liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Hold your horses...Nikjer nisem napisala, da me moti vsaka šala na račun seksa. Moti me, ker je to non-stop!! Ma stara moja, skos...Pa jst moram včasih kako nedeljo delat z njim 12 ur!! Pa sori, dokurči ti...Pa ne morem se umaknit od njega vsakič. Se velikokrat, vsakič ne gre, ker morava skup kej naredit. Je pri nas v službi le timsko delo. Pa tut če glih nimava kej skup za naredit, a naj potem ves delovnik sedim na enem koncu al pa nekje na hodniku, medtem ko on z mojimi sodelavci sedi v skupnem prostoru? Se pa drugače strinjam s tem, da lahko pretirana občutljivost naredi moreče odnose v službi... Bi pa omenla še nekaj: skoraj vsak reče, da če bi bil njihov partner zraven, da ne bi počeli takšnih stvari (sedeli drug pri drugem na kolenih, se non stop nekaj zezali na račun seksa, dajali opazke na račun telesa svojih sodelavcev/sodelavk...pa zakaj si neomejeno to lahko privoščiš takrat, ko pratnerja ni zraven, ko pa je pa ne? Če je pa to tako zelooooooo nedolžno?? Ok, se strinjam, da si v družbi partnerja mal bolj zadržan...da pa počneš čist nekej kontra, ko ga ni zraven? Drugače pa sem ugotovila še, da me njegove fore ne motijo toliko samo takrat, ko dalj časa ne delam z njim zarad različnega turnusa al pa dopustov. Skratka, ko se mal odpočijem od njega in njegovega stalnega lajnanja o enih in istih stvareh. Drugače pa: kaj pa je zate potem spolno nadlegovanje? (jaz sem sicer mnenja, da je v mojem primeru to bolj mejni primer...drugače verjemi bi že šla do šefa, če bi mi še kako drugače težil) Vsi taki primeri, ki jih je "Nacionalno združenje delovnih žensk" opredelilo kot spolno nadlegovanje, sicer kot nedolžno obliko, sigurno niso...... "Uh, vsak dan izgledaš lepše!" ali "Zakaj niso vse ženske tako lepe, kot ti?" ali "všeč mi je tvoja obleka. Prav poudari tvojo postavo!" Potemtakem bi ženske morale hoditi kot nune v službo, ne pa da takoj, ko se pokaže sonce pokažemo v službi popek in si oprsje in dekolte poudarimo s push up modrcem, lepe noge pa v miniko in visoke pete....in se počutimo še užaljene, če ne dobimo katerega od zgornjih komentarjev.......če ga pa dobimo, pa smo spolno nadlegovane.....prosim lepo...... Zame se spolno nadlegovanje začne tam pri peti točki v priloženem linku......in je opisano tako: To je prva stopnja nesprejemljivega vedenja. Sem spada vso verbalno in fizično vedenje, ki je očitno 'čez mejo' vsakega normalnega dialoga. To so vsa objemanja, grabljenja, poljubljanja ali direktni dotiki, kakor tudi vsakršna verbalna spolna napeljevanja. Spolna zloraba se razlikuje od spolne žalitve. Tukaj je najpogostejši scenarij, da ni nobene priče . http://www.revija.mojedelo.com/hr/6-stopenj-spolnega-nadlegovanja-158.aspx Ti pa si tega svojega spolnega nadlegovalca sama opisala kot: "Pri nas v službi imamo enega sodelavca, drugače čist simpatičen in zabaven (lahko bi celo rekla, da je naš zabavljač), sam skos lapa o seksu-pa seks gor, seks dol, na vsako včasih še tako resno stvar ima za pripomnit nekaj kar je on dobil asociacijo na seks (dobr, to me tut ne moti toliko, ker smo vsi včasih taki, sam on pa gre res včasih že čez mejo, ker včasih bi se rad kaj resnega pomenil pa on skos s temi svojimi forami teži)" Torej te nekaj časa to "spolno zlorabljanje" zabava, ko te pa več ne, pa te spolno zlorablja.......
|