Anonimen -> Kakšen status med pavziranjem? (21.9.2005 10:42:34)
|
Hvala vam vsem za hitre nasvete.
Torej, pavzirala sem že enkrat prej in takrat izkoristila možnost delanja preko študentskega servisa, tako da letos to več ni možno.Delala bom še vedno, na napotnico od kolegice, ki tudi dela tam kjer delam tudi jaz, zato tukaj ni problema.
Prijavljena sem še vedno pri starših v domačem kraju zato ker sem do 26. leta dobivala preživnino, otroške dodatke, mama je imela veliko ugodnosti ker nas je 5 otrok in vsi smo prijavljeni doma, tako nas je uveljavljala kot olajšavo in dodatek na veliko družino itd.Sedaj pa sem dopolnila 26. let in vse to odpade.
Jaz sem mislila to leto pač "prebrodit" brez statusa, obvezni in dodatno zavarovanje bi si absolutno sama plačala(ker to moraš imeti) in ko bi naredila manjkajoč izpit bi se spet redno vpisala v 3.letnik.
Sedaj pa je mama dobila v službi obrazec, koga bo prijavila za olajšavo, kjer piše, da tudi če sem starejša od 26. let in prijavljena na borzi, da me lahko uveljavlja kot vzdrževanega člana in bi tako dala meni vsak mesec 30.000 sit.Toliko je olajšave zame.Pod pogojem, da sem še vedno prijavljena doma.
Tako da me vbistvu zanima, če se lahko prijavim na borzi, že kar takoj povem, da NISEM iskalec zaposlitve in se čez eno leto spet odjavim in se REDNO vpišem v 3.letnik in imam spet vse pravice rednega študenta (boni, delo preko študenta, dodatno zavarovanje...).
Trn v peti mi je to, da že 7 let več ne živim doma ampak 300 km od doma.Nikoli, ampak res nikoli (dolga zgodba, ki nima veze z vsem tem tukaj) ne nameravam iskati zaposlitve v domačem kraju in zato ne želim, da me v tem letu ko sem prijavljena na borzi kdorkoli kliče na kakšne sestanke, da se moram oglasiti na razgovor, da bi se slučajno morala na kakšna dela javljati ipd.
Jaz sem se hotela sedaj odjaviti doma in se pri fantu prjavit, ampak če se da iz tega še kak dinarček potegnit, zakaj pa ne.Samo je pa pol problem za kakšno javljanje na borzi, ker 300 km se vozit pa ni kar tako.
Pri tem mi je naslednje prišlo na misel, KAJ PA ČE SE JAZ DOMA ODJAVIM IN PRIJAVIM STALNO PREBIVALIŠČE PRI FANTU IN SE V NJEGOVEM KRAJU PRIJAVIM NA BORZO KOT BREZPOSELNA OSEBA, KOT NEISKALKA.ALI BI ME EVENTUELNO LAHKO ON UVELJAVLJAL KOT VZDRŽEVANEGA ČLANA???
Saj vem, morje vprašanj, ampak zakaj pa smo tukaj če ne za pomoč)
|
|
|
|