|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako nauciti otroka kaj se ne sme?
30.1.2007 10:05:54   
renan
Moj enoletnik me vedno znova preseneti s kaksno svojo pogruntavscino. trenutno je aktualno odpiranje hladilnika in pecice.  on bi rad prelagal stvari iz hladilnika v pecico in obratno, jaz mu pa tega ne dovolim. recem mu NE, in ker to ne pomaga, ga odnesem stran. cez 5 min je ze spet pri isti stvari in tako se ponavljava cel dan. najbolj me jezi, ko kuham ipd. in ne uspem nic narediti do konca.

Kako ste ve vase otroke naucile, kaj ne smejo? ste to delale na isti nacin, kakor jaz (kar je za zdaj bolj jalovo pocetje), ali ste imele kaksno drugacno metodo?

lp, renan

< Sporočilo je popravil renan -- 30.1.2007 10:06:22 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako nauciti otroka kaj se ne sme?
30.1.2007 10:10:35   
Anonimen
ne vem user posted image , ni mi pa jasno to. Moj to-to vsako neumnost pobere sprve (božiček mu je prinesel konjička in mamica mu je pokazala kako se gugati 1x in seveda se še danes na konjičku guga mamicauser posted image ) ko pa je kaj v njegovo škodo (ne odpiraj hladilnika, ne zemlje v usta, ne...) pa kar ne pokapira....Po mojem so bolj vztrajni kot me in si mislijo bo že popustila in mi pustila hladilnik odprt, da malo pospravim...

(odgovor članu renan)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
30.1.2007 10:20:12   
Naja31
Jaz 100x ponovim NE v upanju, da bo enkrat zaleglo.
Ampak se ne derem NE za vsako neumnost. Mejo sem postavila kaj je življenjsko nevarno.
Hladilnik lahko odpira, ne sme pa prstkov v vtičnice porivat.
Lahko prižiga Tv, ne sme odpirat predalov na predalniku in se gor naslanjat, ker se lahko cel predalnik nanj zvrne. Ne sme z nogo brcati v steklena vrata na Tv mizici. Pa sploh ne vem kje se je to spomnil, da je fajn?
Amšak če zdaj pomislim teh preovedanih zadev niti ne počne tako pogosto. Mogoče je pa le kaj dojel? user posted image

Na začetku je bilo vse NE, samo potem sem že sama šla sebi na živce, kaj šele njemu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.1.2007 10:23:46   
Anonimen
Moj hladilnika in pečice ni odpiral, je pa npr. prižigal gumbe na štedilniku. Dokler jih nisem pobrala dol, jih dala v škatlico na pultu, in potem vsakič, ko sem hotela kaj skuhati, vzela en gumb iz škatlice in ga uporabila za toliko časa, da sem štedilnik prižgala, nato pa ga dala nazaj v škatlico. Za hladilnike sem si pa tudi v trgovinah že ogledovala posebna zapirala, ampak tega potem, kot rečeno, nisem potrebovala.
Torej, pri nas otrok ni razumel besede ne do tam nekje .... dveh let mogoče. Dokler npr. ni razumel, da s tistim gumbom, ki ga na štedilniku obrne, lahko povzroči, d se hrana v posodi zažge in po možnosti potem še kaj zgori. Vse ostalo je šlo tudi po istem principu. Dokler ni razumel ZAKAJ nečesa ne sme, je to počel naprej. Če si mu tisočkrat rekel NE, pa je čez 10 sekund isto ponovil 1000 in prvič. Eni so taki, nimaš kaj. Pri takih je pač treba odstraniti tisto, kar se ne sme, ali pa nekako zavarovati.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
30.1.2007 10:31:50   
Marogica
Otrok pri enem letu ne more razumeti besede NE. Lahko bi tudi rekla BE, ŽNJ..., karkoli in če bi z istim tonim rekla, bi sčasoma razumel, da ti nekaj nočeš oz, da si jezna.

Najbolje je, da poskušaš otroku "pokazati", da se nekaj ne sme, npr, ga primeš za roko in mu jo odmakneš ali mu vzameš "nedovoljeno" stvar iz roke. Vendar imej v takšnem primeru vedno pripravljeno kakšno njegovo igračo, da mu preusmeriš pozornost. Samo vzeti ni v redu, ker otrok ne razume ZAKAJ ne in zakaj se s tem ne sme igrati. Po drugi strani pa smo mi stvari kot so telefon, daljinec ipd... pač "skrivali" oz. dajali na takšna mesta, ki so bila izvend vidnega polja otroka. Torej se ni mogel obremenjevati s stvarjo, ki je ni videl, ali ne?

Pri ta starejšem smo morali ponavljati in mu jemati stvari iz roke tudi po 100x, pa je šel še 101, če je bilo treba. Smo ga tudi po rokici, pa smo to opustili, kerj seveda ni razumel, zakaj ga po rokici udarimo oz. kakšen je naš namen. In logično, saj tega otrok pri enem letu ne more razumeti.

To je bilo obdobje, ko sem bila najboj utrujena, predvsem tam po 15 mesecu(ko je še shodil), ker nisem mogla sedeti niti 5 minut in to brez pretiravanja. Sem bila resnično srečna, da je bil pol dneva v vrtcu, da sem se psihično in fizično spočila.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.1.2007 12:18:47   
srki
Hladilnika in pečice ni odpiral, je pa prižigal gumbe od pečice in sem naredila tako, kot Splišni-pobrala gumbe dol.

Je za zelo rad opiral  omaro, kjer imam posodo. Izbral si je svoje "najljubšo" posodo, nato pa jeb bila omara lepo zaprta. Glede tega, da se je rad igral s posodo, nisem komplicirala, ker ni bilo dolgo popularno.

Drugače pa otroci še pri 10 letih ne razumejo ali nočejo razumeti ne, ne pa 1-letnik.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.1.2007 12:54:15   
Dejča
Ko je imela obdobje odpiranja predalov, sva ji z možem v kuhinji določila predal, ki je bil njen - v njem so bile igrače, knjigice ipd. Vedno, ko je začela svoj pohod, sva jo preusmerila na ta predal. Počasi je zaleglo (stara je bila pbl. 16 M). Seveda pa ji je še vedno zanimivo vsaka stvar, ki ji jo prepovemo - plezanje na mizo, trganje rož. Če/ko prepoved ne zaleže, jo odnesemo stran ali skušamo zamotiti z drugimi stvarmi. Ne zaleže vedno user posted image .

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.1.2007 13:05:20   
soncek&luna
jaz sem mojemu 15 mesecniku ponavljala v nedogled in se vedno mu recem cesa ne sme... omar mi ne odpira oz. samo malce, dokler ne recem naj zapre in lepo zapre... hladilnika ne odpira, nima nobenega zanimanja za to.... predalnikov ne odpira v kuhinji, ker jih ne more, je stara kuhinja... v sobi nima zanimanja za predale.... pecico odpre, samo mu recem, naj jo zapre in gre stran in to tudi naredi... kadar je prizgana pa se ji ne priblizuje, ker ve, da je vroce... edino gumbki na stediniku so bili strasno zanimvii pa sem ga po roki udarla in zdaj ve, da ne sme... daljinci in gsm mu niso na dosegu roke in ga ne matrajo, ce pa se ze dokoplje do njih, jih prinese k meni...

drugace pa ima vse igrace na razpolago in se tudi raje z njimi igra

redko pa uporabim besedo NE... pri meni je bolj "pusti", "zapri", "pejt stran", "dej to meni", "to ni zate"... in mu ponavadi tut dam potem njegovo igraco v roke...  matr, se pocutim kot tiran....

Mami, pika moja!

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.1.2007 13:29:52   
pety78
Ful oster pogled, odločen NE in ga gledam ostro in čakam, da prekine s tistim, kar ne sme. Včasih še s prstom požugam, važno pa je, da je ne res odločen in oster! Ampak se ne derem! Pri nas kar upošteva. Včasih je treba sicer večkrat kaj ponovit, ampak večjih težav ni. Bistvo je pa izraz na obrazu, da vidi, da mislim resno. Čeprav mi gre včasih na smeh, ampak se zadržim, ali pa obrnem stran, da ne vidi moj veseli obraz. user posted image

(odgovor članu soncek&luna)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.1.2007 21:09:35   
rainbow
- miljonkrat ponovit "ne", in še en miljon zraven
- odstranit motečo zadevo
- odstranit otroka od moteče zadeve, ki se ne da odstranit

in nekje proti tretjemu letu lahko že uživaš sadove tvojega delauser posted image user posted image user posted image

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.1.2007 21:33:23   
renan
user posted image user posted image user posted image

lp, renan

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Triki za odvajanje od plenic glede na astr...
Vsako astrološko znamenje ima svoje značilnosti, ki so vam lahko v pomoč, da izberete pravo taktiko odvajanja od plenic....
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...

Prehranski dodatki
Michonne RR

Ali dajete otrokom prehranska dopolnila?

Da (63%)

Ne (16%)

Občasno (21%)

Število vseh glasov: 19

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!