eva1
|
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka IZVIRNO SPOROČILO: eva1 IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka IZVIRNO SPOROČILO: eva1 IZVIRNO SPOROČILO: ninchi9 Pozdravljene Kaj menite o opravilih in znanju, ki bi jih naj 7 letnik že osvojil? - zavezovanje čevljev - pozdrav in odzdrav - pospravi svoje čevlje - se sam tušira - se zna vozit s kolesom - reče hvala, prosim, na zdravje - zna plavati - si pospravi sobo (vsaj igrače za sabo) - se sam obleče in sleče - gre spat brez televizije (torej v temo) v svoji sobi Razen čevljev vse to delata moja dva pri 5 in 3 letih.... No, svaka čast. Ti imaš pa res nadarjene otroke. Ja sori če je pa res...no edino plavanje je še tko-tko...stušira se, sleče, obleče, pospravi igrače..hvala, prosim, dober dan so osnove ki pa jih res mora vedt...spi v svoji posli v svoji sobi...ja en vem no kaj pa ej to kaj takega pa res ne štekam No ja, da se pri treh sam stušira..svaka čast. Pa ne razumem, da se malo polije z vodo, ampak da z njim nimam nobenega dela. Vzame pižamo, spodnje hlačke, se sleče, stušira, obriše in obleče pižamo. Da pospravi obleke za sabo se pri tem itak razume, če ne v tej točki, pa v kakšni drugi. Tudi zavezat čevlje in sam vozit kolo (brez koleščkov, a ne, to pomeni vozit kolo), tudi ni tako enostavno. Ampak vsak po svoje, pri nas smo bolj na izi. Ja približno tako-gre v kopalnico se sleče, stušira(in se prav dobro), se obriše, gre v posteljo po pižamo se obleče in to je to,stavri pa itak vse romajo v kopš za perilo, kamor jih tut data....je pa res da tavelik pri 3 letih niti podrazno ni tega počel sam..zakaj, kaj pa vem, ni imel interesa, niti sama nisem frosirala...tamala pa seveda hoče biti enakopravna z njim(kar bo tavelik, bo tudi ona)...in ona bo vse sama, sama , sama..tako kot bratec...in ko sem sama doma z vsemi tremi bi mi vrjetno vzelo 2 ure da bi vse 3 stuširala, oblekla,nahranla..tko pa starejša dva pač to naredita sama...tavelkega tut pri 3 letih nisem pustila samega pred hišo, sedaj pustim oba, s tem da jih seveda vidim slišim in vidim čez okno..kaj vem, tko pač je..in mi je prav fino da sta tko samostojna..
|