Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Kaj naj ponudim 6 mesečni pupi... 28.1.2006 17:25:39
|
|
|
|
Janeja
|
Kimi, bodi vesela, da ti po celem Frutku pije še mleko. Če se prav spomnim si pisala, da ti premalo poje. Jaz bi ji na tvojem mestu kar ponudila dva obroka, če bo le hotela, saj je stara že 6 mesecev. Jaz sem Lei začela najprej kuhati skupaj korenček in cvetačo in to ima zelo rada. Od sadja pa ima najraje jabolko in banano - tudi zmešano skupaj. Hippove mlečne kašice so dobre in otroku jih lahko ponudiš po 4 mesecu. Torej, moje mnenje je, da počasi začneš uvajati gosto hrano 2x dnevno. Meni so pediatri tako svetovali že pri Leini korigirani starosti 4 mesecev. Pa veliko uspeha!
|
|
|
|
RE: Kaj naj ponudim 6 mesečni pupi... 28.1.2006 22:17:54
|
|
|
|
lelaval
|
Jaz sem tudi po dopolnjenih 6 mesecih začela dodajat. Najprej kupljene, kar hitro pa sem ji raje dala surovo sadje ( se bojim, da, če bi začela s kuhanim, da potem surovega ne bi marala. Ko je manj pojedla (po 2 - 3 žličke), sva se midve tudi še dojili. Sedaj pa ji sadje - jabolka naribam, banano in mehkejše pa stisnem z vilico dam v mali kozarček od kupljene frutkove kašice - to je merilo za 1 obrok. Potem se več ne doji po sadju. Se mi pa zdi, da so kupljene kašice preredke in je še lačna - vzamem, če kam gremo, pa veliko poje tričetrt. Nekje po 3 tednih pa sem ji začela dodajat tudi juhico s korenčekom, čez teden pa že juhico s korenčekom in ribano kašo ali pa grahec, krompir, sedaj pa že tudi meso. Po 3 tednih uvajanja drugega obroka ima tega dovolj brez dojenja. Ko gre popoldne spat, se še doji -da zaspi. Teden dni pa ji proti večeru dajem Nekje 2 uri pred spanjem - zadnji obrok se še doji) tudi fruhzverge oz. sem rekla, da imam še zamrznjeno svoje mleko in, da ga porabim (še pred iztekom roka uporabnosti ), in sem ga odtalila, ter v to dala malo rižolina.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?