem pa človeška. Še celo o moji nosečnosti in porodu me je povprašala. Prejšnji teden pa sva bili z vito pri njih, ker imajo organizirano umivanje zob za malčke, preventivno, da se naučijo. Mislila sem da bo vse skup larifari, pa so me pozitivno presenetili. Zelo všeč mi je bil pozitiven odnos do prehrane in prehrambenih navad nasploh. Sicer pa tiste ki ste iz mb tak veste.

(odgovor članu kikica)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?