Petka09
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kepica83 IZVIRNO SPOROČILO: Petka09 Ko sem kolegu, ki je bil na kavi en dan povedala za tole vprašanje tu na netu, je rekel, da bi bila edina prava kazen šlepar, ki bi ti pripeljal nasproti v tistem trenutku, ko bi ti peljala oz. obrnila nazaj (šleperistu itak ne bi bilo nič). Grdo rečeno, vendar edino pravilno za take... Ženska si ti normalna??? Nikomu ne želi nič slabega. Vsi smo ljudje in vsakemu se kaj takega lahko zgodi. A ti pa si nezmotljiva ali kaj? Ne odobravam take vožnje še manj pa odobravam ljudi, ki drugemu želijo slabo. Ah daj no, ne rabiš bit svetnica... Saj to je rekel moj kolega in to zaradi jeze, ker se toliko tega dogaja! Tu se ne gre za nezmotljivost, saj si ja pri zdravi pameti, ko kaj takega narediš! Oz. če si pijan ali pod vplivom nekih anestetikov, pa še itak huje. In to je rekel zato, ker je največkat tako, da tisti, ki tako delajo, da obračajo na avtocesti ponavadi ne nasrkajo, ampak povzročijo nesrečo, kjer so mrtvi povsem nedolžni, njemu pa kot zanalašč nič ni - potem pa se še uspešno umakne roki pravice! Zato je to rekel! Seveda bi bilo najlepše, da nikomur nič ni, da četudi nesreče so, da bi bili vsi nepoškodovani... Vendar vsi vemo, da tako ne gre, da mrtvi so in bodo! Vendar, če umre povzročitelj potem nekako ljudje z lažjim srcem gledajo na vse skupaj, kot pa če umrejo nedolžni, ki so pravilno pripeljali. Pač, vprašaj kogarkoli, ljudje smo in pač tako razmišljamo! Sama nikomur ne želim nič slabega, bognedaj smrt, vendar to nenehno brezbrižno obnašanje na cesti pa tudi mene pošteno jezi! Kdaj se bodo ljudje bolj zavedali, da nosijo svoje življenje in življenja drugih dobesedno na pladnju - od trenutka dalje, ko sedejo za volan ali na motor! Kolega sem citirala zato, ker se je res razjezil, zato, ker je takih obračanj vse več in tudi sam je bil priča enkrat temu: Nasproti na avtocesti na južni LJ obvoznici mu je pripeljal avto. Zadnji trenutek je zapeljal na odstavni pas, drugače bogve, kako bi se končalo! Srce mu je padlo v hlače od strahu! Zato nekateri ljudje oz. veliko ljudi tako razmišlja, da je za vse take brezbrižneže najhujša kazen tista, da se njim kaj zgodi - ker policijska kazen ali zapor jih ne bo spametoval. Žal! Je pa meni hudo za vse, ki umirajo na cesti, ne glede na to, če so krivi ali ne! Ampak preprečili oz. ustavili tega ne bomo!
|