JASNA D
|
Če ljubi riž, mu pač naredi riž. Moja najljubša jed iz riža je packarija, ki jo pripravim takole: malo govedine (lepe, take za zrezke), malo svinjskega mesa (isto tako lepega), piščančja prsa. Meso narežem na kocke, ga popražim (najprej govedino, nato svinjsko, nato piščanca). Dodam na kocke narezano čebulo, papriko (najraje rumeno). Nato noter namečem, kar najdem v hladilniku ali zmrzovalniku: koruzo, grah, stročji fižol, čičeriko, por, peteršilj. Na koncu pa še eno konzervo šampinjonov v slanici. Začinim s soljo (zaenkrat zaradi otrok samo s soljo), poprom, curry-jem, sladko papriko v prahu. Gor natrosim eno skodelico riža, dobro premešam, počakam, da riž postekleni in nato zalijem z vodo (ali s kakšno čisto župco, če jo še imam). Potem cmarim na malem ognju, da se vse skuha. Dam na mizo skupaj z ogromno skledo zeleno solate in potem se vsi štirje mastimo.
Jasna
|