|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj novorojenček prinese sestrici
26.6.2011 8:54:59   
Tašana
Evo še malo pa grem rodit ... naša triletnica bo dobila sestrico.
Ponekod je navada, da ko starejši otrok prvič vidi dojenčka, da mu ta nekaj prinese ... da je manj zamer in manj ljubosumja, ker ima mamica drugega otročka v naročju kot pa njo, ki je bila dosedaj center pozornosti.
Ali je to kdo res speljal ali pa se vam zdi to trapasto? Kakšno malenkost za darilo ali kaj večjega? Samo kakšno čokoladko? Razmišljam da bi ji dojenček prinesel igračko dojenčka, ker je čisto nora na njih, ali pa bo to prevelika zmeda, ker ne bo vedela ali naj leti zdaj mamico in sestrico gledat, ali pa naj kar takoj pobaše svojega novega dojenčka igračko :)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj novorojenček prinese sestrici
26.6.2011 9:05:08   
Najaa
Naši tavečji je sestrica prinesla dojenčka ja, ki je bil tako velik kot mala sestrica. user posted image

(odgovor članu Tašana)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.6.2011 9:22:05   
enea
mi smo tudi to prakticirali in je moji tavečji mala "prinesla" puzzle,.. pač takrat so bile kar atraktivne in sva se z mojim odločila za to,... user posted image

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
26.6.2011 10:29:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu enea)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
26.6.2011 10:37:43   
eva1
pri nas ni dojenček nič prinesel-mi tut ni jasno kako bi lahkouser posted image pa ni bilo nikoli nič ljubosumja..sicer pa naredite tako kot se vam zdi najboljše

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.6.2011 10:47:41   
Doll
IZVIRNO SPOROČILO: eva1

sicer pa naredite tako kot se vam zdi najboljše

Saj tako tudi delamo user posted image   .
Zakaj bi bilo trapasto? Dobil je en avto

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.6.2011 13:09:42   
K_a_t_i

pri nas ni dojenček nič prinesel-mi tut ni jasno kako bi lahkouser posted image pa ni bilo nikoli nič ljubosumja..sicer pa naredite tako kot se vam zdi najboljše

Enako. Meni se zdi to trapasto. 3 letnica že razume, da pride dojenček iz trebuščka (naš je bil ravno toliko star) in tudi slučajno nismo reskirali, da mu potem ne bi bilo jasno od kje malemu dojenčku igračka.

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.6.2011 13:17:28   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i

Enako. Meni se zdi to trapasto. 3 letnica že razume, da pride dojenček iz trebuščka (naš je bil ravno toliko star) in tudi slučajno nismo reskirali, da mu potem ne bi bilo jasno od kje malemu dojenčku igračka.

Meni se tudi zdi, da znajo povezati mamin trebuh in rojstvo dojenčka.

Saj dojenček ne pride iz BTC.ja da bi prinašal igrače.

(odgovor članu K_a_t_i)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
26.6.2011 13:30:13   
mateyka
meni je to tako smešno slišat - kaj lahko dojenček prinese iz trebuha, mogoče placento?

čokolada kot posladek (ali celo kak košček torte), ker je bila pridna ter da je počakala da z dojenčkom lepo prideta domov - to se mi pa ne zdi slaba ideja user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
26.6.2011 13:41:02   
Brisani uporabnik

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
26.6.2011 13:56:23   
PC Baby
Mi smo mu hoteli ob lupinco z dojenčico prinest mini kosilnico, ker si je to ful želel, potem pa nas je vse skupaj prehitelo in smo mu v bifju od porodnišnice kupli milko pa je blo vsseeno super. Naju in dojenčice sploh ni opazil, ko je zagledal čokolado user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
26.6.2011 19:38:33   
hmm...
Prvič slišim za kaj takega?
Da dojenček prinese darilo???user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Kadar neko stvar izgubimo, šele takrat se zavedamo kaj smo imeli!

http://www.zavetisce-horjul.net/index.php

-----> POMAGAJMO JIM!!!!!

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 12
26.6.2011 19:46:40   
Izabelina
pomoje gre bolj za to, da starejši otrok dobi darilo, ko postane starejši brat/sestra... ne tolko, da to "prinese dojenček" ampak, da se obeleži dan (no pač ko pride domov) ko je postal zaresen starejši brat/sestra...

vem pa ne, ker mamo šele enga user posted image

aja pies: js bi dala kej tazga za kar je bid do zdej kao premajhen, zdej ko je pa postal starejši brat/sestra je pa dovolj velik... kao bolj odgovoren... ne vem pa kaj bi to lahko blo...

< Sporočilo je popravil Izabelina -- 26.6.2011 19:47:52 >

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu hmm...)
Neposredna povezava do sporočila: 13
26.6.2011 21:16:40   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina
aja pies: js bi dala kej tazga za kar je bid do zdej kao premajhen, zdej ko je pa postal starejši brat/sestra je pa dovolj velik... kao bolj odgovoren... ne vem pa kaj bi to lahko blo...

uuu, pasoš mu lahko da delat - da kao lahko potuje kot ta velik. sam po moje moraš potem rezervirat gardaland..

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 14
26.6.2011 21:52:41   
ronja
Midva sva to naredila, takrat je bila sicer stara 17 mesecev in nora na knjigice, tako da je dobila eno knjigico, ki ji je bila na dec. knjižnem sejmu ful všeč (Lejla je rojena čisto na zač. jan). Knjigica z gumbi, ki mukajo, blejajo, itd... pa slike živali.

Meni se ne zdi neumno, ampak pametno, tudi sestre na mš so nam to svetovale in sem si zapomnila, ker sem vedela, da bova mela več kot 1 otroka. No, tokrat bo tudi novorojenček prinesel darilo za obe sestrici, itak! Verjetno res nekaj/nekoga, ki ga bosta lahko rihtali, kot bo mami dojenčka;).

Pa še nekaj je baje fajn: da ko pride starejši otrok nimaš glih dojenčka v rokah, da lahko starejšega z vsem navdušenjem pozdraviš in pocrkljaš in vzameš v naročje. Midva sva to zelo elegantno rešila, da me je lubi poklical, ko sta šla v dvigalo. Takrat sem odložila novorojenčico in ko sta stopila skozi vrata, sem seveda takoj vzela v roke ronjo, mlajšo je pa vzel v roke oči. To so nam tudi na mš priporočale (to, da nimaš otroka v rokah, ko pride starejši).

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Tašana)
Neposredna povezava do sporočila: 15
27.6.2011 7:39:49   
Čebel@
naša user posted image je bila stara 2 leti( in 1m) ko sem rodila user posted image ....celo nosečnost je full nestrpno čakala nanj....sem pa kupila enga tjulenčka,ki visi na zaponki in sva rekli,da je to ona kupila user posted image (še danes to ponavlja pa je od tega 3m...njej je pa user posted image prinesel baby borna fantka-veselje je bilo bolj zaradi darila samega in ne to kaj je notr v škatli....ve da ji je bratec dal dojenčka ampak ga ne obrajta neki ful
ko bom naslednjič user posted image ,bom spet prakticirala tole z darili-pri nas pač paliuser posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
27.6.2011 8:01:19   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: Čebel@
....ve da ji je bratec dal dojenčka ampak ga ne obrajta neki ful

dojenček, tjulenj? kaj?

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 17
27.6.2011 8:04:33   
Čebel@

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: Čebel@
....ve da ji je bratec dal dojenčka ampak ga ne obrajta neki ful

dojenček, tjulenj? kaj?

user posted image
ona je kao dala bratcu plišastega tjulna za na voziček(pač dol s štrika visi),on pa njej kao baby borna
bo zdej lažje?user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
27.6.2011 9:49:09   
mateyka
ahaaa, izmenjala sta si darili. celo tako, da novorojenček že daje darila, ohoho user posted image

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 19
27.6.2011 15:26:13   
picola1
Men tut tole ni bedasto, niti smešno, ampak fajn ideja...Itak, da dojenček ne more prinest darila bla bla bla...ampak se mi zdi namen tisti, ki je tukej pomemben in to je, da je stareji čimmanj ljubosumen na tamalega. Torej, če mu tamali nekaj ''prinese'' že v štartu, se bo tastarejši počutil manj ogroženega...
Sicer pa kolk traparij natvezimo svojim otrokom (jst jih res poskušam čimmanj pa še mi vsake tolk cajta kaka bedasta uide)...
No, da naštejem sam nekaj, ki jih vsakodnevno srečamo več al manj vsi (če ne pri sebi pa pri drugih) :Muca copatarica bo odnesla copate, palčki, zobna vila, dedek mraz, miklavž itd itd itd v nedogled...user posted image

< Sporočilo je popravil picola1 -- 27.6.2011 15:27:23 >

Indijanska prerokba: Šele, ko boste posekali zadnje drevo, zastrupili zadnjo reko, ulovili zadnjo ribo, šele takrat boste spoznali, da denarja ne morete jesti.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
28.6.2011 11:32:22   
tlb
Naša tavečja je bila ob rojstvu tamalega stara 4.5 let in je prav nekje v času pribl. mesec dni pred PDP za No.2 izrazila željo, da bi nosila "pravo verižico, tako, kot mami" . In sem ji kupila lepo srebrno verižico z obeskom-pikapolonico, ker so ji všeč. In je to dobila ob prvem obisku v porodnišnice, ker je postala Velika Sestrica. In so se ji očke kar zasvetile..... in sva ji tudi razložila, da je to darilo od naju z atijem.

In ko je njena sestrična "dobila" bratca, sva morali z mojo taveliko TAKOJ v zlatarno po popolnoma ENAKO "verižiico za velike sestrice" user posted image

meni pač ni preveč všeč ideja, da kao dojenček nekaj prinese, pa še naši itak ne bi šlo v glavo, kako je to spoh mogoče, če pa ja dojenčki iz trebuha ne morejo v trgovino......pa se mi zdi, da smo to zelo elegantno "rešili"-tamala to veržico nosi s straaaašnim ponosom! ker take imajo samo Velike Sestrice! In nosi jo samo ob posebnih priložnostih :) in jo hrani v posebni škatlici......

(odgovor članu Tašana)
Neposredna povezava do sporočila: 21
28.6.2011 13:51:54   
picola1
tlb, fajn ste to nardil...user posted image
V bistvu sta mi oba načina ok...

Indijanska prerokba: Šele, ko boste posekali zadnje drevo, zastrupili zadnjo reko, ulovili zadnjo ribo, šele takrat boste spoznali, da denarja ne morete jesti.

(odgovor članu tlb)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   [Brisano sporočilo]
28.6.2011 16:04:36   
Brisani uporabnik

(odgovor članu picola1)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
28.6.2011 17:09:12   
mika

IZVIRNO SPOROČILO: picola1

Men tut tole ni bedasto, niti smešno, ampak fajn ideja...Itak, da dojenček ne more prinest darila bla bla bla...ampak se mi zdi namen tisti, ki je tukej pomemben in to je, da je stareji čimmanj ljubosumen na tamalega. Torej, če mu tamali nekaj ''prinese'' že v štartu, se bo tastarejši počutil manj ogroženega...
Sicer pa kolk traparij natvezimo svojim otrokom (jst jih res poskušam čimmanj pa še mi vsake tolk cajta kaka bedasta uide)...
No, da naštejem sam nekaj, ki jih vsakodnevno srečamo več al manj vsi (če ne pri sebi pa pri drugih) :Muca copatarica bo odnesla copate, palčki, zobna vila, dedek mraz, miklavž itd itd itd v nedogled...user posted image

podpis.....se mi pa smešno zdi, da je to treba pojasnjevat odraslim ženskamuser posted image

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 24
29.6.2011 12:38:00   
jakipaki83
Pri nas skoraj isto kot pri Ronji. Tavelik je bil star 20 mesecev, ko se je rodil tamali. Pazila sem, da ko je bil na obisku v P sem se ukvarjala samo z njim, dojenčka sem prej odložila, prihranila sem mu banano od kosila, da sva jo skupaj pojedla. Pa tudi darilce je dobil. Enega traktorja, ker je nor nanje. Itak mu je bilo vseeno, kdo ga je prinesel in mislim, da ni razmišljal o tem, ali je bil dojenček v trgovini. user posted image Važno, da je dobil traktor user posted image . Sicer se pa strinjam s picolo. Gre za eno lepo gesto, ki tastarejšemu polepša dan. Mi je pa veeno precej bolj butasto, ko očki kupujejo tako imenovani "push present". Dobila ga je moja cimra v P, ker je pač potiskala user posted image In to eno ogromno zlato ketno in prstan. user posted image No, to mi je pa malo mimo. Ampak vsak po svoje, važno, da smo zadovoljni.  

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Triki za odvajanje od plenic glede na astr...
Vsako astrološko znamenje ima svoje značilnosti, ki so vam lahko v pomoč, da izberete pravo taktiko odvajanja od plenic....

Branje knjig na dopustu
Michonne RR

Ali bereš na dopustu knjige?

Da (67%)

Ne (33%)

Število vseh glasov: 12

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!