Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Kakšne dobrote so na vaši mizi v decembru? 22.11.2005 9:48:33
|
|
|
|
Anonimen
|
nobenih prigrizkov, adventnih nedlj ne praznujemo. edin za božič je večerja ponavad pri mojih starših, pa za novoleto kak fondi, vmes če so kaki obiski pa pršut k si ga ponavad čez let ne prvošmo.
|
|
|
|
RE: Kakšne dobrote so na vaši mizi v decembru? 22.11.2005 10:00:37
|
|
|
|
muki1
|
Ponavadi pri tašči im moji mami čez cel december božično pecivo. Tašča ponavadi že prvi teden v decembru speče kakšnih 5 vrst krhkega peciva. Njami. Ma vsako leto ima take, da dol padeš. Orehove, lešnikove, marcipanove, kokosove, navadne, marmeladne ( že spet huda potreba po smajliju, ki se oblizuje). Nažiram se do onemoglosti. Pri nas se ponavadi kakšne suhe salame pa sirčki motajo po hladilniku, v primeru obiskov. Božično kosilo je ponavadi tudi pri tašči. Silvesterska večerja pa je doma, različno, kaj iz knjige Jamieja Oliverja( sem prav napisala?). Obvezno je tudi tatarski biftek, francoska solata in sarma pri mami.
|
|
RE: Kakšne dobrote so na vaši mizi v decembru? 22.11.2005 11:09:26
|
|
|
|
Maček Muri
|
Pri mami imamo božično večerjo - vsako leto kaj novega in jasno dobrega, pa na novoletni dan so klasika sarme, spet pri moji mami. Za praznovanje novega leta je pa obvezna francoska (zakaj že?), sicer pa ni nekih pravil. Sicer pa sama napečem par vrst različnih piškotov, pa rafaello, pa marcipanove kroglice, mama in tašča pa ravno tako. Na koncu je seveda vsega preveč.
|
|
|
|
RE: Kakšne dobrote so na vaši mizi v decembru? 22.11.2005 11:27:34
|
|
|
|
Anonimen
|
- Adventnih nedelj ne praznujemo - za obiske imamo vedno na mizi sveže pecivo, ki ga sama pečem, ponavadi biskvitno - večer pred božičem je letos moja dolžnost, tako da si že cele dneve belim glavo z jedilnikom (ne vem še nič, bo pa nekaj posebnega, v glavnem peciva bo na tone ) - božično kosilo pri njegovi družini je prava kmečka pojedina (nobene predjedi, goveja juha z rezanci, svinjska pečenka ali rebrca, pohana kura, pečena kura, pražen krompir, riž, zelena solata, rdeča pesa, domači piškoti, moje biskvitno pecivo - več vrst) - staro leto: še ne vem, kako bo letos, lani smo imeli večerjo, potem pa prigrizke, letos zagotovo narezki, ob polnoči biftek in šampanjec, mogoče bomo imeli prej tudi večerjo - novo leto: se zdravimo in midva praznujeva obletnico, tokrat 13. grrrr...... nesrečna številka ; dan mine ponavadi z velikim številom obiskov, ki pridejo voščit in zmažejo biftek in narezke do konca.
|
|
|
|
RE: Kakšne dobrote so na vaši mizi v decembru? 22.11.2005 14:47:29
|
|
|
|
kofetek2010
|
letos imam le eno željo - tatarski biftek in to takoj naslednji dan po porodu, kr je že kriza matr se mi ga lušta
|
|
|
|
RE: Kakšne dobrote so na vaši mizi v decembru? 22.11.2005 15:00:06
|
|
|
|
CatJa
|
Kakšne dobrote so na vaši mizi v decembru? Peciva absolutno ni, razen če tašča kej speče. Za obiske pa to, pa narežemo kak pršut, sir, avokado, olive, pač en tak narezek, pa kak dober vinček zraven. Večerje imamo pa itak vsak dan, ker se za kosilo vidimo samo čez vikend. Skratka, nič posebnega.
|
|
RE: Kakšne dobrote so na vaši mizi v decembru? 22.11.2005 15:29:59
|
|
|
|
mojca*
|
jaz pa ne pozabim tudi na suho sadje in razne oreščke, pa muffine skozi pečem... letos, ker jaz ne smem pršuta, bom pa za narezek imela sirovo ploščo-bom nakupla veliko vrst sira in narezala na lesen pladenj....mmmmmm....
|
|
|
|
RE: Kakšne dobrote so na vaši mizi v decembru? 23.11.2005 8:44:31
|
|
|
|
al1*
|
Tudi jaz se veselim dišečih dobrot v decembru! Prvi teden v decembru vedno spečemo medenjake. Potem pa počasi, vsak teden še kakšno vrsto peciva ali piškotov. Včasih naredim tudi kandirano sadje,ki ga potem dam v kakšne skledice in podarimo obiskom. Za božično večerjo že počasi sestavljam meni, verjetno bodo svinjski zrezki v gobovi omaki in puranja rulada z blitvo, za posladek bo panakota. Za novo leto pa si bomo verjetno naredili lososa v smetanovi omaki. Že kakšnih 14 dni pa z hčero pridno izdelujeva okraske, s katerimi bomo okrasili stanovanje in drevešček.
|
|
RE: Kakšne dobrote so na vaši mizi v decembru? 23.11.2005 14:28:16
|
|
|
|
Anonimen
|
Al1*...medenjaki njami. Naj prileti kakšen k nama ali vsaj recept.
|
|
|
|
RE: Kakšne dobrote so na vaši mizi v decembru? 27.11.2005 12:34:52
|
|
|
|
Anonimen
|
Adventnih nedelj ne praznujemo. Za božični večer sva ponavadi pri naših, imamo bolj fino večerjo, govejo juho, svinjsko pečenko in idrijske žlikrofe, solato, za poobedek pa orehovo potico in cel kup drobnega peciva. Za Božič sva ponavadi pri njegovih, obvezna je juha, kakšne pečenice, klobase, pražen krompir,... če sva za božič sama, naredim juho, govejo pečenko s peteršiljevo omako (včasih naredim tudi filano raco) in krompirček, pečen v pečici. Za poobedek pa pehtranovo in orehovo potico, pa medenjake in cel kup drobnega peciva, ki ga ponavadi pečem tisti teden pred božičem,m razen medenjake spečem že prej. Za novo leto je pa odvisno, kje smo. Če smo pri nas, potem je na mizi pecivo in obloženi kruhki, če smo pri drugih, prineseva s sabo šampanjec in sladke dobrote. Za novo leto pa cel dan preleživa v postelji, vmes pojeva kakšno lahko kosilo in si pogledava novoletni koncert z Dunaja. Po novem letu si spočijeva trebuščke, saj sladkega takrat ne morem več videti .
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?