patrino -> RE: Kaj potrebuje mlad mucek? (25.6.2013 10:17:04)
|
Mucki so čudovite živalice in imamo tudi mi doma eno. Osebno sem bolj pasjeljubec, vendar se ti znajo te kepice priljubit za znoret. Mi imamo v hiši pritlikavega zajčka, paličnjake, mucka in psa, pa bivajo v takem sožitju, da je to za občudovati. Bi pa lahko rekla, da je največji egoist mačka. Tudi mi smo dobili miceno kepico, ki se je po parih nesrečah z lulanjem ( po moje bolj zaradi strahu)tik tak navadila na mačji wc. Nam je pa v igri in nekako v svoji potrebi po praskanju veselo spraskala en konec zaves in usnjene sedežne ( nabavite mu nekaj, nad čimer se bo lahko izživljal[sm=jezicek.gif]).Prav tako si je suvereno prisvojila možev naslonjač in se še danes po petih letih dnevno borita zanj[sm=jezicek.gif] ( pomaga sprey s katerim presprejaš površine, če ne želiš da muce lezejo nanj- saj jim zelo smrdi ( pri nas tega ne uporabljamo zaradi otrok in drugih ljubljenčkov in imamo zato prej omenjene probleme [sm=smiley36.gif])Redno ji dajajte zadeve proti notranjim parazitom, proti klopom in bolham ne priporočam ovratnice, ker se mačkon , če ga kdaj spustite ven ( mi jo) lahko obesi pri plezanju npr. na drevo...prav tako ne priporočam tistih luštnih ovratnic zvončki, ki so všeč nam, mački pa znorijo. Vsaj naši je šlo ekstremno na živce, saj so mački, kljub temu, če so hišni, po naravi lovci in radi lovijo, se prihuljeno plazijo in prežijo na vse mogoče. Če jim ob tem nekaj zvoni okrog vratu verjetno ni pravega filinga. Pri nas je v večini časa muca na mačjih briketih ( mleko za muce... čeprav je to v vseh risankah...ni najbolj primerno), seveda ima rada tudi mačjo hrani iz konzerv ( mi ji jo damo le takrat, ko je kaj bolehna , drugače ne ), je pa izrazit mesojedka in velika tatica. Pri nas za primerjavo- psu bi lahko pred nosom mahal s klobaso, pa ne bi čavsnil po njej, če mu ne daš dovoljenja- mačkona nam jih je nekaj speljala kar s pulta, ko se ji je ponudila priložnost. Mi se trenutno pripravljamo na nakup bradate agame ( ta velika je sama prihranila denar zanjo, ker sva se ves čas izgovarjala na to, da je predraga...[sm=zmeden.gif]), pa ne morem reči, da se preveč veselim. Kako bo šlo tole skupaj z ostalimi ne vem. Osebno sem v večini ljubitelj vsega kar ima dlake- tale agamica pa jih ima bolj švoh.
|
|
|
|