Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Kaj so danes jedli vaši otročički? 22.1.2010 18:12:19
|
|
|
|
Najaa
|
Moja 11m je jedlaza zajtrk kruh z maslom in flaško mleka, za malico pol banane in polovico žemlje, za kosilo testenine z omakco, popoldanska malica je flaška mleka, da je zaspala, za večerjo bo pa jogurt in pred spanjem še mleko.
|
|
|
|
RE: Kaj so danes jedli vaši otročički? 22.1.2010 18:13:58
|
|
|
|
Evica22
|
Pozabila sem dodati, da je naš malček star 14 mesecev.
|
|
|
|
RE: Kaj so danes jedli vaši otročički? 22.1.2010 18:31:27
|
|
|
|
tejči28
|
Zajtrk: jogurt z riževimi kosmiči, Malica: pol banane, pirini piškoti,kakav Kosilo: Makaroni z mesno omako,rdeča pesa Pop.malica: dojenje Večerja: mlečni riž z jabolkom Pred spanjem:dojenje Stari smo 16m
|
|
RE: Kaj so danes jedli vaši otročički? 22.1.2010 18:53:14
|
|
|
|
Hope2
|
14 mesecev AM 210ml,1 rižev vaflelj 2 pesti borovnic, pol jabolka, 3 mini pirine grisine govejo juho z jajčkom, korenček, cvetača, govedina, za sladico sadna rezina piškot, skuta, nekaj brusnic kos kruha z zelišnim namazom mlečna kaša z robidami, 1 rižev vafelj 100ml AM
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 22.1.2010 18:54:19 >
|
|
|
|
RE: Kaj so danes jedli vaši otročički? 22.1.2010 19:07:58
|
|
|
|
Katy78
|
Skoraj 14 mesecev: zajtrk: ovseni kosmiči skuhani na 250 ml mleka kosilo: pire krompir, kumare v omaki, losos malica: navaden jogurt, banana, pomaranča večerja: kruh s sirom in čaj na koncu pa še flaša (ca. 120 ml AM) pred spanjem
|
|
|
|
RE: Kaj so danes jedli vaši otročički? 22.1.2010 19:28:23
|
|
|
|
leo**tia
|
spi do 10 tako da za zajtrk ima okrog 6,7mleko,pol nazaj zaspi malico-fruhtzverge ta veliki kosilo pohan kruhek, drugo ni hotela potem 1 monte kak keks+sadje večerja juhica goveja,ker je bolana pa potrebuje nekaj takega in dobi še mleko
|
|
|
|
RE: Kaj so danes jedli vaši otročički? 4.2.2010 10:46:34
|
|
|
|
Matejusska
|
Kaj bodo imeli pa danes za kosilo? Pri nas bo bolonjska omaka in testenine, včeraj pa je bila rižota s piščančkom. Stara je pa 12m.
|
|
|
|
RE: Kaj so danes jedli vaši otročički? 5.2.2010 12:14:21
|
|
|
|
Andromeda
|
Mi bomo danes jedli zelenjavno juho, osliča in krompirjevo solato.
|
|
|
|
RE: Kaj so danes jedli vaši otročički? 5.2.2010 16:03:37
|
|
|
|
Evica22
|
Mi pa smo danes jedli ajdove štruklje s skutinim nadevom + kompot.
|
|
|
|
RE: Kaj so danes jedli vaši otročički? 7.3.2010 11:40:23
|
|
|
|
Deja
|
5.00 ali 7.00 (odvisno kako delam) - dojenje 9.30 - malica - jogurt s sadjem ali 3korn s sadjem 12.30 - kosilo - g.juha, pražen krompir, govedina ali pečenka, grah, korenje, solata 16.00 - malica - sadje 19.00 - večerja - grisolino ali kesksolino 22.00 - dojenje aja star je dobrih 13mesecev
|
|
RE: Kaj so danes jedli vaši otročički? 7.3.2010 20:52:51
|
|
|
|
PC Baby
|
Uf, ko tole berem, se mi zdi da naš tamau (10,5 mesecev) too much poje. Itak bi skozi jedu, tako, da ga moramo med obroki prav zamotit, da ni skozi amamamamamam. Danes npr.: 8.00 - dojenje in malo mlečne kašice ker je bil lačen (cca. 100g) - mislim, da nimam več mleka 10.30 - sadje 250 - 300g 13.30 - kosilo (juhica, zelenjava z ribo - 300g skupaj) 16.00 - kefir s svežim sadjem 250g 18.30 - mlečno žitna kašica 200g pred spanjem še dojenje, ampak itak mislim, da nimam več mleka in da je to crkljanje, ki ga bomo kmalu ukinili.
< Sporočilo je popravil PC Baby -- 7.3.2010 20:54:59 >
|
|
|
|
RE: Kaj so danes jedli vaši otročički? 8.3.2010 13:00:22
|
|
|
|
Andromeda
|
IZVIRNO SPOROČILO: PC Baby Uf, ko tole berem, se mi zdi da naš tamau (10,5 mesecev) too much poje. Itak bi skozi jedu, tako, da ga moramo med obroki prav zamotit, da ni skozi amamamamamam. Ni panike, po 1. letu začnejo količinsko manj jesti, ker se tudi pridobivanje na višini in teži upočasni in nimajo več toliko potrebe po hrani kot prej...in na žalost jim tudi naenkrat prej najbljubša jed ne diši več...
|
|
|
|
RE: Kaj so danes jedli vaši otročički? 16.3.2010 6:53:10
|
|
|
|
barni
|
No pri nas ni tako, nasa ze od nekdaj rada je. Hvala bogu ni debela, samo jo je treba vcasih kar bremzati. Je pa skoraj vse, da ji je le na pogled ok . VEdno sem gledala tako, da je imela 5 obrokov na dan, da je nekako do 18 mesecev vedno za zajtrk jedla sadje, da je za malico imela jogurt ali kako skuto, pa za kosilo juho in kaj zraven, za popoldansko malico spet kaj sadno mlecnega, za vecerjo pa dokler ni bila na kravjem mleku polento ali gres na vodi in kaj podobnega, kasneje pa cokolino, jogurt, gres ipd. Zdaj za zajtrk je kruh in zelenjavno pasteto, jajca, toast, pac podobno kot midva. Manj gledam na zdravo prehrano, priznam. Se vedno pa pazim, ker pac veliko poje, da ne uporabljam mascobe (kuham in pecem le na kokosovem maslu), sladkorja in bele moke in sol v omejenih kolicinah.
|
|
|
|
RE: Kaj so danes jedli vaši otročički? 16.3.2010 9:36:28
|
|
|
|
PC Baby
|
Na kokosovem maslu? Tega pa še nisem slišala. In ima kao manj maščob? Kako pa je s hranilnimi vrednostmi?
|
|
|
|
RE: Kaj so danes jedli vaši otročički? 16.3.2010 13:11:26
|
|
|
|
barni
|
Kokosovo maslo naj bi bilo poleg plamove mascobe eno izmed redkih pri katerem se med segrevanjem mascobne kisline ne spremenijo iz dobrih v slabe. Recimo hladno stiskano oljcno ali podobno olje je super, dokler ga ne segrejes. Nisem strokovnjak, to sem prebrala, slisala, so mi povedali... skratka, jaz sedaj delam vse na kokosovem maslu, ker pa je precej drago, ravno ne bi sla pect pomfrija, ki ga doma itak ne. CE pa delam golaz, pa itak preprazim por na kokosovem maslu. Ali specem jajca na tem maslu, pa recimo v zelenjavno juho ga dam malo... skratka, namesto ostale mascobe. Nimamo navadnega masla, margarine, soncnicnega olja... Namesto bele moke uporabljam pirino, ce ze jo. VEs se je treba navadit na tak okus hrane, ker je to cisto drugace, kot prava kmecka hrana. Jst sm mela kar tezave, ker rada jem mocno in okusno hrano. Ta, ki jo sedaj furamo, pa je pac drugacnega okusa. Malo po zdravniskih nasvetih in priporocilih, malo pa zato, ker se sedaj bolje pocutimo + kile so sle obcutno dol. Se pa mora telo navaditi na manj slano hrano in manj zacinjeno, nezamokano, z manj mascobami...
|
|
|
|
RE: Kaj so danes jedli vaši otročički? 16.3.2010 21:11:21
|
|
|
|
PC Baby
|
Super, hvala za informacijo barni. Mi že tko jemo manj mastno in manj začinjeno hrano, ampak tja kjer je pač treba dodat nekaj maščobe, bom jst tud probala to varianto. Škodit ne more
|
|
|
|
RE: Kaj so danes jedli vaši otročički? 22.3.2010 19:54:11
|
|
|
|
Sulfinija
|
Stari smo 9.mesecev. 6.00-150ml mleka 8.00-200ml gresa 10.30-120g jogurta 14.00-piščanec z zelenjavo 16.30-en frutzwergw 19.00-150mlfrutolino Spali bomo celo noč. LP Mojca
|
|
RE: Kaj so danes jedli vaši otročički? 22.3.2010 23:26:56
|
|
|
|
sjug
|
hoj dekleta! Ko tole berem, me kar malo zaskrbi. Moj tretji piščanc je velik ca. 75 cm, tehta skoraj 10 kg in je star polnih 14 mesecev. Je skoraj nič, ker je totalna zbirčna metka, pa ne vem, kaj naj naredim. Samo dojil bi se, mleka pa ni več dosti, hrano odklanja, edino mlečne kašice ima rad, npr. 7 žit od Milupe. Kake ribe, meso, solata, kruh, lahko samo sanjam... Še pireja ne mara. Ne more pa jesti samo kašic in goveje juhe. Drugače je zdrav in živahen dečko. Ima katera podobne težave?
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Pravice iz naslova krajšega delovnega časa Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Prehlad, gripa ali angina?Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?