Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Kaj novorojenček prinese sestrici 26.6.2011 9:05:08
|
|
|
|
Najaa
|
Naši tavečji je sestrica prinesla dojenčka ja, ki je bil tako velik kot mala sestrica.
|
|
|
|
RE: Kaj novorojenček prinese sestrici 26.6.2011 9:22:05
|
|
|
|
enea
|
mi smo tudi to prakticirali in je moji tavečji mala "prinesla" puzzle,.. pač takrat so bile kar atraktivne in sva se z mojim odločila za to,...
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 26.6.2011 10:29:53
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Kaj novorojenček prinese sestrici 26.6.2011 10:37:43
|
|
|
|
eva1
|
pri nas ni dojenček nič prinesel-mi tut ni jasno kako bi lahko pa ni bilo nikoli nič ljubosumja..sicer pa naredite tako kot se vam zdi najboljše
|
|
|
|
RE: Kaj novorojenček prinese sestrici 26.6.2011 10:47:41
|
|
|
|
Doll
|
IZVIRNO SPOROČILO: eva1 sicer pa naredite tako kot se vam zdi najboljše Saj tako tudi delamo . Zakaj bi bilo trapasto? Dobil je en avto
|
|
|
|
RE: Kaj novorojenček prinese sestrici 26.6.2011 13:09:42
|
|
|
|
K_a_t_i
|
IZVIRNO SPOROČILO: eva1 pri nas ni dojenček nič prinesel-mi tut ni jasno kako bi lahko pa ni bilo nikoli nič ljubosumja..sicer pa naredite tako kot se vam zdi najboljše Enako. Meni se zdi to trapasto. 3 letnica že razume, da pride dojenček iz trebuščka (naš je bil ravno toliko star) in tudi slučajno nismo reskirali, da mu potem ne bi bilo jasno od kje malemu dojenčku igračka.
|
|
RE: Kaj novorojenček prinese sestrici 26.6.2011 13:17:28
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i IZVIRNO SPOROČILO: eva1 pri nas ni dojenček nič prinesel-mi tut ni jasno kako bi lahko pa ni bilo nikoli nič ljubosumja..sicer pa naredite tako kot se vam zdi najboljše Enako. Meni se zdi to trapasto. 3 letnica že razume, da pride dojenček iz trebuščka (naš je bil ravno toliko star) in tudi slučajno nismo reskirali, da mu potem ne bi bilo jasno od kje malemu dojenčku igračka. Meni se tudi zdi, da znajo povezati mamin trebuh in rojstvo dojenčka. Saj dojenček ne pride iz BTC.ja da bi prinašal igrače.
|
|
|
|
RE: Kaj novorojenček prinese sestrici 26.6.2011 13:30:13
|
|
|
|
mateyka
|
meni je to tako smešno slišat - kaj lahko dojenček prinese iz trebuha, mogoče placento? čokolada kot posladek (ali celo kak košček torte), ker je bila pridna ter da je počakala da z dojenčkom lepo prideta domov - to se mi pa ne zdi slaba ideja
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 26.6.2011 13:41:02
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Kaj novorojenček prinese sestrici 26.6.2011 13:56:23
|
|
|
|
PC Baby
|
Mi smo mu hoteli ob lupinco z dojenčico prinest mini kosilnico, ker si je to ful želel, potem pa nas je vse skupaj prehitelo in smo mu v bifju od porodnišnice kupli milko pa je blo vsseeno super. Naju in dojenčice sploh ni opazil, ko je zagledal čokolado
|
|
|
|
RE: Kaj novorojenček prinese sestrici 26.6.2011 19:38:33
|
|
|
|
hmm...
|
Prvič slišim za kaj takega? Da dojenček prinese darilo???
|
|
RE: Kaj novorojenček prinese sestrici 26.6.2011 19:46:40
|
|
|
|
Izabelina
|
pomoje gre bolj za to, da starejši otrok dobi darilo, ko postane starejši brat/sestra... ne tolko, da to "prinese dojenček" ampak, da se obeleži dan (no pač ko pride domov) ko je postal zaresen starejši brat/sestra... vem pa ne, ker mamo šele enga aja pies: js bi dala kej tazga za kar je bid do zdej kao premajhen, zdej ko je pa postal starejši brat/sestra je pa dovolj velik... kao bolj odgovoren... ne vem pa kaj bi to lahko blo...
< Sporočilo je popravil Izabelina -- 26.6.2011 19:47:52 >
|
|
RE: Kaj novorojenček prinese sestrici 26.6.2011 21:16:40
|
|
|
|
mateyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina aja pies: js bi dala kej tazga za kar je bid do zdej kao premajhen, zdej ko je pa postal starejši brat/sestra je pa dovolj velik... kao bolj odgovoren... ne vem pa kaj bi to lahko blo... uuu, pasoš mu lahko da delat - da kao lahko potuje kot ta velik. sam po moje moraš potem rezervirat gardaland..
|
|
|
|
RE: Kaj novorojenček prinese sestrici 26.6.2011 21:52:41
|
|
|
|
ronja
|
Midva sva to naredila, takrat je bila sicer stara 17 mesecev in nora na knjigice, tako da je dobila eno knjigico, ki ji je bila na dec. knjižnem sejmu ful všeč (Lejla je rojena čisto na zač. jan). Knjigica z gumbi, ki mukajo, blejajo, itd... pa slike živali. Meni se ne zdi neumno, ampak pametno, tudi sestre na mš so nam to svetovale in sem si zapomnila, ker sem vedela, da bova mela več kot 1 otroka. No, tokrat bo tudi novorojenček prinesel darilo za obe sestrici, itak! Verjetno res nekaj/nekoga, ki ga bosta lahko rihtali, kot bo mami dojenčka;). Pa še nekaj je baje fajn: da ko pride starejši otrok nimaš glih dojenčka v rokah, da lahko starejšega z vsem navdušenjem pozdraviš in pocrkljaš in vzameš v naročje. Midva sva to zelo elegantno rešila, da me je lubi poklical, ko sta šla v dvigalo. Takrat sem odložila novorojenčico in ko sta stopila skozi vrata, sem seveda takoj vzela v roke ronjo, mlajšo je pa vzel v roke oči. To so nam tudi na mš priporočale (to, da nimaš otroka v rokah, ko pride starejši).
|
|
RE: Kaj novorojenček prinese sestrici 27.6.2011 7:39:49
|
|
|
|
Čebel@
|
naša je bila stara 2 leti( in 1m) ko sem rodila ....celo nosečnost je full nestrpno čakala nanj....sem pa kupila enga tjulenčka,ki visi na zaponki in sva rekli,da je to ona kupila (še danes to ponavlja pa je od tega 3m...njej je pa prinesel baby borna fantka-veselje je bilo bolj zaradi darila samega in ne to kaj je notr v škatli....ve da ji je bratec dal dojenčka ampak ga ne obrajta neki ful ko bom naslednjič ,bom spet prakticirala tole z darili-pri nas pač pali
|
|
|
|
RE: Kaj novorojenček prinese sestrici 27.6.2011 8:01:19
|
|
|
|
mateyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Čebel@ ....ve da ji je bratec dal dojenčka ampak ga ne obrajta neki ful dojenček, tjulenj? kaj?
|
|
|
|
RE: Kaj novorojenček prinese sestrici 27.6.2011 8:04:33
|
|
|
|
Čebel@
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka IZVIRNO SPOROČILO: Čebel@ ....ve da ji je bratec dal dojenčka ampak ga ne obrajta neki ful dojenček, tjulenj? kaj? ona je kao dala bratcu plišastega tjulna za na voziček(pač dol s štrika visi),on pa njej kao baby borna bo zdej lažje?
|
|
|
|
RE: Kaj novorojenček prinese sestrici 27.6.2011 9:49:09
|
|
|
|
mateyka
|
ahaaa, izmenjala sta si darili. celo tako, da novorojenček že daje darila, ohoho
|
|
|
|
RE: Kaj novorojenček prinese sestrici 27.6.2011 15:26:13
|
|
|
|
picola1
|
Men tut tole ni bedasto, niti smešno, ampak fajn ideja...Itak, da dojenček ne more prinest darila bla bla bla...ampak se mi zdi namen tisti, ki je tukej pomemben in to je, da je stareji čimmanj ljubosumen na tamalega. Torej, če mu tamali nekaj ''prinese'' že v štartu, se bo tastarejši počutil manj ogroženega... Sicer pa kolk traparij natvezimo svojim otrokom (jst jih res poskušam čimmanj pa še mi vsake tolk cajta kaka bedasta uide)... No, da naštejem sam nekaj, ki jih vsakodnevno srečamo več al manj vsi (če ne pri sebi pa pri drugih) :Muca copatarica bo odnesla copate, palčki, zobna vila, dedek mraz, miklavž itd itd itd v nedogled...
< Sporočilo je popravil picola1 -- 27.6.2011 15:27:23 >
|
|
RE: Kaj novorojenček prinese sestrici 28.6.2011 11:32:22
|
|
|
|
tlb
|
Naša tavečja je bila ob rojstvu tamalega stara 4.5 let in je prav nekje v času pribl. mesec dni pred PDP za No.2 izrazila željo, da bi nosila "pravo verižico, tako, kot mami" . In sem ji kupila lepo srebrno verižico z obeskom-pikapolonico, ker so ji všeč. In je to dobila ob prvem obisku v porodnišnice, ker je postala Velika Sestrica. In so se ji očke kar zasvetile..... in sva ji tudi razložila, da je to darilo od naju z atijem. In ko je njena sestrična "dobila" bratca, sva morali z mojo taveliko TAKOJ v zlatarno po popolnoma ENAKO "verižiico za velike sestrice" meni pač ni preveč všeč ideja, da kao dojenček nekaj prinese, pa še naši itak ne bi šlo v glavo, kako je to spoh mogoče, če pa ja dojenčki iz trebuha ne morejo v trgovino......pa se mi zdi, da smo to zelo elegantno "rešili"-tamala to veržico nosi s straaaašnim ponosom! ker take imajo samo Velike Sestrice! In nosi jo samo ob posebnih priložnostih :) in jo hrani v posebni škatlici......
|
|
|
|
RE: Kaj novorojenček prinese sestrici 28.6.2011 13:51:54
|
|
|
|
picola1
|
tlb, fajn ste to nardil... V bistvu sta mi oba načina ok...
|
|
[Brisano sporočilo] 28.6.2011 16:04:36
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Kaj novorojenček prinese sestrici 28.6.2011 17:09:12
|
|
|
|
mika
|
IZVIRNO SPOROČILO: picola1 Men tut tole ni bedasto, niti smešno, ampak fajn ideja...Itak, da dojenček ne more prinest darila bla bla bla...ampak se mi zdi namen tisti, ki je tukej pomemben in to je, da je stareji čimmanj ljubosumen na tamalega. Torej, če mu tamali nekaj ''prinese'' že v štartu, se bo tastarejši počutil manj ogroženega... Sicer pa kolk traparij natvezimo svojim otrokom (jst jih res poskušam čimmanj pa še mi vsake tolk cajta kaka bedasta uide)... No, da naštejem sam nekaj, ki jih vsakodnevno srečamo več al manj vsi (če ne pri sebi pa pri drugih) :Muca copatarica bo odnesla copate, palčki, zobna vila, dedek mraz, miklavž itd itd itd v nedogled... podpis.....se mi pa smešno zdi, da je to treba pojasnjevat odraslim ženskam
|
|
|
|
RE: Kaj novorojenček prinese sestrici 29.6.2011 12:38:00
|
|
|
|
jakipaki83
|
Pri nas skoraj isto kot pri Ronji. Tavelik je bil star 20 mesecev, ko se je rodil tamali. Pazila sem, da ko je bil na obisku v P sem se ukvarjala samo z njim, dojenčka sem prej odložila, prihranila sem mu banano od kosila, da sva jo skupaj pojedla. Pa tudi darilce je dobil. Enega traktorja, ker je nor nanje. Itak mu je bilo vseeno, kdo ga je prinesel in mislim, da ni razmišljal o tem, ali je bil dojenček v trgovini. Važno, da je dobil traktor . Sicer se pa strinjam s picolo. Gre za eno lepo gesto, ki tastarejšemu polepša dan. Mi je pa veeno precej bolj butasto, ko očki kupujejo tako imenovani "push present". Dobila ga je moja cimra v P, ker je pač potiskala In to eno ogromno zlato ketno in prstan. No, to mi je pa malo mimo. Ampak vsak po svoje, važno, da smo zadovoljni.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kdaj je čas za kahlico?Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Zadnje s foruma
Branje knjig na dopustuMichonne RRAli bereš na dopustu knjige?Da (
67%)
Ne (
33%)
Število vseh glasov: 12Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!