Hope2 -> RE: Kaj dodajati? (22.12.2009 14:50:47)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Petka09 IZVIRNO SPOROČILO: Urska09 IZVIRNO SPOROČILO: Petka09 K zelenjavi se zato dodajajo OH (krompir, polenta, riž, ovsena kaša....) Če daš recimo samo kombinacijo korenček/bučka bo hitro lačen... Če pa daš OH zraven, pa lepo zdržijo 3 ure recimo. No, to so moje izkušnje in izkušnje tistih, ki jih poznam. Pa ne ko uvajaš zelenjavo! Najprej samo po eno vrsto zelenjave, ki jo razredčiš z vodo v kateri se je kuhala, še bolje pa s svojim mlekom (ali AM, če ne dojiš več). Šele kasneje, ko uvedeš takorekoč vse vrste zelenjave (ki jih pri tej starosti lahko je) in dojenček nima težav, se začne kombiniranje dveh ali več vrst zelenjave ter dodajanje žitaric. To tudi ni nujno res... Jaz sem uvajala drugače, pa tu po forumih berem podobno, moje prijateljice tudi... Recimo najprej korenček, pa če je blo tri dni vse ok, sem dala kar krompir zraven. Čez par dni riž. Pa bučke, brokoli, cvetača.... Naša recimo niti pod razno ni marala izključno kombinacije korenček/bučka ali samo recimo bučka/cvetača... Vedno so morali bit OH zraven, da je kaj pojedla... Sm najprej mislila, da še ni pripravljena na gosto hrano, a ko sem krompir dala zraven je z veseljem jedla. Tudi ob uvajanju lahko daš že kdaj npr riževo kašico zraven, krompir pa itak
|
|
|
|