|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako bi ravnale.......
26.10.2006 7:57:56   
Lumpi
Namreč....včeraj pridem v vrtec in mi vzgojiteljica v pričo vse otrok začne govoriti, kaj sta tistega dne počela moj otrok in en njegov vrstnik v skupini. Poslušala nista nič, ubogala na nobeno besedo nič,.... Nakar se ena ob vzgojiteljic oglasi in jima poda predlog: Pojdita pa v drugo skupino, če mislita, da vaju bo še kdo maral!!! No in otroka se odločita, gresta pač vsak posebej v drugo skupino, preživita del dopoldneva tam. Na kosilo prideta v njuno skupino. Po kosilu - sledi pijača - pred njima vzame kozarce - in reče: poglejta kaj se zgodi, če se ne uboga - tudi jaz vaju sedaj ne slišim. poleg tega reče starejšemu sinu, da naj reče doma, da naj ga hodim iskat v vrtec po kosilu - ker sem na porodniški, da se bo doma naspal, saj sedaj v vrtcu več ne hodijo spat.
No in danes zjutraj govorim z vzgojiteljico. Pravi, da ko dobita premoč, da sta neukrotljiva (naj nu da narazen, oziroma preusmeri v drugo stvar), potem mi pa še reče, da mi bo otrok prišel čez glavo. Mislim....halo!!! No ja - pa reče mi še, da je otrok dovolj star, da bi lahko začel razmišlati, da bi v primeru take žeje šel v kopalnico in pil nad lijakom. Otrok je star 5 let.

otroka sta res včasih zelo živahna, hiperaktivna, eden ima težave s koncentracijo,.... sicer pa to tko ali tako ve, saj je z njim v skupini že 4 leto.

pa me zanima.......sem si stvar vzela preveč osebno??? Oziroma kako bi ve ravnale v taki situaciji???

Kdor ne zapusti obale, nikoli ne spozna skrivnosti oceana.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako bi ravnale.......
26.10.2006 8:07:18   
Marogica
TUdi jaz imam doma 5,5 letnika, ki je dostikrat neukrotljiv. kljub temu me moti reakcija vzgojiteljice, da ne da pijače(ker je to osnovna potreba), da jima reče, da morata spati. Je pa res, da tudi jaz dostikrat rečem mojemu doma, da ga ne slišim, ko hoče kaj "prijetnega" ter mu tako dam za vedeti, ka "lušno" to je, če tudi on kdaj ne sliši. Pomaga-za kratek časauser posted image  Vajo pač ponavljava.

Jaz bi jo vsekakor poslušala, ker je dejstvo, da naši otročki niso angelčki in ušpičijo marsikatero, vendar pa bi ji tudi povedala, kaj ji gre oz. kaj me moti pri njenem ravnanju. Njabrž bi pa jih vzgojiteljica morala znati malo bolje motivirati in pritegniti h kakšnim drugim stvarem, da jima ne bi šle samo "norije" po glavi.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Lumpi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.10.2006 9:35:00   
til
Jaz bi ji definitivno povedala kar ji gre.Sej zato pa so tam in jih plačujemo da otroke zamotijo.Če otrok ene stvari ne mara početi ga očitno to ne zanima pa naj poskusi s čim drugim.Če pa bo otrok meni prišel čez glavo pa njo nič ne briga.Je pa res da je dobro da ti vzgojitelj pove kaj tvoj otrok počne ko ni doma samo ne na takšen način kot je ona!!! Najbrž sta njen pršla čez glavo!Če nima potrpljenja naj zamenja službo!!!!!!!!!

NE JE NAJPOGOSTEJŠA BESEDA MOJEGA SINA :-(

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.10.2006 9:41:20   
Anonimen
Velikokrat lastnih otrok ne vidimo v pravi luči. In četudi sam praviš, da sta velikokrat neukrotiljiva, hiperaktivna, itd...potem bi jaz vzg. bila še hvaležna, da mi je enkrat to tudi povedala, ker šele takrat se lahko res zamisliš, kje gre pri vzgoji kaj narobe.

Tisto s pijačo se mi ne zdi problem, da bi o njem razpravljala, res bi lahko šel pit na lijak, če je bil res tako žejen.

(odgovor članu til)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
26.10.2006 10:23:02   
nejcko
Prvo kot prvo me je zbodlo v oči, da ti je vzgojiteljica rekla, kdaj naj hodiš iskat otroka. Tega si ne bi smela dovoliti (mogoče edino kot prijazen namig), ker je v ceno, ki jo plačuješ, vključena do 9-urna oskrba otroka na dan, 5 dni v tednu. Njeno delo pa je, da za otroka ta čas ustrezno skrbi.

Sem pa za trenutek pomislila, da sta najina otroka mogoče sovrtičkarja, ker mi je zgodba tako znana, a na srečo je letos naš gavnar dobil novo vzgojiteljico in šel tudi v delno na novo osnovano skupino. Pa nimam nič proti stari vzgojiteljici, le po včerajšnjih gov. urah mi je nova vzgojiteljica malo odprla oči in če verjameš ali ne, sem prvič v štirih letih z gov. ur prišla pomirjena.

Lumpi, če želiš, mi piši na privat, ker o določenih stvareh res ne bi rada javno razglabljala. Verjemi mi, tvoj otrok je biser (pač z napakouser posted image ) in če je vzgojiteljica pripravljena to videti, fajn, če pa ne, pa lahko naredi veliko škode. Res, piši mi.

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.10.2006 10:44:17   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: al bina

Velikokrat lastnih otrok ne vidimo v pravi luči. In četudi sam praviš, da sta velikokrat neukrotiljiva, hiperaktivna, itd...potem bi jaz vzg. bila še hvaležna, da mi je enkrat to tudi povedala, ker šele takrat se lahko res zamisliš, kje gre pri vzgoji kaj narobe.

Ja, Al bina, prav imaš, svojih otrok marsikdo ne vidi v pravi luči in definitivno se otroci povsem drugače obnašajo v vrtcu kot doma. Ampak tako ravnanje vzgojiteljice ima lahko zelo negativne posledice. Jaz sem 4 leta poslušala samo o tem, kako je moj otrok nemogoč in na koncu sem to celo sama sprejela kot dejstvo, pa čeprav sem mnogokrat in v zadnjem času vse pogosteje videla, da se mojemu otroku vendarle godi velika krivica. In tukaj sem zaradi kadra, ki naj bi skrbel in deloma tudi vzgajal mojega otroka, tudi jaz kot starš pogrnila na izpitu.
Veš, to so zelo boleče stvari in tisti, ki nima takega otroka, tega ne more razumeti. Jaz verjamem, da vsak starš želi, da bi se njegov otrok čim bolje počutil v vrtcu in to JE NALOGA vzgojiteljice - pa ne na račun malo bolj problematičnih otrok, ki se jih pošlje v sosednjo sobo z besedami, saj te itak ne bo nihče maral.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.10.2006 12:00:59   
Anonimen
se jih pošlje v sosednjo sobo z besedami, saj te itak ne bo nihče maral.

No, s tem se tudi sama definitivno ne strinjam, samo verjetno sta že toliko naveličanih (čeprav ne bi smeli biti) enih in istih otrok, ki delajo štalo v skupini, da sta enostavno tako odreagirali. Ni pa prav, seveda ni prav.

Verjetno bi sama v taki situaciji najrep prosila vzg. za sestanek in če bi ugotovili, da potrebujeta "pomoč" tudi naprej z vodjo z vrtca oz. pedagoginjo al kaj so že tam.

Toliko.

Danes pa ima naš mali logopedo. Spet. Sicer še ne ve, mu raje zadnji trenutek povem, kot da bi bil ves dan slabe volje user posted image

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
26.10.2006 12:13:08   
bskrle
Prosila bi za govorilne ure, da se umiri in temeljito pogovorita, tako na vratih pred vsemi je malo nerodno. Le analiza in skupna rašitev bo koristna vsem trem.

Moji sta v vrtcu tudi drugačni kot doma. Doma grizeta, lasata,  se stepeta, v vrtcu pa skoraj kot anglečkauser posted image  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.10.2006 12:17:10   
nuala
Mislim, da se je vzgojiteljica neprimerno pogovarjala z otrokoma. Razumem pa, da je hotla nekako rešit situacijo in pridobit avtoriteto ( si lahko predstavljaš, kako izpade pred celo skupino, če dvo otroka ne in ne ubogata? ).

Dejansko boš ti najbolje vedela, če sta otroka res neubogljiva; v tem primeru bo potrebno poiskat nekakšno rešitev, saj sta moteča. In v tem primeru ni naloga vzgojiteljice, da se ukvarja samo z njima.  Nekateri otroci v vrtcu se res grozno obnašajo.

Če pa misliš, da vzgojiteljica pretirava in da sta tvoja otroka v redu, samo včasih zaideta s poti, potem se pogovori z njo in ji povej, kaj ti v takem primeru narediš oz. se dogovorita, kateri kazenski ukrepi so po mnenju obeh primerni.

Obstaja seveda še možnost, da je vzgojiteljica čisto mimo, ampak to bi v 4 letih že pogruntala, ane?

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.10.2006 12:32:37   
lenika
Jaz bi bila pa hvaležna, da bi mi vzgojiteljica povedala, da je otrok pač nemogoč. Ja in če jo boš sdaj ti napadla ali se pa pred otrokom ne strinjala z njo, bo otrok vedel, da ima potuho in bo iz leta v leto hujši.

Sama sem učiteljica v nižjih razredih. Imela sem primer zelo živahnega, neubogljivega fantka. Na prvih govorilnih urah sem mamici to tudi povedala, a je bila užaljena in 5 mesecev ni prišla na govorilno uro. Nato je le prišla in mi rekla, da ne ve več kaj naj z otrokom naredi, da mo ne more do živega in naj ji pomagam ukrotit ga, ker je doma nemogoč.

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 10
26.10.2006 16:02:48   
Anonimen
Ne jemlji vsega, kar ti vzgojiteljica reče, za slabo. Mogoče se res z nekaterimi dejanji ne strinjaš in besede bolijo, pa vendarle - saj ti nič slabega noče. Mogoče te opozarja na problemčke, ki pa kasneje lahko postanejo Problemi. Z velikim P.

Starši s(m)o občutljivi na to, kar drugi govorijo o naših otrocih. Tudi moja izkušnja iz govorilnih ur v šoli je podobna. Marsikdo je užaljen, ko poveš, kakšno bedarijo naredi njegov otrok in to vzame preveč osebno. Potem se mu zdiš malenkosten. Na koncu pa spoznavajo, da - HALO, moj otrok mi je zrastel preko glave.

Hvala bogu, da imamo pri nas obratno situacijo - mali je za naju doma nemogoč, v vrtcu pa zlati fantek, ki ga vsi poznajo in imajo radi. Pa upam, da tako ostane!

(odgovor članu lenika)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
27.10.2006 10:16:41   
soncicaT
Zal se moram strinjat z al bino..Zakaj zal? Res marsikdaj ne vidimo otrok v pravi luci ..jaz bi se posvetovala z vzgojiteljico, kako ukrepat...ker ce boste zdaj tolerirali grdo obnasanje, bo v soli se huje.

Pogovor, pogovor, pogovor!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
27.10.2006 10:51:37   
lenika
IZVIRNO SPOROČILO: soncicaT

Zal se moram strinjat z al bino..Zakaj zal? Res marsikdaj ne vidimo otrok v pravi luci ..jaz bi se posvetovala z vzgojiteljico, kako ukrepat...ker ce boste zdaj tolerirali grdo obnasanje, bo v soli se huje.

Pogovor, pogovor, pogovor!

user posted image user posted image

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?