|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj potrebuje mlad mucek?
24.6.2013 6:56:47   
pomlad08
Oh, happy day!

Po letih prošenj se je mož končno omehčal user posted image - dobili bomo mladega mucka! Imamo že izbranega, je zdrav mucek s kmetije, zaenkrat se še doji, čez kakšen mesec ga bomo lahko vzeli domov.

Doma (v moji primarni družini) smo vedno imeli mačka, tako da nekaj izkušenj imam s skrbjo zanje, ampak vseeno bi vas prosila za kakšen nasvet, da ne bomo česa spregledali ...

Kaj moramo pripravit? Kako je z obiski veterinarja, cepljenji, ovratnicami ...? Kako ga prepričat, da naj ne kaka na tepih - tega se mož najbolj boji user posted image ?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj potrebuje mlad mucek?
24.6.2013 9:10:01   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: pomlad08
Kaj moramo pripravit? ...? Kako ga prepričat, da naj ne kaka na tepih - tega se mož najbolj boji user posted image ?


samo pripravi wc in mu ga pokaži, daj ga not, in naj ga prevoha, mogoče pokoplje not, v glavnem da ve kje je. meni se še ni zgodilo da bi maček kam drugam kakal kot tam.

je pa tko - na začetku, če ga bo ful strah (in to je možno, mojega je blo - mali je in dojenček, novo okolje in vse to..), zna lulat tam, kjer je skrit. moj je pod kavčem lulal (ni upal ven). se je pa po enem dnevu (lakota in dolgcajt predvidevam user posted image ) stanje normaliziralo in od takrat je vedno lulal v wc. tko da brez panike, kak dan-dva mu dajte za uvajanje. user posted image

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kaj potrebuje mlad mucek?
24.6.2013 21:41:57   
Colt
Mlad mucek potrebuje edino in le...ljubezen. Za vse ostalo, se bo znašel sam. Kakal in lulal bo tam kjer mu boste pokazali, računaj pa s tem da bo izredno firbčen. To je vsesplošna lastnost muckov. Nisem zasledil kakšne farbe je (določene farbe majo svoje lastnosti) ...ampak vse kar zares rabiš je ljubezen do mucka.

_____________________________

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!



(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kaj potrebuje mlad mucek?
24.6.2013 23:02:14   
pomlad08
user posted image Hvala obema za prijazne in opogumljajoče nasvete user posted image

Radi ga mamo fuuuul, že zdaj, jaz že cel dan gledam fotke in komaj čakamo, da ga dobimo :)

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kaj potrebuje mlad mucek?
25.6.2013 10:17:04   
patrino
Mucki so čudovite živalice in imamo tudi mi doma eno. Osebno sem bolj pasjeljubec, vendar se ti znajo te kepice priljubit za znoret. Mi imamo v hiši pritlikavega zajčka, paličnjake, mucka in psa, pa bivajo v takem sožitju, da je to za občudovati. Bi pa lahko rekla, da je največji egoist mačka. Tudi mi smo dobili miceno kepico, ki se je po parih nesrečah z lulanjem ( po moje bolj zaradi strahu)tik tak navadila na mačji wc. Nam je pa v igri in nekako v svoji potrebi po praskanju veselo spraskala en konec zaves in usnjene sedežne ( nabavite mu nekaj, nad čimer se bo lahko izživljaluser posted image ).Prav tako si je suvereno prisvojila možev naslonjač in se še danes po petih letih dnevno borita zanjuser posted image ( pomaga sprey s katerim presprejaš površine, če ne želiš da muce lezejo nanj- saj jim zelo smrdi ( pri nas tega ne uporabljamo zaradi otrok in drugih ljubljenčkov in imamo zato prej omenjene probleme user posted image )Redno ji dajajte zadeve proti notranjim parazitom, proti klopom in bolham ne priporočam ovratnice, ker se mačkon , če ga kdaj spustite ven ( mi jo) lahko obesi pri plezanju npr. na drevo...prav tako ne priporočam tistih luštnih ovratnic zvončki, ki so všeč nam, mački pa znorijo. Vsaj naši je šlo ekstremno na živce, saj so mački, kljub temu, če so hišni, po naravi lovci in radi lovijo, se prihuljeno plazijo in prežijo na vse mogoče. Če jim ob tem nekaj zvoni okrog vratu verjetno ni pravega filinga. Pri nas je v večini časa muca na mačjih briketih ( mleko za muce... čeprav je to v vseh risankah...ni najbolj primerno), seveda ima rada tudi mačjo hrani iz konzerv ( mi ji jo damo le takrat, ko je kaj bolehna , drugače ne ), je pa izrazit mesojedka in velika tatica. Pri nas za primerjavo- psu bi lahko pred nosom mahal s klobaso, pa ne bi čavsnil po njej, če mu ne daš dovoljenja- mačkona nam jih je nekaj speljala kar s pulta, ko se ji je ponudila priložnost.
Mi se trenutno pripravljamo na nakup bradate agame ( ta velika je sama prihranila denar zanjo, ker sva se ves čas izgovarjala na to, da je predraga...user posted image ), pa ne morem reči, da se preveč veselim. Kako bo šlo tole skupaj z ostalimi ne vem. Osebno sem v večini ljubitelj vsega kar ima dlake- tale agamica pa jih ima bolj švoh.

< Sporočilo je popravil patrino -- 25.6.2013 10:20:07 >


_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kaj potrebuje mlad mucek?
25.6.2013 19:01:08   
respect
Maček bo notranji ali zunanji? Mačka je treba kastrirati

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kaj potrebuje mlad mucek?
25.6.2013 19:06:52   
respect
Aja,na veterini kupite za zajedavce tablete,verjetno lastniki niso mamice razglistili,pa tudi mladičke je treba potem.

(odgovor članu respect)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kaj potrebuje mlad mucek?
25.6.2013 20:29:35   
patrino
Maček bo notranji ali zunanji? Mačka je treba kastrirati

user posted image Mačka je mogoče ( samo mogoče) priporočljivo kastrirati- definitivno pa ga ni treba, če se jim to pač ne zdi. Potrebno pa je z njim ravnati odgovorno, tako kot z vsakim živim bitjem. Kam bomo pa prišli, če bomo vse kastrirali oz. sterilizirali ? Vse ima neko skrajnost.

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu respect)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kaj potrebuje mlad mucek?
25.6.2013 21:35:40   
respect

IZVIRNO SPOROČILO: patrino

Maček bo notranji ali zunanji? Mačka je treba kastrirati

user posted image Mačka je mogoče ( samo mogoče) priporočljivo kastrirati- definitivno pa ga ni treba, če se jim to pač ne zdi. Potrebno pa je z njim ravnati odgovorno, tako kot z vsakim živim bitjem. Kam bomo pa prišli, če bomo vse kastrirali oz. sterilizirali ? Vse ima neko skrajnost.

Mnogim lastnikom se pač ne zdi,pa to ne pomeni da je tako prav. In je zelo dobro osveščati bodoče lastnike.Če ti nisi takšnega mnenja prav.
pa sploh veš zakaj se živali kastrira/sterilizira?
kam bomo prišli?prišli bomo do tega,da se bo omejilo nezaželenih mladičev,bolezni ,do tega da mačk ne bodo gonili naprej hormoni in ne bodo tekali po cesti,se borili za samico itn .

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kaj potrebuje mlad mucek?
25.6.2013 22:23:46   
pomlad08
Patrino, tenks za vse nasvete in opozorila user posted image Ja, smo pripravljeni na strgane zavese in borbe za kavč user posted image Se spomnim vsega tega iz otroštva :)

Uf, sočustvujem glede bradate agame user posted image Naš tavečji je obseden s plazilci vseh vrst in oblik. Smo si ogledovali agamo na razstavi eksotičnih živali (pa saj ni tok slaba, veš, ker se pusti udomačiti in jo lahko nosiš po rokah, brez da bi ti kam zdivjala), ampak na srečo smo se letos zadovoljili z dvema martinčkoma v terariju. Imata fanta ful veselja z njima. Kar pogumno :) Jaz sem se že čist spoprijateljila z vsemi nenavadnimi ljubljenčki (smo gostili že škorpijona, ogromne polže, slepca ...) - zato pa sem zdaj tok vesela, da končno dobim eno normalno živalco, mačka!

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kaj potrebuje mlad mucek?
25.6.2013 22:30:23   
pomlad08
Respect, ja, moram razmislit glede kastracije (dobili bomo samca). Sicer glede mladičev tu v mestu ni takih težav, ker je 1) večina mačkov bolj notranjih kot zunanjih, 2)so, kolikor poznam tukajšnje lastnike mačk, skoraj vse samice sterilizirane.
Dvomim, da ga bomo dali kar apriori kastrirat. Nečakinja si itak že zdaj obeta, da ga bomo prinesli k njim in se bo paril z njihovo samico, ker sta oba ful lepa user posted image
Imajo pri njih vsako leto mladičke, pa sploh ni težav z oddajo, še vedno so vsem našli ljubeč domek, tako da se meni odločitev za NEsteralizacijo/NEkastracijo ne zdi tako sporna.

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kaj potrebuje mlad mucek?
30.6.2013 16:07:18   
Celesty
"Skoraj vse samice sterilizirane" ..in potem bo vaš maček naskočil ravno nesterilizirano, potem bodo tukaj mladiči, ki bodo ljudem popolnoma odveč in bodo končali v vrečkah, v reki, ...
In kako veš, da najdejo mladičem ljubeč dom? Vsak človek se zna pretvarjat, da le dobi, kar hoče.

Ljudje, zavedajte se, da je imeti žival odgovornost. Z njimi je treba ravnati tako kot je treba - S/K, pravilna prehrana, nega in prostor, kjer je varno.
Pogledate si lahko na internetni strani oziroma na forumu Mačje hiše koliko je mladičkov, ki jih najdejo v takšnih in drugačnih okoliščinah in koliko ti prostovoljci skrbijo zanje, dajajo vse od sebe, da jih rešijo.

Mačke je TREBA S/K. Razlogov je miljon, najdete jih na spletni strani. Če je težko plačati 100 € za kastracijo, kako bo šele plačati kakšno operacijo?

Dajte malo premisliti.

Jaz imam 3 mačke, ki so notranje, so pa vseeno S/K in ga ni lepšega, kot videti muce, ki so zadovoljne.

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kaj potrebuje mlad mucek?
30.6.2013 18:46:20   
patrino
Jaz imam 3 mačke, ki so notranje, so pa vseeno S/K in ga ni lepšega, kot videti muce, ki so zadovoljne.


In ti misliš, da so tvoji mački zadovoljni prav zato ker si jih dala S/K ? In da si ti s tem zaznamovana kot odgovoren in skrben lastnik, ki je naredil vse kar je treba?
Odgovoren in skrben lastnik skrbi za svojega mačka in to niti pod razno ne pomeni, da je dovolj da ga hrani in da S/K. Treba se je z njim tudi primerno ukvarjat, se zanimat kje se muc potika in ne le odpret vrata in ga spustit ven s tolažbo, da ne more na področju reprodukcije narediti nobene škode.
Kaj ko bi se tudi ti malo zamislila nad svojo slepo propagando glede sterilizacije in kastracije. Dosti časa sem preživela po zavetiščih in lahko rečem, da so množični mladiči le ena od tegob na tem področju. Veliko več problema je z zanemarjenimi, zapuščenimi, nepriskrbljenimi odraslimi mački , ki niso ne hranjeni, ne cepljeni,tavajo okrog in nihče prav ne skrbi zanje ....in največji štos je v tem, da jih je kar precej S in K...Tako, da S in K mačka še ne naredi skrbnega lastnika.

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu Celesty)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kaj potrebuje mlad mucek?
30.6.2013 20:03:08   
Celesty
Dosti časa sem preživela po zavetiščih in lahko rečem, da so množični mladiči le ena od tegob na tem področju. Veliko več problema je z zanemarjenimi, zapuščenimi, nepriskrbljenimi odraslimi mački , ki niso ne hranjeni, ne cepljeni,tavajo okrog in nihče prav ne skrbi zanje ....in največji štos je v tem, da jih je kar precej S in K...


In če ne bi bilo toliko zavrženih mladičev, ne bi niti bilo toliko bolnih muc!

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kaj potrebuje mlad mucek?
30.6.2013 20:31:02   
gsatalema
Tudi mi imamo doma muci - obe rodovniški in kastrirani -ampak to sedaj ni tako zelo pomembno user posted image . Rada bi te opozorila, da mladička ne vzamite prehitro od matere, kajti ona ga bo še imela čas veliko naučit...., wc, umivanje, hranjenje,.... če se pa odločite kastrirat, pa tudi ne prehitevajte z tem. Prav pri samčkih, ki so bili prehitro kastrirani in še niso imeli vse dovolj razvito, potem ni bilo vse ok. Tam nekje po 6 mesecih začnite razmišljat o tem..., drugače pa veliko užitkov z temi puhastimi kepicami user posted image

(odgovor članu Celesty)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kaj potrebuje mlad mucek?
1.7.2013 9:29:42   
Arwenko
Posebej če jemljete mucka iz kmetije - četudi se zdi na zunaj zdrav, ga takoj peljite k veterinarju na pošten pregled, odpravite zajedalce (tabletka oziroma pasta), dajte mu ampulo za klope in bolhe in ga cepite proti kužnim boleznim, po možnosti še čipirajte če se slučajno izgubi. Sploh pri samcu je čim hitrejša kastracija zelo pomembna, cena se giblje že okrog 40 eur v kakšni akciji (malo poglejte), po eni strani predvsem zaradi nezaželenih mladičev, po drugi strani pa tudi zato, da preprečite markiranje po hiši in okrog nje če muc tudi zunanji, ker to zelo smrdi in ne spraviš ven za nič na svetu. Pa kot je že ena napisala, ne jemljite premladega, muc ki se je ravnokar nehal dojit še ni takoj za v nov dom. Minimalna zakonsko predpisana starost je 8 tednov, kolikor vem pa večina poznavalcev muce oddaja s tam okrog 12 tedni, ker do takrat pri mami dobijo veliko več kot jim lahko nudi nov lastnik.

Drugače pa nič posebnega, nabavite wc in pesek, kvalitetno hrano, 2 posodici in nek praskalnik, to bo za začetek dovolj.

(odgovor članu gsatalema)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kaj potrebuje mlad mucek?
1.7.2013 11:08:19   
mateyka
jap, na žalost je tako, da če ne misliš mačke parit, da jo je nabolje kastrirat/sterilizirat. mačke so še vedno divje živali na nek način; nagon jim dela in če so notranje mačke, jih to ubija (če se ne morejo parit).
maček ti bo začel begat iz fleta in kar je najhuje - makrirat. in to je smrad ki ti ga ne privoščim. in ko enkrat začne markirat, ga je težko navadit da neha. za mačke je pa še huje - ko se gonijo, jih ful meče, če pa ne dobijo samca dolgo časa, se ti pa gonijo skoraj več čas in verjemi take mačke je res žalostno božat - se ti nastavljajo kot da bi prosile da se že lahko parijo, da o zavijanju teh muc ne govorim.

v glavnem, premislite kaj delate živali, če je notranja in ne hodi ven. če bo maček hodil ven, da pa vsako gonitev ne bo ene 14 dni in prišel bo domov ves sestradan, z bojimi ranami in možno da kmalu tudi z mačjim aidsom. sem videla primere - pravo mačje življenje je trdo in naporno. zaprti (notranji) mački pa trpijo če niso kastrirani ali sterilizirani.

narava kliče in tukaj vagaš. po eni strani nočeš k/s, po drugi jih pa zapreš v en flet. prvo se ti zdi nenormalno, zapiranje v stanovanje pa ne.. eno mačko sem poznala, ki je postala mal utrgana, ker je bila notranja in se je non-stop gonila, tko da - ne vem če nesterilizacija prevaga zapiranje v manjše prostore..

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?