|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Jutri na uvajanje
4.5.2010 21:33:55   
PC Baby
Joj punce, tudi mi smo dočakali D day. Jutri greva z našim piščančkom na uvajanje. Whish me luck! user posted image

Sem mislila da mi bo ful grozno, v resnici pa komaj čakam. Mislim, da mu bo ful boljše z vrstniki kot pa z nama starcema. Sej je luštno in super, ampak se mi zdi, da pri enem letu že rabi družbo otrok, pa mal reda in discipline. Me pa seveda skrbi a bo jedu, a bo spal, a bo joku... jooooooooj.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
4.5.2010 21:38:17   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu PC Baby)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Jutri na uvajanje
4.5.2010 21:47:12   
Najaa
Joj, midve greva tudi jutri prvič. Sej bo, nič se ne boj. Mene tudi stiska, ampak vem, da bo uživala v vrtcu.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.5.2010 22:01:38   
čili
bravo mamice ,to je pravi pogled ...opimizem...je že pol narejenega!!

Želim vam da veliko lepega doživite...

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.5.2010 23:18:51   
Petraa
pri 1 letu pa že ne rabi vrtca.Če je le mogoče ga imej še doma

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.5.2010 5:54:17   
end1
lepo uvajanje vama želim, če pa enoletniki potrebujejo družbo ne vem, ker se ne spomnim, sta pa moja mala zeloooo rada že od prvega leta hodila v jasli. Zjutraj ko smo vstali je bilo prva pappa ppappa in z veseljem sta oba mahala z rokico, da gremo v jasli!

Tudi jaz sem mnenja, da če si kot starš pripravljena in veš, da bo tvojemu otroku v varstvu lepo, je pol narejenga!!!

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.5.2010 5:56:07   
a.jda
Tud js mislim da pri 1 letu ne rabi vrstnikov in vrtca. V vrtcu se tako majhni ne igrajo, so individualisti. Moj je star 13 mesecev, pa se mi je srce trgalo, ker sem ga morala dati v jasli, ni druge izbire, če bi bila doma ga ne bi dala do 2, 3 let sigurno. Sicer se je lepo navadil, ampak vseeno, tako majhen rabi mamo, če se le da.

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.5.2010 10:21:42   
sazi

IZVIRNO SPOROČILO: PC Baby

Joj punce, tudi mi smo dočakali D day. Jutri greva z našim piščančkom na uvajanje. Whish me luck! user posted image

V skupini naše male je tudi ta teden začel en fantek - zadnji v skupini. Naša punca pa se je uvajala pred tremi meseci in se je kar dobro navadila. Nisva imeli hujših problemov. Ni mi bilo vseeno za malo, ampak jokala pa nisem. Mala je malo jokala prvih nekaj dni, pa včasih še zjutraj, ko jo pripeljem malo usta na dolj obrne in začne nabirat, ampak ko jo pa pridem iskat, pa veselo stopiclja po igralnici, pobira igrače in zgleda, da se počuti precej domače - vseeno pa z veseljem prihiti meni v objem in pomaha vzgojiteljicam.

NO, PA SREČNO!

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.5.2010 10:29:46   
koala
PC baby upma da sta dobro opravili prvi dan uvajnaja.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.5.2010 11:29:10   
kristinaj
prepričana si že, da bo z njim vse ok in tudi bo... jaz sem našega dala z 11m in sedaj pri 18 teče v razred.. uvajala sem ga prvi dan sva bila skupaj 10min potem sva šla, naslednja dva dni sem ga peljala po zajtrku in ga pred kosilom prišla iskat, potem je bil vikend in s ponedeljkom je začel s polno paro... brez problema... in danes še kako rad gre...

jaz oba oddam in grem, če tudi malo pojokajo, ta velika več, se ne oziram ampak kar grem in ko zapreš vrata utihnejo... ko ga oddaš, se ne obračaj, ne hodi nazaj, nehal bo hitro jokati...

so pa tudi posebni primeri, ko nič ne jejo in pijejo cele dni ampak upam, da vaš ne bo tak...

srečno

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.5.2010 12:43:36   
mini86
lepo da si tko lepo prpravlena..a poveš receptuser posted image

mene že zdj stisne k pomislm da (ČE DOBIMO SEVEDA) gre septembra v vrtec..pa bi ada razmišljala kot ti samo mi ne zneseuser posted image

želim ti ful sreče pa sporoči

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.5.2010 12:47:59   
Čebel@
upam da ste lepo preživeli prvi danuser posted image user posted image user posted image user posted image

mene to čaka sptembra in me že sedaj stiska,kako bouser posted image

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 12
5.5.2010 13:06:08   
3jeMi
oh, punce vem, da je hudo... vsaki je...

jaz sem najprej samo sebe pripravila, da pač kar je treba ni težko (koneckoncev tudi nas so starši dali v vrtec, še veliko prej kot me dajemo svoje), sprejela sem vrtec kot ustanovo, kjer bo moj otrok imel svoje prijatelje, se veliko novega naučil... skratka poskušala sem ven potegniti same pozitivne stvari... kako se bodo rihtali sploh nisem razmišljala, res ne, ker bi se požrla... res pa je pomemben prvi stik z vzgojitelji in jaz sem naša dva takoj začutila, da sta ok in mi je bilo veliko lažje... otroka sem vzela s seboj na uvodni sestanek, teden pred uvajanjem... tako je malček že videl prostor in se že igral z ostalimi... pri uvajanju sem ubogala vzgojitelja in se prilagajala njihovemu delu in en dva tri vsi so bili po 3 dnevih že po cel dan v vrtcu... ne rečem, da je vse tipitopi, ko se gre zjutraj v vrtec, zdaleč ne... 9. mesec smo v vrtcu pa mulček zjutraj še vedno malo postokca (očku se vsak dan trga srce, ko mu to naredi user posted image ), vendar so to meseci, ko naju dečko preiskuša, ampak minutka dve in že je med igračami in prijatelji...

punce, saj bo šlo...

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 13
5.5.2010 13:06:44   
PC Baby
Evo, živi dokaz, da mamice bolj kompliciramo kot otroci: ko je naš mali v igralnici zagledal igrače in druge otročke, mi je pomahal pa pa in odpuzal k njim. 2 uri me sploh ni pogledal in ko bi morala it domov je šel še malcat z njimi, tako da je vzgojiteljica rekla, da naj ga jutri kar pripeljem pa grem domov do spanja.

Kamen se mi je odvalil od srca in sem ful srečna, da tako uživa. Sej vem, da se vse to še lahko spremeni, ampak že to je nekaj.

Kako pa je šlo vama Najaa? Upam, da tudi OK.

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 14
5.5.2010 14:14:43   
Najaa
user posted image super, naša je tudi bila pogumna in se je razživela in igrala, pa malicala z njimi...

Mene noben ne bo prepričal, da taki mali ne rabijo družbe vrstnikov. Sem 100% ZA vrtec, ker vidim same pozitivne lastnosti že pri starejši hčerki.

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 15
5.5.2010 15:13:55   
Čebel@
PC baby in Najaa.......user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za uspešen prvi dan.....le tako naprejuser posted image

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 16
5.5.2010 20:07:14   
PC Baby
Hvala user posted image

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 17
6.5.2010 10:11:33   
majch

IZVIRNO SPOROČILO: Petraa

pri 1 letu pa že ne rabi vrtca.Če je le mogoče ga imej še doma

hja, če ga lahko imaš doma. Mi nimamo babic in podobnih servisov - pa še kdo najbrž da ne.Ta teden smo se malo pred 1 letom uvajale v vrtec in je šlo brez problemov, razen, da sva danes doma, ker je malčica zbolela...ne vem, če je ravno kriv vrtec. Ampak...samo v tolažbo, naša pikica je zelo pogumno vzela zadevo. Saj gre.

I'm back and I'm bad.

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 18
6.5.2010 14:25:45   
Najaa
Mi pa imamo babico, pa sta vseeno obe v vrtcu. Kot sem že rekla, sobivanje z vrstniki je nekaj najboljšega za otroka.
No, naš drugi dan je bil tak, da sem šla po zajtrku malo ven in mala je šele po 20 minutah ugovotila, da me ni. Malo je jokala, pa nehala pa spet jokala.... Ok, sem šla nazaj in medtem so šli ven in se je čisto razvedrila in udomačila. user posted image

(odgovor članu majch)
Neposredna povezava do sporočila: 19
6.5.2010 14:56:33   
modrina08
Kakšne pa so vaše izkušnje z uvajanjem? Poznam ene mamice, ki so uvajale en mesec in bile tam v vrtcu kar nekaj časa z user posted image  in eno tako, ki je bila z njim praktično samo en dan in so jo potem vzgojiteljice praktično spodile, da je kao brez veze da je zraven, čeprav se je mali jokal user posted image

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 20
6.5.2010 20:54:26   
PC Baby
Tudi naš drugi dan je bil uspešen. zjutraj sem ga pustila in prišla iskat pred spanjem. Najprej se me je ful razveselil, potem se je pa takoj obrnil k novi prijateljčki in se igral naprej z njo user posted image

Jutri ostane celo rundo, ampak mislim, da ne bo problemov. Upam.

(odgovor članu modrina08)
Neposredna povezava do sporočila: 21
6.5.2010 21:39:50   
Urska09
O, PC Baby, tudi tvoj D dan je torej prišel, kaj? Zakaj bi blo pa tebi bolj luštno kot ostalim?user posted image Hecam se.

Vso srečo tebi in tvojemu malčku, da se bo čim hitreje vklopil v nov režim, da bo pridno jedel, spal, nagajal user posted image

Tudi, če bo malo krizice (še vsak jo ima, eni prej , drugi kasneje) se nič ne sekiraj. Ko bo dojel, da je to nova rutina, da ga nikoli ne pustite tam, bo pomirjen in vse bo ok. Naša je imela prvi teden tako krizo. Ves čas se me je držala za roko, ni hotela drugemu v naročje, v varstvu ni hotela jesti, pa zbolela je. Ampak vse to mine po parih tednih.

Good luck!!!user posted image user posted image

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 22
7.5.2010 10:04:22   
PC Baby
A pol je zdej tvoja pikica uredu? A ti je kljub temu še vedno teško jo tam pustit?

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 23
7.5.2010 16:21:36   
Urska09
V redu, v redu. Odlično se počuti, rada je, lepo in pridno spančka (doma se borimo tudi celo uro), še bolj vesela pa je, ko gre domov, seveda user posted image

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 24
9.5.2010 13:15:12   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: modrina08

Kakšne pa so vaše izkušnje z uvajanjem? Poznam ene mamice, ki so uvajale en mesec in bile tam v vrtcu kar nekaj časa z user posted image  in eno tako, ki je bila z njim praktično samo en dan in so jo potem vzgojiteljice praktično spodile, da je kao brez veze da je zraven, čeprav se je mali jokal user posted image

Bolj mi je všeč druga varianta - da si en da tam in pol pustiš otroka že samega. Ker dalj časa ko si zraven, težje se otrok loči od tebe. Tudi jaz sem bila prvi dan 1 utco z njo, nasl, dan pa je že sama ostala 1 urco. Še nasl. dan je bila sama 3 ure do kosila.

(odgovor članu modrina08)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Najlepša praznična hiša, ki osvetljuje spo...
Hiša Weingartnerjevih v Zagorcih je letos znova zasijala v več kot 100.000 lučkah. Družina je obudila tradicijo dedka Fr...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?