|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   KAJ NAREDITI???
9.12.2004 14:52:23   
enci
Ciao punce,
ginekolog v ambulanti za neplodnost mi je predpisal Klomifen 5-9 dan, v lekarni so mi napisali 2x1 tableta, sedaj me pa zanima, ali se vzame 2 tableti naenkrat ali v razmaku, recimo eno dopoldan drugo popoldan??
12. dan dobim ampulo Pregnyl 5000 E, ki jo moram sama kupiti in je ne dobim nikjer, ker je zdravilu potekla registracija??? A katera ve, kaj se v tem primeru naredi??
Popoldan bom poskusala poklicati se kako Lekarno v Trs!?!?
lp
enci:metulj:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   KAJ NAREDITI???
9.12.2004 14:54:40   
Jessy
Kolikor se jaz spomnim, naj bi pomenilo:
2x1 tabl. Da dvakrat na dan vzameš po 1 tableto
1x2 tabl. Da enkrat vzameš dve tableti.

Kako je z razmakom, je najboljše, da prebereš listek s priloženimi navodili, kjer je to najbrž zapisano, ali pa ti bodo povedale punce, ki so že jedle te tabletke.

Pa čimveč uspeha.

(odgovor članu enci)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   KAJ NAREDITI???
9.12.2004 14:55:48   
enci
Jessy,
hvala ... v navodilih nisem nicesar zasledila, saj pise le v mg.
lp

(odgovor članu enci)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   KAJ NAREDITI???
9.12.2004 15:10:34   
tinkamiška
Enci, jst sem jih jemala 5.-9. dan eno zjutraj in eno zvečer. Držim peti, da bodo delovale in da boš kmalu:nosecka:!

Tinka

(odgovor članu enci)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   KAJ NAREDITI???
9.12.2004 15:11:28   
tinkamiška
Eh, držim pesti ne peti:)-:)-:)-

Tinka

(odgovor članu enci)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   KAJ NAREDITI???
9.12.2004 15:43:44   
lana 5
Glede Pregnyl 5000E, vprasaj svojo G ce lahko kaj drugea, namrec v lekarni morajo imeti nadomestilo za to zdravilo.

(odgovor članu enci)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   KAJ NAREDITI???
9.12.2004 18:46:38   
biba77
Enci,
jaz sem tudi bila v dilemi, pa mi je v lekarni rekla:
eno zjutraj; eno zvecer in ce je mozno naj bo 12 ur vedno vmes (kot pri antibiotikih), da bi cimmanj nihala koncentracija hormonov.
Veliko srece s cudezno tabletko!!!
:miska:

(odgovor članu enci)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   KAJ NAREDITI???
9.12.2004 19:09:49   
GoYa
Enci,
klomifen vzameš eno tableto zjutraj in eno zvečer (razmik 12 ur). Tudi jaz sem dobila včeraj šponto pregnyla v rit. Ampule mi je dal G. Enci, a nisi tudi ti pri Merlu?

LP, GoYa

(odgovor članu enci)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   KAJ NAREDITI???
10.12.2004 8:08:36   
enci
Goya,
hvala ... torej 12 ur mora biti razmika.
Pri meni je tako, da sem s preiskavami zacela v abmulanti za neplodnost v Izoli, med tem pa mi je kolegica zrihtala posvet pri Merlotu. Sem pa dogovorjena z njim, da za enkrat sledim v izolski ambulanti za neplodnost zaceti postopek, vmes pa sva na vezi. Tako da, ce bo Bog dal, da bom :nosecka:, potem bom sla k njemu v ambulanto, saj k svoji gin v Izolski zdr. dom ne grem vec (pa da ne bom nerodno napisala, ta v ambulanti za neplodnost ni moj G, je pa tudi zelo v redu, samo v tej ambulanti je tako, da prides in gres, neglede na to kdo je tvoj zdravnik). A sem zdaj to fajn zabluzila?!
Glede Pregnyla, pa mi je rekel, da ga je tezko dobiti in ga bolnica ne zagotavlja, da bo ravno takratk, ko ga potrebujes, tako da je bolje, ce ga nabavis sam, ker potem je 100% takrat. Je pa tako, da je v Slo potekla registracija temu zdravilu ... Upam, da sem ga dobila v IT v Trstu, sem se vceraj dogovarjala z eno lekarno in jih moram danes poklicati!!!
Kateri dan si pa dobila piko v rito? Ti si v postopku a ne? Katere dneve si pa imela UZ? Jaz imam 12. dan Pregnyl in 2.-26. dan UZ. Drugace pa po Pregnylu baje da v roku 12 ur pride do O. Ne morem si predstavljati, da bom po tolikem casu enkrat koncno imela vsaj predispozicije za :sloncek::sloncek: v polno. Namrec svojih O nimam!
Dobro jutro:zaspan:!
lp

(odgovor članu enci)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   KAJ NAREDITI???
10.12.2004 8:38:00   
enci
12-ur razmika??
Punce, preberite, kaj mi je dr. Pusenjak napisal??!!
"Osebno priporočam, da se v prvem ciklusu s klomifenom jemlje le eno tabletko dnevno in če to ni dovolj, šele v naslednjem ciklusu predpišem 2 tbl. dnevno. V slednjem primeru se priporoča jemanje 2 tabletk naenkrat in ne 2 x 1. Klomifen ima namreč poleg zaželjenih tudi nezaželene učinke na maternično sluznico in kljub sproženju ovulacije zna zaradi svojega antiestrogenega svojstva zavreti rast in dozorevanje maternične sluznice, ki je nujna za vgnezditev zarodka. Če boste uporabili obe tabletki naenkrat bo kar v redu."
Kaj pa naj zdaj??
Pa sem ze mislila, da sem dobila odgovor in sedaj sem zopet :zmeden:
lp

(odgovor članu enci)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   KAJ NAREDITI???
10.12.2004 8:44:41   
biba77
Enci, zdaj pa se ti moram opraviciti. Naenkrat sem tudi sama "zmedena"!
Zgoraj sem ti napisala, kako mi je v lekarni rekla, da naj jem eno zjutraj in eno zvecer, s presledkom 12 ur, pravkar pa je Pusenjak (mislim, da na tvoj post) odgovoril:
Osebno priporočam, da se v prvem ciklusu s klomifenom jemlje le eno tabletko dnevno in če to ni dovolj,
šele v naslednjem ciklusu predpišem 2 tbl. dnevno.
V slednjem primeru se priporoča jemanje 2 tabletk naenkrat in ne 2 x 1.
Klomifen ima namreč poleg zaželjenih tudi nezaželene učinke na maternično sluznico in kljub sproženju ovulacije zna zaradi svojega antiestrogenega svojstva zavreti rast in dozorevanje maternične sluznice, ki je nujna za vgnezditev zarodka. Če boste uporabili obe tabletki naenkrat bo kar v redu.

:(:(:(:(:(

(odgovor članu enci)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   KAJ NAREDITI???
10.12.2004 11:07:35   
GoYa
Ja, človek zdaj res ne ve kaj je prav. :zmeden:

Vem samo, da je meni G predpisal 2 tableti dnevno z razmikom 12 ur. Mogoče je pri meni kaj drugače, ker sem v ICSI postpku in imam svoje ovulacije. Z mano je čisto vse bp, samo je rekel, da je vseeno bolje malo stimulirati (tokrat samo s klomifenom, ker imam zamrznjenčke) kot imeti ICSI na spontan ciklus.

Enci,
jaz sem dobila injekcijo 13. dan. En UZ sem imela 8. dan, drugega pa 12. dan. Na prvem UZ je rekel, da sta dva folikla, na drugem pa sta bila še dva nova :bravo::bravo:
No, v nedeljo grem h G, da se zmenimo kdaj pridem v ponedeljek k Rešu po zamrznjenčke.

Samo zdaj me je pa malo zaskrbelo, ker je Pušenjak napisal, da ima klomifen nezaželjene učinke na sluznico in vgnezditev zarodka :(

LP, GoYa

(odgovor članu enci)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   KAJ NAREDITI???
10.12.2004 11:49:24   
enci
GoYa,
ej ne skrbi, saj bo vse v redu!!!! Ni vedno vse pri vseh, tako da ....
Cisto sem nesrecna, ker sem mislila, da bom v Italiji dobila ta Pregnyl, pa ga niti tam trebutno ni mozno dobiti ... Sedaj cakam, da bo ura 14.oo da poklicem gin v amb. za neplodnost.
Mogoce je res postopek od punce do punce drugacen in posameznen .... kaj pa vem?! Sicer bom pa vprasala potem ko poklicem se to!
DRZIM PESTI, DA BO VSE OK!!!! :miska::miska::miska: Pa da nam kmalu sporocis veselo nvicko.
lp

(odgovor članu enci)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   KAJ NAREDITI???
10.12.2004 11:55:21   
GoYa
Hvala za pestke ;)
Novička bo pa za božič. Božiček pa tudi ve, kaj si želim, ker sem mu že pisala.

(odgovor članu enci)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?