Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati? Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.
Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Kakiju izdolbeš sredico-ostane samo koža. Daš v mikser in zmiksaš.Medtem pripraviš sneg iz jajčnih beljakov.Medtem ko ga delaš dodaš v beljake sladkor in en vanilijev ali limonin sladkor seveda po želji in okusu.Sneg mora bit kompakten.Ko je narejen umešaš zmiksan kaki.Z električnimi metlicamiumešavaš kaki tako da se masa speni. Serviraš v stekleno skledico za okras in lepši videz na vrh položiš kolešček zrelega kakija.
Kakije se da tudi sušit:olupiš jih narežeš na koščke in počasi susiš-zaloga A vitamina za celo zimo.
Hvala Neva za to. Sem v soboto gledala eno oddajo na SLO1, pa so ravno to kuhali, pa sem zamudila zapisati postopek in ostalo. Bom prav res probala to naredit, ker smo prejšnji teden dobili enih 20 gajb kakija. Ti, ker si ravno s tistih koncev, si probala kdaj sušiti kaki? Ker sem ga jaz lani jedla in bi sedaj pa sama to naredila, ker je res eno najboljših posušenih sadežev, kar sem jih kdaj jedla, njam njam.
Ne sušila jih še nisem-smo jih prej vse pojedli Mislim da se jih lahko suši na suhem zraku ne sme vlage bit zraven,da ne gnijejo namesto sušijo.Če se ne motim jih se lahko suši v pečici na čisto nizki temperaturi-tolko da je v pečici suh zrak. Lahko tudi sušiš tiste še ki niso zreli-ker kot si slišala se omedijo med sušenjem.
O Neva, jest sem tudi to oddajo gledala, pa sem mislila pol v nedeljo to narest, pa sem potem rajši kar svežega pojedla, pa včeraj tudi enega...Včasih mi niso bili dobri, zdaj pa kar sedejo...
Kaki lahko sušite res kar trd, lani sem se matrala in rezala zrelega..ma pol sm ga pojedla zram . Zato sem ga letos kar lepo na salamoreznico zrezala in dala sušit v sušilec Njami!
Obstaja še ena podobna varianta (še manj dela): v skledo daš kaki brez lupine, jaz nič ne zmiksam, dodaš par klinčkov, vanilijo in rum, malo premešaš, za par ur postaviš v hladilnik in serviraš s sladko smetano.