|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako nekaj dopovedati babici?
10.12.2007 12:39:12   
Anonimen
Imam problem z mojo mamo, ki je mi gre že pošteno na živce, pa še resnično slabo vpliva na odnose z mojim.
Torej s hčerkico živiva pri mojih doma, sicer se dobro razumemo, me že kdaj kaj moti, ji to povem, včasih zaleže, včasih ne, takrat se pač umaknemo gor v našo sobo.

Problem pa nastane pri nakupovanju daril. Ona namreč misli, da mora pod smreko biti cel kup daril, da darilo za 10 evrov ni dovolj za edino vnučko itd. Pa ji vedno znova skušam lepo povedat, da če ji celo leto kupuje neke malenkosti, da res pod smreko ne rabi biti veliko, ker ima mala že tako vsega dovolj ( v primerjavi s sorodniki res mogoče malo, a več kot dovolj da se ima s čim igrat - še preveč, ker se z eno igravo sploh več ne zna igrat)
Poleg tega imava midva z dragim željo in cilj najino skoraj dveletnico naučit skromnosti, hvaležnosti in predvsem dejstva, da bistvo teh praznikov niso velika in darga darila.

Naj mi katera svetuje, kaj naj še naredim, da ji dopovem, da je mali dojenček čisto dovolj?

Hvala že naprej
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
10.12.2007 12:43:47   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kako nekaj dopovedati babici?
10.12.2007 12:49:58   
Anonimen
ja vsekakor ji daj vedet, da je otrok tvoj in da boš ti odločala o vzgoji otroka. Pa predagaj ji da če tak rada zapravlja pa naj kupi hranilnik pa ga polnega nabaše. in ko bo mala dovolj stara da bo vedla z denarjem razpolagat ji bo denar na voljo. Ker se mi zdi brezveze zapravljat denar za neke drage igračke, ker jih verjetn tak ima več kot dovolj. pa še otrok se po par dne te drage igračke naveliča. Babici jasno povej da bo eno ali pa dve darili čisto dovolj in da boš hčerkico vzgajala skromno. kar se mi zdi zelo lepo! Pa veliko uspeha ti želim in poročaj kak se bo izteklo.user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
10.12.2007 12:53:33   
Anonimen
Jaz pa mislim da vajina vzgoja v skromnost ne bo nič prizadeta če od babi dobi kakšno dražje darilce. Jaz ne vem no, jaz nebi nikol mamici pameti solila kaj naj kupi meni ali pa mojim otrokom. Obdaruje naj po svojih željah, to je poanta obdarovanja. In za 10€ pa res nima kej kupit vnukici....kaj pa stane 10€user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
10.12.2007 12:57:15   
Anonimen
zakaj hudiča ne morte pustit babicam in dedkom da uživajo s svojimi otroci kot želijo. ali vas bo zato kaj manj? naj kupi če si lahko privošči. na koncu se boste zarad tega skregal in drugo letro boš jamrala kako mamo imaš da tamalega tut pogleda ne in mu za roj dan ne kupi niti lizike. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
10.12.2007 13:09:50   
Pajaca
Meni je tud mal mem ko vsak hoče kupit darilo (igračo seveda) za RD, DM in podobne zadeve. Ampak jim ne odrekam tega veselja. Zakaj pa..... ko vidim kok je vesela mama ali tašča ko vidi kako je otroku darilo všeč, kako sestra napraska zadnje evre, da kupi ravno tisto kar ji je nečakinja pokazala, pa ko pol skup se igrata s to igračo.

Evo jaz nimam srca, da bi svojim domačim rekla, da ne kupit igrač ker moj otrok bo pač skromen.

Ma drek pa skromnost. jaz se še vedno spomnem kako luštno je bilo odvijati darila pod smrekco, pa za rdje pa še se spomnim kako razočarana sem bila ko sem dobila cunje.

Naj se valajo v igračah tista dva dneva v letu. Skromnosti ju učim vsak dan, ko jima v trgovini ne kupim vsake ****rije ki jo zagledata.

Eno veselje pa rabjo vnuki in babice met.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.12.2007 13:15:36   
Rožica I
Jaz te pa povsem razumem. Sama imam sina, ki je edini otrok v ožji žlahti, tako da dobi ponavadi (za rojstni dan), zraven domačega večjega darila, še sigurno 3 velika + še od prijateljev (min. 5)..user posted image
Sedaj za Miklavža je dobil cca 6 daril (ta so res skromnejša, ampak še vseeno ne čisto takšna kot se dajejo za to priložnost)..Tako število bo verjetno tudi za Božička in Dedka Mraza, vendar bodo darila sigurno bogatejša..user posted image user posted image user posted image

Ne moreš ga naučiti skromnosti, če ga vsi okrog dobesedno zasipavajo z darili in
sladkarijami.

Zdaj sem se spomnila, da mu bom povedala, da lahko izbere, kdo mu bo prinesel darilo Božiček ALI Dedek Mraz, da pa oba ne nosita naenkrat user posted image ..

Da ne bo pomote, vsem sem hvaležna za pozornost, ampak lastni mami pa rečem, da če mu že želi kaj poklonit, naj mu raje da denar na knjižico, mu bo to več nekoč pomenilo, kot še ena glomazna škatla Lego kock...

ROŽICA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.12.2007 13:23:59   
Anonimen
Ne mores dopovedat. Tamali od fanta je od babice v enem tednu dobil za 80€ igrac, kar tako. Ko je bil z njo v trgovini. Da ne omenjam, da sva mu midva razlagala, kako Miklavz prinese eno malenkost in suho sadje, dobil je pa 5 daril (od vseh odraslih - 3 doma, eno pri meni in eno pri njegovi mami) + polno sadja in vsega kar spada zraven.

In dragi se lahko na glavo postavi, pa vseeno ne bo nic boljse. Tako da je meni vzela prav vso veselje do teh praznikov, ker tamalemu ne mores nobenga ''pricakovanja'' delat, ce je ze dobil vse, kar si je zazelel in polovico daril, ki jih je pisal Dedku Mrazu.

Brezveze ... welcome to the club. Pa ti vsaj lahko kaj reces, ker je tvoja mama, jaz moram bit pa tiho user posted image (ceprav zelooooo tezko)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
10.12.2007 13:25:42   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: LARA

zakaj hudiča ne morte pustit babicam in dedkom da uživajo s svojimi otroci kot želijo. ali vas bo zato kaj manj? naj kupi če si lahko privošči. na koncu se boste zarad tega skregal in drugo letro boš jamrala kako mamo imaš da tamalega tut pogleda ne in mu za roj dan ne kupi niti lizike. user posted image

Mogoce zato, ker se ze ne da vec nikamor stopit v stanovanju in so ze vse omare polne igrac? Igra se pa itak najvec s sestavljankami. Naj vsaj knjige kupijo, teh ni nikoli prevec.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
10.12.2007 13:30:01   
Anonimen
ja saj se strinjam sicer da je vsega preveč ampak veselja jemat se pa res ne sme!

zato sem se jaz odločil, da jim letos pustim še veselje kakor že pač je za drugo leto se bomo pa zmenili, da recimo za božička nosi samo doma, za miklavža pa pri babi recimo. pa takrat raje kupimo eno darilo malo boljše kvalitete in veličine, če pa se jim zdi premalo naj pa zraven dajo še kuverto.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
10.12.2007 13:30:30   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ribicaRR
Mogoce zato, ker se ze ne da vec nikamor stopit v stanovanju in so ze vse omare polne igrac? Igra se pa itak najvec s sestavljankami. Naj vsaj knjige kupijo, teh ni nikoli prevec.

S tem se pa strinjam.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
10.12.2007 13:35:53   
nuala
Jaz pustim, da otrokoma vsakdo kupi, kar želi.
K skrmnosti ju poskušam spodbujati ob drugih priložnostih.

In bogata darila ob praznikih lahko obrnemo še drugače. Zakaj nebi otrok pred prazniki pospravil svojih omar in vse igrače ( obleko,... ) ki jih ne potrebuje, podaril revnejšim otrokom?
Mi cca 2xletno ( junija in decembra ) naredimo čistko. Pustimo samo igrače, s katerimi se res igrata v tistem obdobju. Ostalo oddamo in smo ( predvsem otroka! ) zelo veseli iskerc v očeh tistih revnejših otrok. In babice, dedki, stric,...pa tudi starši, lahko spet kupijo kaj lepega za RD, božička ali pa kar tako.

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.12.2007 13:37:47   
Anonimen
In bogata darila ob praznikih lahko obrnemo še drugače. Zakaj nebi otrok pred prazniki pospravil svojih omar in vse igrače ( obleko,... ) ki jih ne potrebuje, podaril revnejšim otrokom?
Mi cca 2xletno ( junija in decembra ) naredimo čistko. Pustimo samo igrače, s katerimi se res igrata v tistem obdobju. Ostalo oddamo in smo ( predvsem otroka! ) zelo veseli iskerc v očeh tistih revnejših otrok. In babice, dedki, stric,...pa tudi starši, lahko spet kupijo kaj lepega za RD, božička ali pa kar tako.

To je pa res dobra idejauser posted image

(odgovor članu nuala)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
10.12.2007 13:46:25   
jagoda77
jaz sem tudi zato, da se otroke na skromnost navaja in da ni treba, da imajo polno rit vsega. Zadnjič je od mojga en rekel, ja kdo je pa te smotane mandarine dal zraven k darilu user posted image  Sem rekla samo, da lahko pa nazaj Miklavžu damo, pa bo dal tistemu otroku, ki mu bodo pa všeč. Mulci ej...

midva kupiva vedno uporabne stvari, letos tople puloverje, lansko leto res dobre kape in rokavice ter šal.

pa ena moja domača: moj deda je vedno bil Dedek Mraz in vedno smo dobili vsi njegovi vnuki eno knjigo in lahko rečem samo hvala, ker zdaj imam prav luštno zbirko različnih knjig, ene za branje, druge pa zelo uporabne.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
10.12.2007 13:46:51   
Anonimen
Nimam rada, da se ji podarjajo draga darila, ker nikoli ne veš KDAJ si jih več ne bodo mogli privoščit in pol bi lahko bil jok in stok.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
10.12.2007 14:09:57   
natalia
mater, ko,da opisuješ mojo situacijo doma... ampak jaz pustim, da jo razvaja z darili, prepričat v nasprotno je tak ne morem..

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
10.12.2007 14:52:22   
lelaval
Tako ji povej, kot si nam tukaj. Ni vrag, da ne bo razumela!

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

ker ima mala že tako vsega dovolj ( v primerjavi s sorodniki res mogoče malo, a več kot dovolj da se ima s čim igrat - še preveč, ker se z eno igravo sploh več ne zna igrat)
Poleg tega imava midva z dragim željo in cilj najino skoraj dveletnico naučit skromnosti, hvaležnosti in predvsem dejstva, da bistvo teh praznikov niso velika in darga darila.

Točno tako, kot si napisala, ji povej. In naj stari starši razumejo, kdaj starši rečejo NE za otroka.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 17
10.12.2007 15:55:44   
Lianna
Mene tudi te stvari full motijo. Vidim pri sorodnikih, ko dobijo otroci za miklavža in dedka mraza darila doma, pa pri babici in dedku št.1 ter seveda še pri babici in dedku št.2. In seveda je to njim čisto normalno. In potem vsako leto to pričakujejo. Jaz sem že rekla, da bodo pri nas dobri možje nosili samo doma. Če želijo lahko dodajo denar k kakšnemu večjemu darilu (kolo, smučke..itd), ampak darila bodo samo pri nas.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 18
10.12.2007 17:27:44   
viv_
Se strinjam z LARO in Pajaco!

Naj imajo veselje... Jaz se s tem ne obremenjujem. Pač, če hočejo, naj kupijo. Tamalidve sta veseli vsega. Delam pa vsake tolk čistko, nabašem vrečo igrač in jih lifram v vrtec. Tam pa potem selekcijo naredijo.

Kar se pa tiče skromnosti... Ne vem no. Kje je potem meja za to skromnost. Jaz jim skušam privzgojit to, da nekje so limite, da ne moreta imet ravno vsega in da se z glavo skozi zid ne da. Tako da, kot je napisala Pajaca, v trgovini jima ne kupim ravno vsake p********, pa za oblečt tudi nimata ne vem koliko, pa tamala ponosi kakšno cunjo od ta velike, pa igrače so vse za obe, pač ne kupujemo dvojno. In ne morem jima privzgajati skromnosti samo pri igračah, ker meni tako paše, pri drugih stvareh pa ne, ker meni tam ne paše bit skormen user posted image

Kar se tiče pa knjigic. Pri nas so knjigice v primerjavi z drugimi igračami precej manj v uporabi.

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Lianna)
Neposredna povezava do sporočila: 19
10.12.2007 17:38:23   
Anonimen
Ravno zdajle sem na poti domov razmišljala, kako naj sploh še otroku predstavim Miklavža.
1. darilo je dobil na miklavževanju (od babice)
2. darilo doma
3. darilo pri v.d. dedku
4. darilo pri enih sorodnikih
5. darilo pri drugih sorodnikih
6. darilo pri meni v službi
7. darilo pri atiju v službi
8, kamor pridemo na obisk, je kao darilo za njega
..... ma ni in ni konca teh daril
Kaj naj mu rečem, zakaj Miklavž pušča darila pri vsakem posebej. Pa vse za njega.user posted image

...potem ima pa še konec januarja rojstni dan...

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
10.12.2007 18:09:14   
natasaom
kaj bi dala,da bi se edina babica,ki jo ima moja hana spomnila na roj.dan,miklavža,božička,dedka mraza......pa ima samo naju in mojo sestro...pustite veselje babicam in dedkom,tetam,stricom.....naj kupujejo igrače in darila!mene hana že sedaj včasih vpraša mami zakaj pa jest nimam babice?? no,to je že druga tema user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
10.12.2007 18:19:52   
Anonimen
zakaj hudiča ne morte pustit babicam in dedkom da uživajo s svojimi otroci kot želijo. ali vas bo zato kaj manj?

Se strinjam :).

Meni so pa ta obdarovanja fajn. Ni mi treba letati po trgovinah, ni mi treba razmišljati, kaj otroku kupiti in ni mi treba trošiti denarja. Idejo dobrih mož pa komot prodam otroku, čeprav darila niso pod domačo smrekico.

Zakaj komplicirati, ko se lahko iz vsega skupaj potegne nekaj dobrega?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
10.12.2007 20:11:56   
Anonimen
Če bi ji že rada dopovedala pa negre pa probaj drugače.Reči ji naj kupi nekaj takega,kar otrok rabi ne nekaj brezveze.Sigurno se najde kaj,če ne drugo pa kaj za oblečt.

Po drugi strani pa,če želi kupit za sto evrov naj kupi zakaj pa ne.Mene pa to sploh ne moti.Itak je že preveč razvajen.Saj počasi bomo mogli odprti doma Pikapolonico.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
10.12.2007 23:12:45   
Anonimen
Pozdravljena.
Jaz bi ji predlagala, da ji da namesto daril denar. Odpreš hranilno knjižico in polaga naj na njo denar. Če mama tudi s tem ne bo zadovoljna ji pač povej, da želiš varčevati za npr. kakšno veliko stvar kot je soba ali kaj drugega.
Ali pa ji svetuj, naj namesto igrač kupi kaj za oblečt, ali darilni bon, s katerim kupita s hčerko tisto, kar potrebuje. In ji pač poveš, da boš hčeri razložila, da je to njeno darilo.
Glede skromnosti se pa popolnoma strinjam s teboj in vztrajaj na tem. Lp

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
11.12.2007 10:02:54   
viv_
IZVIRNO SPOROČILO: decembrka

Pozdravljena.
Jaz bi ji predlagala, da ji da namesto daril denar. Odpreš hranilno knjižico in polaga naj na njo denar. Če mama tudi s tem ne bo zadovoljna ji pač povej, da želiš varčevati za npr. kakšno veliko stvar kot je soba ali kaj drugega. Ali pa ji svetuj, naj namesto igrač kupi kaj za oblečt, ali darilni bon, s katerim kupita s hčerko tisto, kar potrebuje. In ji pač poveš, da boš hčeri razložila, da je to njeno darilo.

To so darila za starše, to niso darila za otroke. In eno je, ko otrok dobi neko igračo in se je ful razveseli, drugo je pa, ko dobi kuverto in jo samo naprej preda mami.

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?