nejcko
|
Še nekaj bi dodala. Ne vem sicer, kako je bilo pri vama, ampak jaz sem zagovornik tega, da če se moški ne strinja s tem, da ženska obdrži njegovega otroka, ona pa ga kljub vsemu obdrži, ženska ne sme potem moškega izsiljevati s podpisom očetovstva itd. Če se moški premisli in kasneje prostovoljno podpiše, o.k., drugače pa ne. Prav tako pa sem zagovornik tega, da če se moški jasno ne izreče, kaj bi rad, nima potem kaj palamuditi v stilu bi pa ne bi. Kot je napisala Marogica, otrok ni igrača. Drugače pa kar se tiče vajinega trenutnega položaja, jaz osebno dajem prav tebi. Kot sem že napisala, biti starš ne pomeni priti enkrat na leto malo poujčkat otroka in potem spet izginiti za nedoločen čas. Biti starš pomeni otroka previjati, hraniti, ga umivati, se z njim igrati, ... pomeni biti ob otroku, ko je bolan, hoditi z njim k zdravniku, na govorilne ure in roditeljske sestanke itd. Za vse to ne rabiš nobenega uradnega potrdila, to je starševstvo iz srca, ki včasih šteje mnogo več od tistega uradnega samo na papirju. Ali je tvoj bivši v vsem tem času malemu kupil kakšno stvar, mu poslal čestitko za novo leto ali rojstni dan? Je tvoj bivši v vsem tem času kdaj poklical in te prosil, da mu daj otroka na telefon, da bo slišal njegov dada in baba? Je tvoj bivši v vsem tem času izrazil kdaj željo, da bi malega imel pri sebi čez noč ali ga vsaj pazil, da bi si ti lahko privoščila kakšen kino ali čvek s prijateljicami? Če je vsaj na eno vprašanje tvoj odgovor da, potem mu res ne smeš preprečevati stikov z otrokom. Če pa so vsi odgovori ne, ga pa vprašaj, kaj si on pod pojmom biti starš sploh predstavlja. Pa še za vse tiste, ki anonimni očitate, da se obnaša otročje. Kadar koli tukaj kakšna sprašuje, kaj naj stori, ker ima resnega partnerja, ki ga ima sicer rada in ga ljubi, a jo srce vleče tudi k sodelavcu, jo vse napadete, da potem pa svojega partnerja res ne ljubi. Vse v en glas vpijete, da se ne da sedeti na dveh stolih. Vse vpijete, da je do partnerja krivična, mu laže, ga v mislih vara. Ali je ta primer kaj drugačen? Če si starš, si starš, če nisi pa pač nisi. Če je za vas starševstvo, da se na vsake kvatre človek spomni, da ima nekje otroka, potem zame tudi ni varanje, če nekdo na vsake kvatre obišče sosedovo posteljo. Saj vendarle imamo vsi svoje pravice, kajneda? Dolžnosti pa .... hmmm, kaj je že to
|