|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kakšen status med pavziranjem?
20.9.2005 21:28:23   
Anonimen
Imam naslednji problem:
meseca maja sem dopolnila 26 let in ker nisem naredila enega izpita bom to leto pavzirala in ne vem kak status naj si uredim, ker imam to leto namen narediti manjkajoči izpit in se čez eno leto vpisat spet redno v 3 .letnik.
Mama mi je svtovala, naj se prijavim na zavodu za zaposlovanje, da me bo ona še lahko uveljavljala kot olajšavo za dohodnino, saj jaz NEBI aktivno iskala zaposlitve.To bi tudi povedala na zavodu, da naj mi ne iščejo zaposlitve, ker službo že imam (do sedaj sem delala preko študentske napotnice, sedaj pa bom eno leto delala preko napotnice od kolegice in sicer 300 km stran od stalnega prebivališča!) in naj me ne kličejo na sestanke ali da mi iščejo zaposlitev.Ali je to sploh mogoče in ali je res možno, da čez eno leto deponiram knjižico in se spet vpišem REDNO v 3. letnik?

Kako naj si v tem letu uredim obvezno in dodatno zavarovanje?Do sedaj sem bila obvezno zav. preko mame v službi (pravi, da bi lahko bila tudi letos, ker bi me ona še vedno imela za vzdrževanega člana,samo delovno knjižico moram dvigniti), dodatnega pa študentje na rabimo plačevati.

Ne "diši" mi ravno iti po delovno knjižico, ali imate še kakšno drugo rešitev zame za to eno leto?Marsikaj namreč ne pride v poštev zgolj zato, ker sem stara že 26. let.

Hvala vam vsem za pomoč)
  Neposredna povezava do sporočila: 1
20.9.2005 21:47:10   
Anonimen
Srček....ti povem iz prve roke.
Letos sem zaradi enega izpita mogla pavzirat.
Prijavila sem se na zavodu za zaposlovanje, in povedala celotno situacijo. Pri na sglede tega nič ne komplicirajo.
Enkrat sem se morala tam javit (to je blo januarja,) pa zdaj septembra. Mi niso nič težili. Vem pa, da ponekod ne tolerirajo takih "favliranih študentov" in si moraš iskat službo in vse.
Pojdi na zavod.... ampak ne to kar na vpisnem okencu povedat... počakaj das prideš do svoje svetovalke pa jo prijazno prosi, če bi se to dalo. Pol boš pa tako videla kako in kaj. Odjaviš se lahko še vedno.

Glede zavarovanja... zavarovan si kot občan... se pravi...imaš osnovno zavarovanje, dodatnega si moraš sama plačevati. Jaz recimo si ga nisem. In če bi se mi karkoli zgodilo... pa bi morala ležat v bolnici... bi drago plačala....Pač premisli koliko boš tvegala in koliko ne. Aja... pa to zavarovanje kot občan... si moraš sama zrihtat.

Ko narediš izpit se lahko oktobra normalno vpišeš redno v 3 letnik.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
20.9.2005 23:11:06   
Anonimen
Če si v preteklem letu (torej letos 2004/2005) imela status rednega študenta in boš sedaj pavzirala, lahko še celo leto delaš preko študentskega servisa. Oni namreč dovolijo delati preko njih še eno leto po tem, ko si izgubila status. Na fakulteti ti le izdajo potrdilo o pavziranju. Brez težav. Sem referentka, zato vem.
Tako se na borzo ne rabiš prijavljati. Izpit normalno opravljaš, le da ga moraš plačati, prav tako si moraš urediti zdravstveno zavarovanje, ki ga sedaj nimaš. Mislim, da greš na ZZZS in se zmeniš, da ti pošiljajo položnice domov.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
20.9.2005 23:17:14   
soncece24
Osnovno zavarovanje si zrihtaš na zzzs-ju, dodatno pa na adriaticu ali pri vzajemni. na zavodu je brezveze, da si prijavljena, ker te mama v nobenem primeru NE more uveljavljati kot olajšavo, ker nimaš statusa (nisi več vzdrževani član). glede šs je točno tako kot je rekla Blacky, s tem da jaz nisem potrebovala nobenga potrdila. samo šla sem tja in povedala kak je. če boš pa na borzi pa ne moreš delat preko šs.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.9.2005 23:58:36   
metulj2
Sicer nisem čisto prepričana, ampak zdi se mi, da jo mama potem v dohodninski napovedi lahko uveljavlja kot vzdrževanega družinskega člana.
Bom opisala svojo situacijo. Prijavljena sem na zavodu za zaposlovanje kot brezposelna oseba (ne iskalka zaposlitve!!). Vključena sem v en program izobraževanja. Kljub temu, da sem na zavodu, lahko delam preko študentskega servisa in imam pravico do nakupa bonov za študentsko prehrano(ker nisem iskalka zaposlitve!).
Lansko leto sem 5 mesecev imela nek svoj dohodek (delo preko avtorske pogodbe) in za teh pet mesecev sem vložila za sebe dohodninsko napoved! Znesek je v teh petih mesecih presegel tistega, ki je bil določen kot najnižji dohodki, ki jih še lahko ima vzdrževana oseba. Ampak pazite finto, ki sem jo čisto slučajno zvedela: mož me je vseeno uveljavljal kot vzdrževanega družinskega člana, ampak smao za tistih sedem mesecev, ko nisem imela svojega dohodka. In je šlo skozi in so me upoštevali kot vzdrževanega člana. S tem, da teh sedem mesecev niti ni bilo v enem kosu (bilo je npr. februar, marec, maj, junij, julij november, december.
Če pa bi mož uveljavljal olajšavo za mene za celo leto, pa me seveda ne bi bila upoštevana, ker sem imela preveč dohodkov!!
Tako da mislim, da jo mama lahko uveljavlja kot olajšavo, seveda pa morata živeti v skupnem gospodinjstvu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.9.2005 9:08:24   
SaaS
Kar se zavarovanja tiče, mislim, da ni treba hodit na zzzs. Jaz sem se pred tremi leti, ko sem izgubila status (nisem pa še diplomirala), zavarovala kot občan. Spomnim se, da sem šla to urejat na občino, ker občina plačuje osnovno zavarovanje. No, mogoče je odvisno tudi od občine; naša mogoče sama ureja te stvari, na kakšni drugi te pa pošljejo na zavarovalnico, da sam to urediš. Najprej se pozanimaj na občini, bojo že vedeli povedat. Dodatno si pa sama plačuješ pri zavarovalnici, ki jo zbereš. Pride pa nekje 4.000sit mesečno.
Preden sem dobila zaposlitev, sem bila pol leta na zavodu. Mož me je prijavil kot vzdrževano osebo za olajšavo, a ni šlo. Mogoče iz tega razloga, kot navaja metulj2. Žal, so haklci za katere ne vemo in jih takole slučajno zasledimo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.9.2005 9:17:11   
soncece24
drugo je, če te uveljavlja mož kot pa mama. starši te lahko uveljavljajo dokler se šolaš oz. do dopolnjenega 26. leta. mislim, da sta pri srčku oba kriterija že mimo. moj brat je še študent, star pa je 27 in ga mama ne more več uveljavljat, čeprav še živi doma in ga "vzdržuje". ko sem jaz pavzirala, me ni mogla uveljavljat, razen za tiste 3 mesece ko sem se potem vpisala (oktober, november, december), ni dobivala otroških za mene in nisem bila upravičena do preživnine od očeta (ki jo je pa vseeno plačeval, za mojga fotra). občina ti pa menda plačuje zavarovanje samo če si na zavodu prijavljen.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.9.2005 10:42:34   
Anonimen
Hvala vam vsem za hitre nasvete.

Torej, pavzirala sem že enkrat prej in takrat izkoristila možnost delanja preko študentskega servisa, tako da letos to več ni možno.Delala bom še vedno, na napotnico od kolegice, ki tudi dela tam kjer delam tudi jaz, zato tukaj ni problema.

Prijavljena sem še vedno pri starših v domačem kraju zato ker sem do 26. leta dobivala preživnino, otroške dodatke, mama je imela veliko ugodnosti ker nas je 5 otrok in vsi smo prijavljeni doma, tako nas je uveljavljala kot olajšavo in dodatek na veliko družino itd.Sedaj pa sem dopolnila 26. let in vse to odpade.

Jaz sem mislila to leto pač "prebrodit" brez statusa, obvezni in dodatno zavarovanje bi si absolutno sama plačala(ker to moraš imeti) in ko bi naredila manjkajoč izpit bi se spet redno vpisala v 3.letnik.

Sedaj pa je mama dobila v službi obrazec, koga bo prijavila za olajšavo, kjer piše, da tudi če sem starejša od 26. let in prijavljena na borzi, da me lahko uveljavlja kot vzdrževanega člana in bi tako dala meni vsak mesec 30.000 sit.Toliko je olajšave zame.Pod pogojem, da sem še vedno prijavljena doma.

Tako da me vbistvu zanima, če se lahko prijavim na borzi, že kar takoj povem, da NISEM iskalec zaposlitve in se čez eno leto spet odjavim in se REDNO vpišem v 3.letnik in imam spet vse pravice rednega študenta (boni, delo preko študenta, dodatno zavarovanje...).

Trn v peti mi je to, da že 7 let več ne živim doma ampak 300 km od doma.Nikoli, ampak res nikoli (dolga zgodba, ki nima veze z vsem tem tukaj) ne nameravam iskati zaposlitve v domačem kraju in zato ne želim, da me v tem letu ko sem prijavljena na borzi kdorkoli kliče na kakšne sestanke, da se moram oglasiti na razgovor, da bi se slučajno morala na kakšna dela javljati ipd.

Jaz sem se hotela sedaj odjaviti doma in se pri fantu prjavit, ampak če se da iz tega še kak dinarček potegnit, zakaj pa ne.Samo je pa pol problem za kakšno javljanje na borzi, ker 300 km se vozit pa ni kar tako.

Pri tem mi je naslednje prišlo na misel, KAJ PA ČE SE JAZ DOMA ODJAVIM IN PRIJAVIM STALNO PREBIVALIŠČE PRI FANTU IN SE V NJEGOVEM KRAJU PRIJAVIM NA BORZO KOT BREZPOSELNA OSEBA, KOT NEISKALKA.ALI BI ME EVENTUELNO LAHKO ON UVELJAVLJAL KOT VZDRŽEVANEGA ČLANA???

Saj vem, morje vprašanj, ampak zakaj pa smo tukaj če ne za pomoč)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?