Pikica76 -> RE: KAŠELJ-menje (18.2.2007 19:49:57)
|
Ne vem če bom veliko pomagala, vendar lahko napišem naš primer in če bo v pomoč toliko bolje: Naš je bil 3 tedne nazaj prehlajen, kašljal non stop, tako da ko sem ga držala sem dobesedno čutila kako mu pljučka vibrirajo. Ker ni imel vročine in ni kazalo na krvi, ni dobil antibiotikov. Dobil je 3 dni inhalacij ventolina in ventolin pumpico za domov. V ponedeljek pa je začel že spet kašljati, vendar tokrat je imel vročino skoraj 3 dni in dobil je antibiotik, vendar mu krvi niso pregledali. Sledile so inhalacije in ventolin doma. Vedno so mu merili tudi saturacijo kisika v krvi, ki je bila prve dni okoli 92, 93, kasneje se je dvignila na 94. 95. Št. vdihov na minuto je bilo 28, kar je bilo, ok in nama ni bilo potrebno v bolnico, imela pa sva kontrole vsak dan pri pediatru. (4-krat) Pediatrinja mi je razložila naj štejem vdihe. Vse do 30 vdihov na minuto je ok. Tam okoli 40 pa je že kriza in bi v tem primeru napotila naprej (predvidevam k pulmologu). Tudi saturacija kisika naj ne bi bila nižja od 92, 93 v tem primeru mislim, da te tudi napotijo v bolnico. Aja naš je star 15 mesecev,
|
|
|
|