Felicita
|
IZVIRNO SPOROČILO: muška IZVIRNO SPOROČILO: Felicita odvisno od tega koga in kok ljudi maš povabljeno... mi že neki let poleti obvezno pečemo žar pa damo priloge (solate, tzatziki, nacho, prebranac, pečeno zelenjavo...), pozimi mamo pa tematske večere - dal smo čez že grškega, španskega, mehiškega, balkanskega, morskega in slovenskega in zadeva vedno uspe. otroške zabave so ble pa običajno pizze, topli kruhki in/ali pizza muffini. (u, vidš idejo - muffini - sladki, slani pa na koncu nardiš še muffin torto...) to me zanima!!!! kaj si kuhala v teh večerih? grški je bla osrednja musaka (mesna in zelenjavna, oboje z veliko jajčevci), souvlaki, tzatziki, grška solata, neke polnjene bučke v limonini omaki, za sladico pa neko pecivo z lešniki in orehi, napojeno s sirupom. pri španskem je bla glavna jed paella, ostalo pa španska tortilla (krompir + jajca), hobotnica po galeško, gazpacho, suhe paradižnike v olivnem olju (čeprov je to bolj italijansko, I guess), leča s čebulo, za posladek pa neke sorte mlečni riž in turron (turški med). Slovenski je bil pa bolj po kmečko - kisla repa in zelje, krvavice, pečenice, svinjska pečenka, matevž, pražen krompir; sladica pa fejk gibanica (pecivo na suho) in orehova potica. (morš vedt da sva 2 kuharci in bolj ko ne cel dan štedilnikanja... pa to je ponavad narjeno kot bife, tko da si vsak vzame in skombinira kar želi.)
_____________________________
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|