Gina
|
A veš kaj pa jaz ne razumem: Kako se lahko nekdo boji partnerjevih reakcij, besed.... ? Ajd, da se bi nekdo bal, da ga udari, oz da se boji fizičnega nasilja, to razumem. Ampak besed, kako se lahko bojiš besed? Pač nekdo drugače misli. In? Mogoče tuli. Ok, pač tuli. In? Bojiš se reakcij, česa? Te ignorira? Se bojiš ignorance, pa zato partnerju vse ustrežeš, se bojiš tuljenja, pa zato partnerju vse ustrežeš? Ne glede na karkoli, je vzrok v tvojem lastnem strahu, ne v partnerju. Ti mu ustrežeš, ker se bojiš besed, reakcij, on pa te s tem, besedami, reakcijami manipulira, nalašč nadaljuje v tem stilu, zato, da bo po njegovo. Torej moraš spremeniti svoje dojemanje njegovih reakcij, besed. Ne smeš si ob tem, kar počne dopovedovati, da je to grozno in obupno in da je on vse, samo človek ne, pač pa si moraš reči: ok, on spet hoče svoje in počne neumnosti. Ali me bo to obvladovalo, me bo uničevalo, mu bom pustila, da upravlja z mojim življenjem? Ne bom. Naj tuli, naj ignorira, naj dela kar pač dela. Njegov problem, jaz bom naredila tako, kot je ok in to z dobro voljo, ne bo me to spravilo ob živce, ne bo moja sreča odvisna od tega. In naredila bom, kot sem prepričana, da je prav, ne glede na njegove reakcije. In ne, ne bom se ga bala. Kaj pa mi more? Kaj ti pa res more? Se bojiš morda, da bi ti vzel hišo? Tudi to je trapast strah. Nič ni vredno strahu, in ni je stvari, ki bi bila vredna take vrste strahu, kot ga imaš ti. POglej kakšna je cena, za tako hišo. V skrajnem primeru jo lahko prodaš in si kupiš nekaj manjšega ali ap greš stran brez hiše, če bi res prišlo do te končne faze. In kaj potem, vedno se najde rešitev. Daleč najbolj verjetno pa je nekaj drugega. KO se ti nehaš nekoga bati, te ne more več manipulirati. Zgodi se nekaj čudežnega. Ali te začne spoštovat in posledično ljubit, ali pa se mu utrga, in gre veza narazen. Bolj verjetna je prva možnost. Vendar moraš ti zgubiti strah. Ker strah je tvoj problem. Tudi če uideš temu možu, bo strah hodil za teboj, pa ne glede na to, kakšnega tipa si najdeš. Vedno se bo problem ponovil. Ker problem ni v tipu, ampak v tvojem dojemanju njegovih besed, reakcij. Zato postane tudi mož problem, ker mu dopuščaš, da tvoj strah spodbuja njegove reakcije. In jaz še vedno ne razumem, kako lahko nekdo drug obvladuje tebe? Kaj hudiča lahko sploh kdo počne, da te obvladuje? Kako lahko ima kdo moč nad teboj? To je lahko možno samo v primeru, da sama sebe nič ne ceniš, da si ne zaupaš, in da se ga hkrati še bojiš. Če se ga pa bojiš, ga pa tudi ljubit ne moreš in obratno. Torej, razmisli, kaj je najhujše, kar se ti sploh lahko zgodi, če se postaviš zase? Bo tulil, bo ignoriral, bo žalil, bo metal krožnike ob tla, bo....? In, kaj potem?? Kaj je to kaj strašnega? NIČ. Strah bi te lahko bilo samo, če bi te hotel pretepsti, pa še tedaj se lahko na polno braniš + kličeš policijo. Torej ZAKAJ strah? Ne štekam čisto.
|