Anonimen -> Kako nekaj dopovedati babici? (10.12.2007 12:39:12)
|
Imam problem z mojo mamo, ki je mi gre že pošteno na živce, pa še resnično slabo vpliva na odnose z mojim. Torej s hčerkico živiva pri mojih doma, sicer se dobro razumemo, me že kdaj kaj moti, ji to povem, včasih zaleže, včasih ne, takrat se pač umaknemo gor v našo sobo. Problem pa nastane pri nakupovanju daril. Ona namreč misli, da mora pod smreko biti cel kup daril, da darilo za 10 evrov ni dovolj za edino vnučko itd. Pa ji vedno znova skušam lepo povedat, da če ji celo leto kupuje neke malenkosti, da res pod smreko ne rabi biti veliko, ker ima mala že tako vsega dovolj ( v primerjavi s sorodniki res mogoče malo, a več kot dovolj da se ima s čim igrat - še preveč, ker se z eno igravo sploh več ne zna igrat) Poleg tega imava midva z dragim željo in cilj najino skoraj dveletnico naučit skromnosti, hvaležnosti in predvsem dejstva, da bistvo teh praznikov niso velika in darga darila. Naj mi katera svetuje, kaj naj še naredim, da ji dopovem, da je mali dojenček čisto dovolj? Hvala že naprej
|
|
|
|