|
Kaj počnete zvečer, ko otroci zaspijo? 9.12.2005 11:17:15
|
|
|
|
Anonimen
|
Zanima me, kaj s partnerjem/možem počnete zvečer, ko daste otroke spat, se pravi tam od osme ure naprej. Jaz sem se včeraj kar malo zamislila nad nama. Ugotavljam, da vsak, ampak res vsak večer buljiva v nek ekran. Največkrat se spraviva v dnevno sobo pred TV, dostikrat tudi na računalnik (imava vsak svoj lap top), le jaz občasno berem knjigo... Zdi se mi, da ne preživljava skupaj prav nobenega kvalitetnega časa. Vendar po drugi strani, priznam, da mi v večini primerov tako tudi paše. Enostavno sem zvečer tako utrujena od celodnevnega tekanja za otrokom, da zvečer samo padem na kavč in možgane na off. Pa se mi zdi, da to ni prav. Preganjajo me tiste scene iz filmov, ko zakonca zvečer prižgeta svečke, pa si dasta gor primerno glazbo, spijeta kozarček in se pogovarjata. Ampak o čem? Meni se zdi, da se itak vse sproti zmeniva, kar se je za zmenit, kakšne splošne življenjske razprave se odvijejo ob priliki...ne vem, no, ampak imam ful slab občutek, ker včasih sva se lahko pogovarjala po ure in ure, pa nama ni zmanjkalo. Bojim se, da sva malo odtujena, čeprav drugače se super razumeva, sva pozorna en do drugega... Nekajkrat sva se 'prisilila' v zgoraj opisano sceno in nama je bilo ful čudno, sploh nisva vedela o čem bi govorila - ker če se že greš neko romantiko, ne moreš debatirat o službenih problemih, recimo in končalo se je tako, da sva se po liniji najmanjšega odpora spravila seksat. Kar sicer ni slabo, ampak se mi zdi da je bil to en 'beg' na varen teritorij, kjer ni treba dosti govoriti, če me razumete. Ne vem no, res me zanima, kaj vi počenete zvečer. Pa ne zdej razumet, da nič ne govoriva, da sva ves čas tiho, normalno se pogovarjava vmes, ampak ni tistih pogovorov ob svečkah kot v filmih. A to sploh še kdo počne? Pa ne mi zdaj reči, da pospravljate stanovanje, dokler ne greste spat
|
|
|