Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Kako olupite rdeče paprike? 17.9.2005 20:02:49
|
|
|
|
CatJa
|
Opereš, izdolbeš peške, daš v pekač, malo pokapljaš z olivnim oljem, daš pečt na 240 stopinj, za kakšnih 20 min, pol ure, pač vidiš, kdaj začnejo mal črne postajat, daš ven, pustiš kakšnih 20 min, da se "poležejo", olupiš - gre čist na izi, ohladiš in zapakiraš za v skrinjo.
Začiniš jih pred uporabo, ne takrat, ko jih daješ v skrinjo!
Pa dober tek!
|
|
|
|
Kako olupite rdeče paprike? 17.9.2005 21:01:57
|
|
|
|
N _ B
|
Pri nas pa jih pripravimo tako:
paprike dobro opereš, osušiš, zložiš na pladenj in jih pokakaš z oljem, ki ti ustreza. Pečeš jih pri višji temperaturi, vse pa je odvisno od pečice. Sama jih dam na program mali žar cca 230-240 stopinj in jih pečem cca 20 minut. Paprike dobro ohladim, jih spakiram v vrečke in dam zamrznit. Paprik ne lupim preden jih dam v skrinjo, ker s tem, ko papriko olupiš iz nje izteče ves sok, poleg tega pa je lupljenje, ko jih odmrzniš več kot enostavno. Paprike so sočne in okusne.
Naj ti uspe.
|
|
|
|
Kako olupite rdeče paprike? 17.9.2005 21:09:05
|
|
|
|
gaja
|
joj punci ful hvala, že grem pečt.
Lep pozdrav,
|
|
|
|
Kako olupite rdeče paprike? 17.9.2005 22:20:41
|
|
|
|
Marogica
|
Mi jih spečemo na žaru in damo NEOLUPLJENE v zmrzovalnik. Kot je bilo povedano, se dosti lažje olupijo, dobesedno z enim potegom jo "slečeš". Vse ostalo-česen, peteršilj, olje, dam na paprike, preden jih serviram
|
|
|
|
Kako olupite rdeče paprike? 18.9.2005 12:38:44
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sem jih pa vedno olupla in so bile skoraj brez okusa, pa še razapdle so čist. Naslednjič jih bom res poskusila dati v skrinjo neolupljeno. Jaz jih pa vedno jem popečene na olju s kislo smetano.
|
|
|
|
Kako olupite rdeče paprike? 18.9.2005 12:51:18
|
|
|
|
ZARA
|
Jst delam isto kot Marogica...
|
|
|
|
Kako olupite rdeče paprike? 18.9.2005 14:39:26
|
|
|
|
Lorian
|
Ko jih peces jih polozi na peki papir, da ne bos za vsakic umivala pleha(glede na to, da imas celo gajbico)
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcuMarjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?