|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   KAŠELJ-menje
18.2.2007 11:15:28   
KIKI****
No, zdaj pa prosim za dobra mnenja.

Naša Klara je celi december kašljala-tudi malo ji je hropelo (enkrat je pri obisku zdravnica omenila da sliši nekaj na pljučkih-ampak da se to čisti) Vedno dobimo samo antibiotik.
No potem je bila cca. 4 tedne zdrava zdaj pa je ponovno zbolela. Nadomestna zdravnica je Klaro pregledala in jo napotila na odvzem krvi kjer so rekli da gre za virus. Ampak grozno se izkašljuje in kašlja cel dan-ponoči malo manj.
Res je da ji nisem merila vdihe, ker tega nisem vedla. Ima pa od nedelje vročino od 37,8 do 40. kakor kdaj. Včeraj smo dobili antibiotik-PANADON.

Kaj menite a je vse o.k. ali je možno da bi šlo za kak bronhitis ali načetek pljučnice?

Mene je tako strah, ampak zdravnica vedno reče da je virus ali pa vneta ušesa ali grlo. Ampak kašlja nikoli ne menja čeprav ji lepo vse povem.user posted image user posted image HELP!!!!!!!!!!!!!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: KAŠELJ-menje
18.2.2007 12:00:15   
lukec
Sicer nisem strokovnjak, ampak za virus se ponavadi ne daje antibiotikov, ker ti ne pomagajo. Kašelj pa je pri majhnih otrocih velikokrat zaradi sluzi, ki teče iz noska v grlo. Mi si pomagamo s spiranjem noska s fiziološko raztopino, ponoči pa z dvignjenim vzglavjem. Če bi bila pa pljučnica pa bi zdravnik to skoraj sigurno slišal pri pregledu.

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.2.2007 12:07:52   
a.jda
Mi tudi že cel teden kašljamo, zdaj par dni pa nenormalno, tud bruha, tako kašlja, ponoči pa se ji umiri. Smo ble v dežurni ambulanti, je baje virus in nismo nič dobile. Je že čisto zmučena od kašlja. Jutri gremo nazaj  k pediatrinji, upam da bomo dobile kaj za kašelj. Tudi mene je strah kakšnega bronhitisa in pljučnice. Stara je pa 3 leta.

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.2.2007 12:16:19   
cmokec
Pri kašlju vsaj ponoči pomaga, če je malo dvignjeno vzglavje. Pa pri vlaženju stanovanja dajte malo eteričnega olja smreke, evkaliptusa, mete. Sirup smrekovih vršičkov pomaga.

Drugače sem pa jaz vedno pozorna na jamico pod grlom. Pri zdravem otroku se koža nad jamico pri dihanju ne vpogiba. Če pa ima otrok dihalno stisko (bronhitis, pljučnica, astma, ...),se koža nad jamico precej poglobi pri vdihu. To je znam, da je treba k zdravniku.

A vsebnost kisika v krvi vam pri pregledu pomerijo? Ker pri hudem kašlju pomaga inhalacija, ki jo opravite kar pri sestri od svojega pediatra. Večinoma otroci vdihavajo kar paro fiziološke raztopine, zato doma res pazite na vlago.

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu a.jda)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.2.2007 19:49:57   
Pikica76
Ne vem če bom veliko pomagala, vendar lahko napišem naš primer in če bo v pomoč toliko bolje: Naš je bil 3 tedne nazaj prehlajen, kašljal non stop, tako da ko sem ga držala sem dobesedno čutila kako mu pljučka vibrirajo. Ker ni imel vročine in ni kazalo na krvi, ni dobil antibiotikov. Dobil je 3 dni inhalacij ventolina in ventolin pumpico za domov.

V ponedeljek pa je začel že spet kašljati, vendar tokrat je imel vročino skoraj 3 dni in dobil je antibiotik, vendar mu krvi niso pregledali. Sledile so inhalacije in ventolin doma. Vedno so mu merili tudi saturacijo kisika v krvi, ki je bila prve dni okoli 92, 93, kasneje se je dvignila na 94. 95. Št. vdihov na minuto je bilo 28, kar je bilo, ok in nama ni bilo potrebno v bolnico, imela pa sva kontrole vsak dan pri pediatru. (4-krat)

Pediatrinja mi je razložila naj štejem vdihe. Vse do 30 vdihov na minuto je ok. Tam okoli 40 pa je že kriza in bi v tem primeru napotila naprej (predvidevam k pulmologu). Tudi saturacija kisika naj ne bi bila nižja od 92, 93 v tem primeru mislim, da te tudi napotijo v bolnico.

Aja naš je star 15 mesecev,

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.2.2007 19:56:04   
Primoza
IZVIRNO SPOROČILO: cmokec

Pri kašlju vsaj ponoči pomaga, če je malo dvignjeno vzglavje. Pa pri vlaženju stanovanja dajte malo eteričnega olja smreke, evkaliptusa, mete. Sirup smrekovih vršičkov pomaga.

Pri pljučnici domače žavbe za izkašljevanje velikokrat prav nič ne pomagajo. Če se nekaj dogaja na pljučih je morda dobro opraviti rentgen pljuč - tam se vidi spremembe.

Saturacija sam po sebi kdaj tudi ne pomaga prav dosti, ker če je človek v dobri formi bo imel saturacjo 98 tudi pri pljučnici.

Najenostavneje je res izmeriti število dihljajev na minuto po pol ure spanca. Morda ni napačno iti z napotnico od osebne zdravnice k pulmologu. Alternativno pa na infekcijsko.

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?