|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj dodajati?
22.12.2009 11:32:18   
Romč
Mene pa zanima kaj dodajate med sadje oziroma zelenjavo? Star je šest mesecev. Samo od sadja in zelenjave se verjetno ne naje dosti.

Dopoldne mu dajem sadje, za kosilo zelenjavo, popoldne pa kakšno tisto kašico z rižem in koruzo ki jo zmešaš z vodo. Verjetno bom morala začeti počasi dodajati kaj med sadje oz. zelenjavo.

Kaj mislite?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj dodajati?
22.12.2009 11:34:15   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Romč

Mene pa zanima kaj dodajate med sadje oziroma zelenjavo? Star je šest mesecev. Samo od sadja in zelenjave se verjetno ne naje dosti.

Seveda se. Iz mleka na gosto hrano je šok tudi za tako malega otroka. Verjemi. Pri 6 mesecih ne moreš ravno pričakovat, da ti bo jedel zelje pa pečenico.

(odgovor članu Romč)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
22.12.2009 11:34:32   
ledenaa
http://med.over.net/forum5/read.php?46,1588010,1588010#msg-1588010

http://med.over.net/forum5/read.php?94,1978731,1978738#msg-1978738

(odgovor članu Romč)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.12.2009 11:51:48   
Petka09
IZVIRNO SPOROČILO: Didlinaa

Seveda se. Iz mleka na gosto hrano je šok tudi za tako malega otroka. Verjemi. Pri 6 mesecih ne moreš ravno pričakovat, da ti bo jedel zelje pa pečenico.

Ma to pa ni res, da se naje samo od korenčka in bučk al pa od naribane jabolke. Vsaj moja se ni, že od začetka ne, pa tut od kolegic ne..... K zelenjavi se zato dodajajo OH (krompir, polenta, riž, ovsena kaša....), k sadju pa lahko jogurt (ko se uvede), piškot ali pa tudi prosena kaša.. ali pa sadje k mlečni kašici.
Če daš recimo samo kombinacijo korenček/bučka bo hitro lačen... Če pa daš OH zraven, pa lepo zdržijo 3 ure recimo. No, to so moje izkušnje in izkušnje tistih, ki jih poznam.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.12.2009 11:52:38   
Najaa
Banana recimo zelo nasiti. Ali pa kakšen piškotek, če je samo jabolko. Lahko daš tudi malo AM ali riževe kašice. To za sadje. Od zelenjave se že naje, vsaj jaz ne dodajam nič. Če že, malo sirčka ali kisle smetane.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.12.2009 12:03:27   
živa
Polenta ali pa spasirani ovseni kosmiči in pa krompir so po mojem bolj nasitni ...

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.12.2009 12:13:07   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Petka09

IZVIRNO SPOROČILO: Didlinaa

Ma to pa ni res, da se naje samo od korenčka in bučk al pa od naribane jabolke. Vsaj moja se ni, že od začetka ne, pa tut od kolegic ne..... K zelenjavi se zato dodajajo OH (krompir, polenta, riž, ovsena kaša....), k sadju pa lahko jogurt (ko se uvede), piškot ali pa tudi prosena kaša.. ali pa sadje k mlečni kašici.
Če daš recimo samo kombinacijo korenček/bučka bo hitro lačen... Če pa daš OH zraven, pa lepo zdržijo 3 ure recimo. No, to so moje izkušnje in izkušnje tistih, ki jih poznam.

Jah, moja se je na začetku najedla. Ker je potem čez vedno pila tudi mleko. Vsaj tisti začetek.
Seveda kasneje ni dovolj samo bučka ali jabolko. Logično.user posted image

(odgovor članu Petka09)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
22.12.2009 13:39:58   
Urska09

K zelenjavi se zato dodajajo OH (krompir, polenta, riž, ovsena kaša....)

Pa ne ko uvajaš zelenjavo!
Najprej samo po eno vrsto zelenjave, ki jo razredčiš z vodo v kateri se je kuhala, še bolje pa s svojim mlekom (ali AM, če ne dojiš več). Šele kasneje, ko uvedeš takorekoč vse vrste zelenjave (ki jih pri tej starosti lahko je) in dojenček nima težav, se začne kombiniranje dveh ali več vrst zelenjave ter dodajanje žitaric.

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.12.2009 14:32:49   
Petka09
IZVIRNO SPOROČILO: Urska09

Najprej samo po eno vrsto zelenjave, ki jo razredčiš z vodo v kateri se je kuhala, še bolje pa s svojim mlekom (ali AM, če ne dojiš več). Šele kasneje, ko uvedeš takorekoč vse vrste zelenjave (ki jih pri tej starosti lahko je) in dojenček nima težav, se začne kombiniranje dveh ali več vrst zelenjave ter dodajanje žitaric.

To tudi ni nujno res... Jaz sem uvajala drugače, pa tu po forumih berem podobno, moje prijateljice tudi... Recimo najprej korenček, pa če je blo tri dni vse ok, sem dala kar krompir zraven. Čez par dni riž. Pa bučke, brokoli, cvetača.... Naša recimo niti pod razno ni marala izključno kombinacije korenček/bučka ali samo recimo bučka/cvetača... Vedno so morali bit OH zraven, da je kaj pojedla... Sm najprej mislila, da še ni pripravljena na gosto hrano, a ko sem krompir dala zraven je z veseljem jedla.

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.12.2009 14:50:47   
Hope2

IZVIRNO SPOROČILO: Urska09

To tudi ni nujno res... Jaz sem uvajala drugače, pa tu po forumih berem podobno, moje prijateljice tudi... Recimo najprej korenček, pa če je blo tri dni vse ok, sem dala kar krompir zraven. Čez par dni riž. Pa bučke, brokoli, cvetača.... Naša recimo niti pod razno ni marala izključno kombinacije korenček/bučka ali samo recimo bučka/cvetača... Vedno so morali bit OH zraven, da je kaj pojedla... Sm najprej mislila, da še ni pripravljena na gosto hrano, a ko sem krompir dala zraven je z veseljem jedla.

Tudi ob uvajanju lahko daš že kdaj npr riževo kašico zraven, krompir pa itak

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.12.2009 17:46:43   
Katy78
Jaz sem uvajala najprej korenček, po 2 dneh sem dodala malo krompirja, potem sem po ca. 2-3 dneh uvedla bučko, čez 3 dni sem ji dodala riž, tako da jaz sem začela riž in krompir dodajat zelenjavi že na začetku. V sadje na začetku, ko je itak čez dobil še mleko, nisem dodajala nič, kasneje, ko pa je mleko pri tem obroku opustil, pa sem dodala zmelti prepečenec ali zmelete ovsene ksomiče, da je bil bolj sit. Ko pa je imel vse obroke že konkretne, pa sem mu dajala samo še sadje, brez dodatkov, ker sadje je za malico in malica je premostitveni obrok in ne glavni obrok, tako da ni treba, da se zraven ful naje.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.12.2009 18:12:22   
mini86
katy kakšen riž pa si mu dala..kr navadenga

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 12
22.12.2009 19:00:06   
Petka09
Jaz sem ji dajala kar navadni riž.

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 13
22.12.2009 19:13:35   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: mini86

katy kakšen riž pa si mu dala..kr navadenga

Ja, kar navadnega, takega, kot ga jemo ostali.

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 14
22.12.2009 19:44:37   
Urska09
Vidite, kako zanimivo! Jaz pa nisem na začetku upala nič dodajat. Samo moje mleko. Tko so mi rekli in tko sem brala v raznih revijah. Od prvega otročka sem pa itak že vse pozabila, pa tud precej se je spremenilo.
Punce, morala bi vas prej začet brat user posted image

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 15
24.12.2009 17:39:31   
daisyb
jaz mu vcasih nardim rizevo al kako drugo kasico pa zmesam s sadjem ali buckami.....ker itak sam kase noce. dam mu pa tud minestro...skuham spinaco, bucke, krompir korencek....pol zelenjavo spasiras..ni treba vse..lahk le eno vrsto...in dam se mal koruzne ali rizeve kase.....kaplico olja (posebej za otroke)....pa je fajn obrok...sam itak vcasih poje vse vcasih pa skoraj nic...

(odgovor članu Romč)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Tako izgleda partnersko življenje z dojenčkom
Te zabavne ilustracije novopečenega očka vas bodo nasmejale do solz.
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.