|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Jutranja tabletka
17.8.2011 8:52:22   
Anonimen
Ali jo je katera že kdaj vzela?
Nama je včeraj počil kondom. Tako,da sem takoj letela v lekarno. Najprej sva se še z mojim pogovorila nekak je rekel, da trenutno ve da nama finančno ne bi šlo skozi z otrokom ampak telo je moje tako,da odločitev je moja. Šla sem jo iskat! Itak me je bilo strah ko eno najstnico učitno z razlogom.
Razložim v lekarni kaj se mi je zgodilo in ona pa saj ste dovolj stara lahko bi imeli že otroka, to je tako kot da greste splav narediti, jih boste želeli pa jih ne bo, mlade še razumem vas nikakor ne, želela je naj reskiram rekla mi je ahhh sej niste noseči katera pa še zanosi v prvo! Še par krepkih mi je naložila vse dokler se mi niso vlile solze. Dobro da je prišel moj in situacijo do konca rešil,ker sama bi se samo še podrla na tla in jokala ko otrok.
Dobila sem tabletko Norlevo. Pred spanjem sem jo po še enem tehtnem premisleku vzela. Enostavno otroka ne moreva imeti.
Danes se počutim kot največje sranje na tem svetu!
Sama vem, da tabletka sigurno ni zdrava za organizem ampak mislim (po prebranih navodilih v škatlici) da tudi ni tako škodljiva, da jo lahko primerjajo z splavom. Ali se motim?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Jutranja tabletka
17.8.2011 9:09:33   
tjasaoasis
Sicer mi še ni bilo potrebno vzeti jutranje tabletke (tok tok) ampak kolikor slišim, ti pač tabletka telo konkretno našopa s hormoni...naj bi bilo tako kot če bi vzela 4 kontracepcijske naenkrat. Verjetno bo tudi menstruacija na začetku zmedena. Sicer pa naj bi ta tabletka preprečila vgnezditev, zato je tudi določen rok v katerem jo moraš vzeti. Kot namenski splav se po moje smatra šele takrat, ko odpraviš že vgnezdeno oplojeno jajčece. Se mi pa ne zdi prav, da farmacevtka kakorkoli posega v osebne odločitve in ti moralizira o primernosti le-teh. To je tvoje življenje in ne njeno.

V glavnem, jutranja tabletka je resnično samo izhod v sili in je treba vedno trezno premisliti ali jo je sploh potrebno vzeti...

< Sporočilo je popravil tjasaoasis -- 17.8.2011 9:14:36 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.8.2011 9:20:28   
Anonimen
ojoj pa kaj je tem v lekarni?? Sem sla tudi sama in dobila eno lekcijo, na kar sem se samo nasmehnila in rekla hej, se zgodi...tud jaz sem v letih ko bi kamot imela otroka, celo zelo si ga zelim ampak sem vzela tabletko, ker je bil to prvi odnos s tem partnerjem in sva se skupaj odlocila, da je prezgodaj. Pa se en kup drugih zadev je zraven.

Torej, tabletka deluje na ovulacijo in zavira vgnezditev jajceca. Sama sem bila prepricana, da je ovulacija ze sla mimo tako da pravzaprav niti ne bi rabila tabletke jemat, ampak sem vseeno jo vzela, prej pa prebrala prilozena navodila. Me je noro skrbelo, govorili so o slabostih, vrtoglavici, v lekarni mi je rekla, da se mi lahko ciklus cist zmesa, jaz pa tik pred odhodom na morje...v glavnem, cisto sem se napsihirala, gledala kaj se bo zgodilo, kdaj mi bo slabo....ma nic od nic ni blo. Nobenih stranskih ucinkov, sploh nisem vedla, da sem jo vzela, nobenih vplivov na menstruacijo, ki je prisla tocno kot vedno...NIC torej. Ne skrbi in ne zivciraj se, verjamem da je od zenske do zenske odvisno, kako prenasa to tabletko. Je pa res, da se je ne jemlje vsak mesec ampak je izhod v sili.

< Sporočilo je popravil bibasiba -- 17.8.2011 9:23:10 >

(odgovor članu tjasaoasis)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
17.8.2011 10:04:53   
josephine27
jaz sem jo vzela enkrat pri 18tih. to je že več kot 10 let nazaj tako da se že bolj slabo spomnimuser posted image . s fantom sva bila skupaj šele par mesecev in nama je počil komdom. o tem da bi že takrat imela otroka še pomislila nisem. in čeprav sva potem ostala skupaj, se poročila in zdaj pričakujeva drugega otroka lahko rečem da tega nikoli nisem dojemala kot splav in bi se gotovo še enkrat tako odločila. sem šla najprej h ginekologinji in pol v lekarno. niso mi nič moralizirali. kolikor se spomnim sem imela po tabletki precej bolečo in obilno menstruacijo pa ciklus se mi je mal zmešal drugih stranskih učinkov nisem imela.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.8.2011 14:07:10   
aknela123
tudi jaz sem jo vzela nekje pri 17-tih letih, počil kondom. bilo mi je ful slabo, bruhala sem, sem pa pla najprej k svoji zdravnici, ta me je poslala eno nadst. nižje, kjer mi jo je ginekologinja dala kar iz predala. tudi jaz tega nisem dojemala kot splav. zdaj imam krasne otroke, ki so prišli ob pravem času.

sem pa jaz tak tip, da če se mi nekaj ne zdi prav, oziroma da nekdo prestopi mejo, nimam miru, dokler zadeve ne rešim. na tvojem mestu bi poklicala vodjo lekarne in ji vso stvar razložila ter jo povprašala ali je res na mestu tako govorjenje farmacevtke.
če se boš odločila za ta korak, poročaj.

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.8.2011 14:22:53   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Nama je včeraj počil kondom. Tako,da sem takoj letela v lekarno. Najprej sva se še z mojim pogovorila nekak je rekel, da trenutno ve da nama finančno ne bi šlo skozi z otrokom ampak telo je moje tako,da odločitev je moja. Šla sem jo iskat! Itak me je bilo strah ko eno najstnico učitno z razlogom.
Razložim v lekarni kaj se mi je zgodilo in ona pa saj ste dovolj stara lahko bi imeli že otroka, to je tako kot da greste splav narediti, jih boste želeli pa jih ne bo, mlade še razumem vas nikakor ne, želela je naj reskiram rekla mi je ahhh sej niste noseči katera pa še zanosi v prvo! Še par krepkih mi je naložila vse dokler se mi niso vlile solze. Dobro da je prišel moj in situacijo do konca rešil,ker sama bi se samo še podrla na tla in jokala ko otrok.
Dobila sem tabletko Norlevo. Pred spanjem sem jo po še enem tehtnem premisleku vzela. Enostavno otroka ne moreva imeti.
Sama vem, da tabletka sigurno ni zdrava za organizem ampak mislim (po prebranih navodilih v škatlici) da tudi ni tako škodljiva, da jo lahko primerjajo z splavom. Ali se motim?

Vsekakor ni tak splav, kakor če greš na poseg. Tabletka prepreči morebitno ugnezditev, če je do spočetja seveda sploh prišlo. Če si praktično čez nekaj ur vzela tabletko, se ne rabiš počutit kot največje sranje na svetu. Lekarnarka pa se nima kaj vmešavat v vajino odločitev in nima nobene pravice nalagati par krepkih.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.8.2011 14:47:04   
s.
In kaj ima farmacevtka razpravlat s tabo o tem? user posted image  
Tam so zato, da filozofira o pravilni uporabi sredstva ne pa o pravilni odločitvi... a ko pa prodajajo Aspirin in še kaj so pa tihouser posted image
Pa tud če jih za naprej dilat kupiš, kaj pa ma za komentirat... user posted image
Jaz ne bi niti 20 sekund čakala, da začne razglabljati... sploh pa bi ji rekla, da je to čisto osebna odločitev.

Nič se ne počuti krivo, ko bo prišel čas za bebo, boš čutila... Hormončki ti bojo zdaj kak dan aktivni, to pa je tudi vse...

Pa srečno! user posted image

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
18.8.2011 19:44:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu s.)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
1.9.2011 11:36:31   
sakuL
kot prvo mi je kar malo čudno, pa kaj je s telimimi fermacevtkami...kaj njih boli K če ti ješ te tablete, saj si jo kupila... tomi pa res potegne živc!

Tudi jaz sem jo vzela, ker je bilo nekako  tako kot pri vama... če te lakho potolažim,... ni rečeno da si zanosila, ko si vzela tabletko, to je bila samo tista ziherunga user posted image .

**najraj**

"A baby is something you carry inside you for nine months, in your arms for three years and in your heart till the day you die."

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
1.9.2011 12:28:21   
ronja
ja, jaz sem jo že vzela, slabo mi je bilo za znoret (ampak bi mi bilo tudi, če bi takrat otroka naredila, hehe), sicer pa ni bila to neka psihično obremenjujoča stvar - otroka takrat še nisem hotela.

katera pa še zanosi v prvo!

jaz sem 5x. In se ne mislim zezat, ko si otrok ne bova želela.

zakaj? saj tudi sicer uporabljata kondome! Ko bosta hotela otroke, jih bosta dala stran, pa je.

Se strinjam. Sama sem pri g. dobila namesto teh novejših jutranjih tabletk (to je že lep čas nazaj) navadne hormonske tablete, ki si jih pač moral vzet 4 v 24 urah (dve takoj, dve čez 12 ur), namesto 1 vsak dan, kot tiste, ki imajo pač hormonsko kontracepcijo. Sigurno filanje s hormoni ni glih najbolj fajn, ampak če se to enkrat zgodi, pa ni nobena panika - in ne, po moje to ni primerljivo s splavom, saj ta tableta navadno sproži m., vendar pa je to prej, predno se plod sploh ugnezdi.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.9.2011 14:45:26   
tehnofil
...Danes se počutim kot največje sranje na tem svetu!.....da tudi ni tako škodljiva, da jo lahko primerjajo z splavom.

V kolikor je prišlo do oploditve je vsaka preprečitev vgnezdenja - splav.

Lahko pa da sploh ni prišlo do oploditve, potem si vzela tableto "brez veze" in to ni splav.
Se sedaj počutiš kaj bolje?

IZVIRNO SPOROČILO: sakuL
kot prvo mi je kar malo čudno, pa kaj je s telimimi fermacevtkami...kaj njih boli K če ti ješ te tablete, saj si jo kupila...

Vzetje te tablete ima dve posledice t.j. je 1. splav in 2. psihični vpliv.

Normalno je da te opozori na obe posledici jemanja tablete, saj naj bi bil s posledicami popolnoma seznanjen. Jamranje da ti gre na živce ker ti razloži nekaj kar nočeš vedeti je takole, malo mimo.

< Sporočilo je popravil tehnofil -- 5.9.2011 14:50:04 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.9.2011 14:51:56   
*miska.mcc*

IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

...Danes se počutim kot največje sranje na tem svetu!.....da tudi ni tako škodljiva, da jo lahko primerjajo z splavom.

V kolikor je prišlo do oploditve je vsaka preprečitev vgnezdenja - splav.

Lahko pa da sploh ni prišlo do oploditve, potem si vzela tableto "brez veze" in to ni splav.
Se sedaj počutiš kaj bolje?

pišuka. pol sem jaz konstantno "v "splavu". (mirena) user posted image

< Sporočilo je popravil *miska.mcc* -- 5.9.2011 14:52:52 >

....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 12
5.9.2011 14:59:49   
tehnofil

IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc*
pišuka. pol sem jaz konstantno "v "splavu". (mirena)

če si stalno oplojena user posted image

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
5.9.2011 22:15:13   
Anonimen

Normalno je da te opozori na obe posledici jemanja tablete, saj naj bi bil s posledicami popolnoma seznanjen. Jamranje da ti gre na živce ker ti razloži nekaj kar nočeš vedeti je takole, malo mimo.

Ne morem verjet. Da ji farmacevtka soli pamet, da je že dovolj stara za otroka, je tebi opozarjanje na posledice jemanja tablete???  Ja to je ravno tako kot če kupiš svinjske zrezke, pa ti prodajalka na blagajni pametuje zakaj kupuješ svinjino, saj ni zdrava, boljše da kupiš piščanca..

Tehnofil, vsakič znova in znova, ko berem tvoje poste se sprašujem kaj za vraga je narobe s tabo. Mislim, ti moraš imet neke iber frustracije v življenju..

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
6.9.2011 9:26:03   
tehnofil

Ne morem verjet. Da ji farmacevtka soli pamet,

....moraš imet neke iber frustracije v življenju..

Frustracijo izraža navedeni stavek.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
6.9.2011 10:24:13   
HHH
Zadevo si premislila in naredila po svoji presoji. Nihče nima pravice, da ti soli pamet in ti se ne rabiš ozirat na njene komentarje. Njeno delo je, da te opozori na morebitne stranske učinke in prav nič več. Imeti ali ne imeti otroka pa je odločitev, ki jo sprejmeta ti in tvoj partner. Pozabi na ta neljubi dogodek. Ko bo čas za otroka bosta že sama vedela. Ne bosta rabila v lekarni vprašat. Mogoče bi pa zamenjala kondome?user posted image

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 16
6.9.2011 15:23:40   
Anonimen

Ne morem verjet. Da ji farmacevtka soli pamet,

....moraš imet neke iber frustracije v življenju..

Frustracijo izraža navedeni stavek.

Pravzaprav frustracije izraža tvoj sleherni post.

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
7.9.2011 13:24:19   
Janyna

Razložim v lekarni kaj se mi je zgodilo in ona pa saj ste dovolj stara lahko bi imeli že otroka, to je tako kot da greste splav narediti, jih boste želeli pa jih ne bo, mlade še razumem vas nikakor ne, želela je naj reskiram rekla mi je ahhh sej niste noseči katera pa še zanosi v prvo! Še par krepkih mi je naložila vse dokler se mi niso vlile solze.

Jaz bi se tisto minuto, ko bi mi začela moralzirat obrnila in šla. A ja še prej, bi ji pa rekla, da ona ni tam, zato da meni pamet soli, ker me ne pozna, ampak da mi pove kaj jutranja tabletka pomeni in kako se uporablja.

IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc*

pišuka. pol sem jaz konstantno "v "splavu". (mirena)

Ja si, moja ginekologinja mirene ne vstavlja, ker ima ugovor vesti zarad splavov, da pa napotnico za drugam, kjer ti to rade volje vstavijo. In točno to mi je razložila, da pride do spočetja, le vgnezdit se oplojeno jajčece ne more in da je to sicer zelo zgoden ampak je splav.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......