barni -> RE: Kaj so danes jedli vaši otročički? (16.3.2010 13:11:26)
|
Kokosovo maslo naj bi bilo poleg plamove mascobe eno izmed redkih pri katerem se med segrevanjem mascobne kisline ne spremenijo iz dobrih v slabe. Recimo hladno stiskano oljcno ali podobno olje je super, dokler ga ne segrejes. Nisem strokovnjak, to sem prebrala, slisala, so mi povedali... skratka, jaz sedaj delam vse na kokosovem maslu, ker pa je precej drago, ravno ne bi sla pect pomfrija, ki ga doma itak ne. CE pa delam golaz, pa itak preprazim por na kokosovem maslu. Ali specem jajca na tem maslu, pa recimo v zelenjavno juho ga dam malo... skratka, namesto ostale mascobe. Nimamo navadnega masla, margarine, soncnicnega olja... Namesto bele moke uporabljam pirino, ce ze jo. VEs se je treba navadit na tak okus hrane, ker je to cisto drugace, kot prava kmecka hrana. Jst sm mela kar tezave, ker rada jem mocno in okusno hrano. Ta, ki jo sedaj furamo, pa je pac drugacnega okusa. Malo po zdravniskih nasvetih in priporocilih, malo pa zato, ker se sedaj bolje pocutimo + kile so sle obcutno dol. Se pa mora telo navaditi na manj slano hrano in manj zacinjeno, nezamokano, z manj mascobami...
|
|
|
|