|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako dokazati
18.11.2008 11:39:05   
Sandrin
Zanima me kako dokazati propadlo izvenzakonsko skupnost??

Celo vezo je bilo stalno bivališče med partnerjema uradno različno, živela sta pa skupaj
in si tudi skupaj gradila gnezdece.
Zdaj nista več v vezi, živita še vedno pod isto streho.
Problem, nastane pri urejanju preživnine, saj pristojni organi ne verjamejo taki situaciji in
mislijo, da gre za izkoriščanje.
Obljubili so celo obisk na domu, zaslišanje prič,.... (no, kaj pa sosedje vedo kaj se dogaja za zidovi????)

Hvala za pomoč.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako dokazati
18.11.2008 11:42:11   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: Sandrin

Zanima me kako dokazati propadlo izvenzakonsko skupnost??

Celo vezo je bilo stalno bivališče med partnerjema uradno različno, živela sta pa skupaj
in si tudi skupaj gradila gnezdece.
Zdaj nista več v vezi, živita še vedno pod isto streho.
Problem, nastane pri urejanju preživnine, saj pristojni organi ne verjamejo taki situaciji in
mislijo, da gre za izkoriščanje.
Obljubili so celo obisk na domu, zaslišanje prič,.... (no, kaj pa sosedje vedo kaj se dogaja za zidovi????)

Hvala za pomoč.

ne bom čisto nič rekla, samo to se pa zna zgoditi, ker ljudje živijo/mo kar tja povprekuser posted image

(odgovor članu Sandrin)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.11.2008 11:44:26   
Anonimen
Te je mogoče partner uveljavljal pri dohodnini?
Si imela mogoče pošto preusmerjeno al pa kkšno pošto na ta naslov dobivala?
Začasnega bivališča nisi imela uštimanga? In če ne, zakaj neuser posted image
Priče da si tam živela pa verjetno imaš. Kkšnga prijatelja, znanca, sorodnike.....

Drgač pa bodo komplicirali verjetno ja, ker skupaj živita. Zakaj pa sploh živita skupaj? Nimaš kam al kkšn drug razlog?

(odgovor članu Sandrin)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
18.11.2008 12:02:21   
Sandrin

ne bom čisto nič rekla, samo to se pa zna zgoditi, ker ljudje živijo/mo kar tja povprekuser posted image
[/quote]

včasih smo naivni in upamo, da bo sonček vedno sijal na naša življenja...pa ni tako, a spoznala oz. dozorela prepozno

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.11.2008 12:04:17   
Sandrin
Drgač pa bodo komplicirali verjetno ja, ker skupaj živita. Zakaj pa sploh živita skupaj? Nimaš kam al kkšn drug razlog?
IZVIRNO SPOROČILO: brisačkarca

mam kam mam, v vlažno luknjo, umivali bi se pa v lavorju user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.11.2008 12:04:57   
Sandrin
eh, ne znam citirat...

(odgovor članu Sandrin)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.11.2008 12:06:42   
Mišni
Moraš vložiti na sodišče vlogo za razvezo izvenzakonske skupnosti. Isto kot če si poročen.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Sandrin)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.11.2008 13:21:41   
Aja32
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

Moraš vložiti na sodišče vlogo za razvezo izvenzakonske skupnosti. Isto kot če si poročen.

Ej, a mi lahko nekdo razloži, kako lahko daš na sodišče vlogo za razvezo izvenzakonske skupnosti?  Jaz sem šla na UO po potrdilo o izvenzakonski skupnosti, pa so mi rekli, da to ne obstaja. Da država te evidence ne vodi. user posted image Kljub temu, da moraš povsod na vseh dokumentacijah napisat status (poročen, izvenzakonska skupnost, itd).
Torej, obstaja samo potrdilo o skupnem gospodinjstvu. To pa po mojem lahko uredite na UO. Pač gresta tja in povesta, da nista več v skupnem gospodinjstvu, sta pa na istem naslovu. user posted image Ne vem - po mojem, je to to.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.11.2008 13:27:37   
Aja32
Šele zdaj vidim, da itak nista prijavljena na istem naslovu. 

(odgovor članu Aja32)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.11.2008 13:28:02   
Anonimen
Pomoje boš tud mogla dat na sodišče.

Kar se preživnine tiče greš na CSD, poveš da nista več skupaj in ti bodo oni razložili naprej. Pa povej da nimaš kam it, da iščeš stanovanje. Pol bosta mogla it pa na sodišče zarad preživnine. Pa verjetno tudi zaradi skupnega premoženja če si kaj vlagala v stanovanje(sam pol če boš kaj dobila se boš mogla izselit).

(odgovor članu Aja32)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
18.11.2008 13:33:05   
Anonimen
Preživnino urejaš na sodišču, svoje vlaganje boš pa dokazovala s tožbo, ker tam nisi bila prijavljena. Tak je protokol. 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
19.11.2008 4:26:32   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Sandrin
Ej, a mi lahko nekdo razloži, kako lahko daš na sodišče vlogo za razvezo izvenzakonske skupnosti?  Jaz sem šla na UO po potrdilo o izvenzakonski skupnosti, pa so mi rekli, da to ne obstaja. Da država te evidence ne vodi. user posted image Kljub temu, da moraš povsod na vseh dokumentacijah napisat status (poročen, izvenzakonska skupnost, itd).
Torej, obstaja samo potrdilo o skupnem gospodinjstvu. To pa po mojem lahko uredite na UO. Pač gresta tja in povesta, da nista več v skupnem gospodinjstvu, sta pa na istem naslovu. user posted image Ne vem - po mojem, je to to.

Država uradnih evidenc o izvenzakonskih skupnostih res nima. Sicer ne vem, zakaj, ampak tako je. Zakon navaja (vendar po mojem mnenju premalo natančno, zato se da interpretirati po svoje v marsikaterem primeru), da se par kot izvenzakonska partnerja oz. njuno zvezo kot izvenzakonsko skupnost šteje, če "obstaja med njima partnerski odnos, ki traja dlje kot dve leti in če ima vse predispozicije zakonske zveze ter če med njima ne obstajajo razlogi, da zakonske zveze ne bi mogla skleniti". Zato se potem povzame predispozicije zakonske zveze - življenje na skupnem naslovu, skupni otroci, skupni dohodek, skupno gospodarjenje s čemerkoli že, intimni odnosi in podobno. Eno od tega ali vse od naštetega - vseeno je.
V praksi (ki je velikokrat drugačne od teorije) je ponavadi tako, da izvenzakonske skupnosti ni treba posebej dokazovati, če imata izvenzakonska partnerja več kakor dve leti skupno bivališče (stalno, začasno ali dejansko - zakon tega nikjer ne omenja), ki ga lahko dokažeta (osebni dokument, prijava na UE, najemna pogodba, karkoli pač že) ali če imata skupnega otroka in na CSD-ju ali sodišču nista urejala preživnine oz. nobeden od njiju ni uveljavljal statusa samohranilca ali enostarševske družine. V kolikor izpolnjujeta vsaj enega od teh dveh "pogojev", potem posebnega dokumenta ne potrebujeta in je dovolj, da pri raznoraznih inštitucijah in na njihovih vlogah za vse mogoče in nemogoče stvari naredita križec pri možnosti "živim v izvenzakonski skupnosti".
V kolikor pa tega iz kateregakoli vzroka ne moreta narediti oz. v kolikor osnovnih dveh pogojev ne izpolnjujeta (kar se zgodi mimogrede, zaradi birokracije), potem pa morata za obstoj svoje izvenzakonske skupnosti napisati lastnoročno izjavo (obrazec namreč ni predpisan, saj država ne vodi teh evidenc) o tem, da se smatrata kot izvenzakonska partnerja (in zakaj) ter le to ali overiti pri notarju ali pa samo overiti podpise na UE. Slednja varianta je cenejša, a kljub temu enakovredna. Žig, ki ga dobita pri notarju (na UE pa ne), da "ne odgovarja za vsebino dokumenta, temveč samo potrjuje pristnost podpisov", je brezpredmeten (za karkoli, razen za zaščito notarja samega).
Izvenzakonsko zvezo lahko torej prijavita tudi dva, ki sta v zvezi šele dva meseca in živita na različnih naslovih ter nimata skupnih dohodkov - kot razlog lahko navedeta to, da je ona en mesec noseča. user posted image

Z razpadom te zveze se načeloma uradno ni potrebno ukvarjati. V kolikor so v igri otroci, potem se tako ali tako vse ureja na CSD-jih in/ali sodiščih (družinsko sodišče). In če gresta narazen, tako ali tako ne bosta nikjer več označevala, da sta par.

V tem primeru pa je problem, ker imata skupno dejansko bivališče, kjer oba še vedno živita in otroke. Zadeva gre že zaradi otrok prvenstveno na CSD, kjer pa jim (razumljivo) ni jasno, zakaj živita pod isto streho, če nista več par. Tudi na CSD-jih so razmeroma razumni glede težavnosti pridobitve lastne strehe nad glavo, vendar se to njihovo razumevanje zaključi pri denarju. In preživnina ni nič drugega kakor denar. Če je zadeva resnična in če se en partner ne odseli zato, ker se res nima kam, v resnici pa sta pod isto streho kakor dva tujca, potem je najbolj elegantna rešitev, da zaobidete CSD in greste direktno na sodišče. Tam situacijo razložite tako, kakor dejansko je (ne glede na to, kako morda izgleda). Sodišču je kristalno jasno, da če ne more dokazati nasprotnega (torej, da sta par), da vam potem tega ne more naprtiti samo zaradi npr. ene najemne pogodbe. Če med partnerjema ni več tistega, kar naj bi bilo med zakoncema (zgoraj naštete predispozicije), potem nista več partnerja. Skupna streha pa ostaja v dobro otrok, do nadaljnjega. In ker denar za preživnino tako ali tako ne gre iz žepa države, temveč iz žepa enega od partnerjev, nimajo kaj komplicirati. Za dodatek lahko partnerja (no, bivša partnerja) prav tako napišeta lastnoročno izjavo, da in zakaj je njuna izvenzakonska skupnost prenehala in overita podpise ter to priložita sodišču.

Tudi po KZ nisi kriv, dokler ti krivde ne dokažejo... prirejeno torej - dokler ti ne dokažejo, da je nekdo tvoj partner, do takrat ni. user posted image

< Sporočilo je popravil Kerensa* -- 19.11.2008 4:27:15 >

(odgovor članu Aja32)
Neposredna povezava do sporočila: 12
19.11.2008 8:21:43   
Sandrin
Kerensa  zlata si!! Hvala za odgovor.

(Me pa že dalj časa nekaj bega: katera Kerensa je "originalna": Kerensa, Kerensa* ali exKerensa???)

(odgovor članu Sandrin)
Neposredna povezava do sporočila: 13
19.11.2008 8:55:42   
Kerensa*
Vse to sem jaz, tako, da... pusti malenkosti. user posted image

(odgovor članu Sandrin)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?