Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Kako je že z nočnim mirom in pralnimi str... 12.3.2008 18:40:33
|
|
|
|
bumerang
|
Mislim, da se to ureja z internim hišnim redom.
|
|
RE: Kako je že z nočnim mirom in pralnimi str... 12.3.2008 18:46:59
|
|
|
|
Naja30
|
Mislim, da se kao ne sme prat po 22.uri. Sam tega se itak nihče ne drži.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 13.3.2008 0:34:41
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Kako je že z nočnim mirom in pralnimi str... 13.3.2008 6:21:17
|
|
|
|
_andreja_
|
in mislim, da se ne bo nihče oz. malokdo strinjal s tem da bi ne prali ponoči, kajti ponoči je tok cenejši in posledično vsi pereje po 22 uri.
|
|
RE: Kako je že z nočnim mirom in pralnimi str... 13.3.2008 6:52:42
|
|
|
|
srki
|
Mislim, pa kaj pralni stroj tako ropota ponoči oz. v večernih urah, da tako to moti nočni mir . Ja madonca no, kaj pa npr. trole, ko vozijo tja do polnoči, te so tudi moteče, če smo že pri tem, pa niso prepovedane. Ah, čudno mi je to.
|
|
|
|
RE: Kako je že z nočnim mirom in pralnimi str... 13.3.2008 8:29:05
|
|
|
|
tinkatonka
|
Jaz imam kopalnico in pralni ter sušilni stroj na steni, ki meji na spalnico. Pa me nič ne moti. Niti me ne briga al to moti spodnje sosede ali ne, ker se mi zdi logično, da če me ne moti pri spanju v sosednji sobi, ne more motiti sosedov v spodnjem štuku
|
|
RE: Kako je že z nočnim mirom in pralnimi str... 13.3.2008 8:35:40
|
|
|
|
Vrtnica79
|
Tudi jaz vedno perem po 22 uri. In sosedi tudi, ker se sliši v kopalnici. Pa me to sploh ne moti, bolj nadležna je mladina ki se sredi noči dere po ulici in razbija.
|
|
RE: Kako je že z nočnim mirom in pralnimi str... 13.3.2008 8:42:11
|
|
|
|
Anonimen
|
Pri nas ze skoz peremo po 22. oz po novem mal pred 6., ko je kao tudi se "nocni red in mir".
|
|
|
|
RE: Kako je že z nočnim mirom in pralnimi str... 13.3.2008 9:30:43
|
|
|
|
kristinaj
|
ma če mene moj stroj ne moti zakaj bi druge.. no ja..je res tih, kakšenkrat pa le poskoči po kopalnici.... večinoma perem čez dan
|
|
|
|
RE: Kako je že z nočnim mirom in pralnimi str... 13.3.2008 9:44:30
|
|
|
|
sazi
|
meni gre pa res na živce, ko ropotajo pralni stroji po bloku Ok, pravite, da vas vaši stroji ne motijo. Je odvisno od stroja in postavitve. Stroj, če je narobe postavljen grozno ropota ob centrifugiranju, ker se premika cel stroj.Pri nas v bloku ene 2 stroja grozno ropotata in jaz ne morem spat, pa imamo hišno red, da se ne sme pravi (no, vsaj slišat se ne sme po bloku) po 22. uri, pa tega pač ne upoštevajo.
|
|
|
|
RE: Kako je že z nočnim mirom in pralnimi str... 13.3.2008 12:33:37
|
|
|
|
srki
|
IZVIRNO SPOROČILO: sazi meni gre pa res na živce, ko ropotajo pralni stroji po bloku Ok, pravite, da vas vaši stroji ne motijo. Je odvisno od stroja in postavitve. Stroj, če je narobe postavljen grozno ropota ob centrifugiranju, ker se premika cel stroj.Pri nas v bloku ene 2 stroja grozno ropotata in jaz ne morem spat, pa imamo hišno red, da se ne sme pravi (no, vsaj slišat se ne sme po bloku) po 22. uri, pa tega pač ne upoštevajo. To je pa res ja, včasih se to pri nas zgodi, samo mi smo v hiši. Samo se da to rešit.
|
|
|
|
RE: Kako je že z nočnim mirom in pralnimi str... 13.3.2008 13:00:57
|
|
|
|
Anonimen
|
Mi smo do sedaj normalno prali po 22. uri. Zdaj pa se je zamnejal "hišni svet" in spodaj na oglasni deski visi obvestilo, da se ne sme prati po 22. uri, ker to mori ljudi pri spanju. Zdaj pa res ne vem. In ta, ki je to napisala, stanuje nad menoj, tako da možno, da sliši moj stroj. Imam pa tudi jaz spalnico poleg kopalnice, pa me ne moti. Samo kaj pa vem, koliko se to drugam sliši, očitno ene pa moti. Jaz npr. slišim punčko 2 nadstropju nad mano, če se v kopalnici joka, pa sme trenutno v kopapnici. Pa te izolacije ali karkoli že so po blokih ful slabe, pa po zračnikih se očitno ful zvok prenaša. Ma res ne vem, a moram zdaj res prati na držaji tok ali kako. Ful mi je smotano.
< Sporočilo je popravil Splišni -- 13.3.2008 13:01:25 >
|
|
|
|
RE: Kako je že z nočnim mirom in pralnimi str... 13.3.2008 13:45:27
|
|
|
|
sazi
|
Zato jaz večinoma perem med vikendi - ne pa vedno, ker je treba kaj oprati tudi vmes - takrat gre pač na dražji tok.
|
|
|
|
RE: Kako je že z nočnim mirom in pralnimi str... 13.3.2008 13:48:36
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, sja jaz bi tud med vikendi, saj pranje ni problem, samo kaj, ko nimam kam obesti potem 5 do 6 strojev. Pa tudi koš za umazane cunje je že prej poln, tako da moram kaj tudi prej oprati. Ma šit no, pa ko bi vsaj vedela, če moj stroj res koga moti, da ne bi zdaj kar vsi ne prali. Saj razumem, da če nekoga moti, d a ne more spat. Saj to je res kriza. Ampak če ga pa ne, pa res ne vem, zakaj ne bi. Vprašat pa taspodnje tudi ne morem, ker je z mano skregana.
|
|
|
|
RE: Kako je že z nočnim mirom in pralnimi str... 13.3.2008 14:57:00
|
|
|
|
gojska
|
a ni reklama ko vse že spi se pralni stroj vrti
|
|
|
|
RE: Kako je že z nočnim mirom in pralnimi str... 13.3.2008 18:41:54
|
|
|
|
VITA74
|
Tudi pri nas peremo skoraj izključno ponoči, tako tudi sosedje. Ima srečo da nam kopalnice ne mejijo na spalnice, temveč na kuhinjo in ni moteče. Dočim mojo prijateljico blazno motijo pralni stroji v njihovem bloku, ki naj bi blazno ropotali.. Mislim da je malce odvisno od ljudi in njihove tolerance...
|
|
|
|
RE: Kako je že z nočnim mirom in pralnimi str... 13.3.2008 18:50:07
|
|
|
|
Sibil_
|
JAz med tednom tudi perem ponoči in bi prala tudi, če bi napisali da ne smem.Če ne naj pa oni krijejo razliko v ceni elektrike, ki se pri nas kar pozna (peremo namreč res veliko). Slišim pa tudi druge stroje ko perejo, tako da nisem edina. Pa kolikor vem je cenejša tarifa po 23ih in do 7ih.Al kdaj se to obrne?
|
|
RE: Kako je že z nočnim mirom in pralnimi str... 13.3.2008 18:59:51
|
|
|
|
LoCa
|
js perem samo za vikende. nekdo pa pere tudi ponoči in sori, mene to ful moti, ker če sem utrujena enostavno ne morem zaspat zaradi kravala. un stroj tko razbija...sej js tut slišim zgornje sosede ko grejo scat, pa jim tega ravno ne morem it težit. stroja pa res ni treba nabijat sredi noči. meni ne pade na kraj pameti, da bi prala ponoči, pa ne samo zaradi mene, ampak zaradi drugih. aja, ne grem pa težit folku zaradi tega. se zavedam da sem v bloku in se zavedam da tle živijo tko normalni kot bedaki
< Sporočilo je popravil LoCa -- 13.3.2008 19:00:50 >
|
|
|
|
RE: Kako je že z nočnim mirom in pralnimi str... 13.3.2008 19:50:50
|
|
|
|
Pikec
|
Spodaj je par linkov... Hrup po zakonu: 8. člen (povzročanje hrupa) (1) Kdor na nedovoljen način med 22.00 in 6.00 uro moti mir ali počitek ljudi s hrupom in ne gre za nujne interventne-vzdrževalne posege, se kaznuje z globo od 20.000 tolarjev do 50.000 tolarjev. (2) Kdor z uporabo televizijskega ali radijskega sprejemnika, drugega akustičnega aparata ali akustične naprave ali glasbila moti mir ali počitek ljudi in to ni posledica dovoljene dejavnosti, se kaznuje z globo 25.000 tolarjev. (3) Pravna oseba ali samostojni podjetnik posameznik ali samostojna podjetnica posameznica (v nadaljnjem besedilu: samostojni podjetnik posameznik) ali posameznik ali posameznica, ki samostojno opravlja dejavnost (v nadaljnjem besedilu: posameznik, ki samostojno opravlja dejavnost), ki stori prekršek iz prvega ali drugega odstavka tega člena, se kaznuje z globo od 100.000 tolarjev do 600.000 tolarjev. (4) Odgovorna oseba pravne osebe ali podjetnika posameznika ali posameznika, ki samostojno opravlja dejavnost, ki zaposluje druge osebe, se za prekršek iz prvega ali drugega odstavka tega člena kaznuje z globo od 50.000 tolarjev do 100.000 tolarjev. Načeloma ravni hrupa opredeljuje Uredba o hrupu v bivalnem okolju. TUKAJ so vsi kar hjih je o hrupu... Mislim, da uni spodaj na oglasni deski prejudicirajo vse pravilnike in uredbe. Če je pralni stroj izdelan v skladu s podatki in je njegova lastna emisija hrupa skladna z zahtevami v uporabi, pol tega ne smejo zahtevat, ker ponavadi (vsaj novejši, ne presegajo dovoljene ravni hrupa). V uredbi je tudi napisano koliko dcb je tisto kar je meja hrupa za nočni čas... Poglej razpredelnico, meni se ne da iskat. Sej vem, da bi ble same številke bl koristne. Ampak vseeno. Joj sem iskala pa ne najdem... Sem posodla vse pravilnike kolegu, ki se uči za strokovca... Ampak vseeno mislim, da je ženščina prejudicirala svoje pristojnosti. Bom preverila ko dobim nazaj, vmes pa naj ktera mal preštudira zadeve. če se ji da.
|
|
|
|
RE: Kako je že z nočnim mirom in pralnimi str... 13.3.2008 22:23:43
|
|
|
|
lotoska
|
Po mojem mnenju ne more bit nihče kaznovan za pranje ponoči. Nisem še slišala da bi policisti imeli aparat za merjenje hrupa, niti tega ne opravlja ministrstvo za okolje in prostor. Hrup po predpisih kot jih je navedla Pikec RR je mišljen za štemarce, avtomobile, glasno glasbo. Hišni redi, ki veljajo v večstanovanjskih hišah pa nimajo kazenskih določb, se mi zdi. Niti nimajo razne uradne osebe pooblastil, da se ravnajo pri njih. So bolj strašilne narave.
|
|
|
|
RE: Kako je že z nočnim mirom in pralnimi str... 14.3.2008 6:59:09
|
|
|
|
srki
|
Meni se pa vseeno zdi, da nek pralni stroj ne povzroči takega hrupa, da nekdo ne bi mogel spat. Splišni, kaj pa če bi sosede vprašala, če jih kaj moti to, pa se nekako dogovorite o tem?
|
|
|
|
RE: Kako je že z nočnim mirom in pralnimi str... 14.3.2008 7:08:24
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: srki Splišni, kaj pa če bi sosede vprašala, če jih kaj moti to, pa se nekako dogovorite o tem? Ja, saj to sme imela namen. Samo je spodnja soseda skregana zmano, ker je dec enkat stresel en prtiček čez balkon (saj to ima oprav, se strinjam, da se ne sme stresat), samo on pač ni jaz. Tako da zdaj par let že nobenega od nas ne pogleda, niti Tiborja ne. Pa učiteljica razrednega pouka je ... Una nad mano je pa to obvestilo spisala, tako da njo pa ne vem, če ima sploh smisel kaj vprašat. Pikec, tiste zakone sem tudi jaz našla, tudi podatke o decibelih, ampak to meni nič ne pove, ker nimam pojma o njih. Je pa tako, ja, po moje tudi, da je tu mišljeno za kakšna vzdrževalna dela, ki niso nujne narave. Če bi mislil pranje, bi navedli. Ampak je pa vseeno grozno, če te nekaj moti, en hrup, in zato ne moreš zaspat. Vem, ker v prejšnjem blokuje taspodnja soseda skozi navijala Heleno Blagne tako naglas, kot bi stala pred menoj in pela. Pa skozi en in isti komad. Kot bi ti kapljice na možgane spuščal. Sem mislila, d ase mi bo zmešalo. Koliko noči nisem prespala! Tako da to razumem. In zaenkrat ne perem.
|
|
|
|
RE: Kako je že z nočnim mirom in pralnimi str... 14.3.2008 7:22:23
|
|
|
|
Volga
|
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni IZVIRNO SPOROČILO: srki Splišni, kaj pa če bi sosede vprašala, če jih kaj moti to, pa se nekako dogovorite o tem? Ja, saj to sme imela namen. Samo je spodnja soseda skregana zmano, ker je dec enkat stresel en prtiček čez balkon (saj to ima oprav, se strinjam, da se ne sme stresat), samo on pač ni jaz. Tako da zdaj par let že nobenega od nas ne pogleda, niti Tiborja ne. Pa učiteljica razrednega pouka je ... Una nad mano je pa to obvestilo spisala, tako da njo pa ne vem, če ima sploh smisel kaj vprašat. Pikec, tiste zakone sem tudi jaz našla, tudi podatke o decibelih, ampak to meni nič ne pove, ker nimam pojma o njih. Je pa tako, ja, po moje tudi, da je tu mišljeno za kakšna vzdrževalna dela, ki niso nujne narave. Če bi mislil pranje, bi navedli. Ampak je pa vseeno grozno, če te nekaj moti, en hrup, in zato ne moreš zaspat. Vem, ker v prejšnjem blokuje taspodnja soseda skozi navijala Heleno Blagne tako naglas, kot bi stala pred menoj in pela. Pa skozi en in isti komad. Kot bi ti kapljice na možgane spuščal. Sem mislila, d ase mi bo zmešalo. Koliko noči nisem prespala! Tako da to razumem. In zaenkrat ne perem. Koliko pa pride rzlika v ceni elektrike, če tiste dvakrat med tedno opereš popoldne? Po moje ne tako zelo veliko. jaz bi na tvojem mestu upoštevala in ne prala po 22. uri.
|
|
|
|
RE: Kako je že z nočnim mirom in pralnimi str... 14.3.2008 8:55:14
|
|
|
|
karmy
|
jaz tudi perem po 22.uri
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?