Orescek
|
Pozdravljene mamice, vreme te dni je odlično, pravšnje za vozičkanje, ni prevroče in ne prehladno. Tako da z našo kar veliko časa preživiva v vozu. Danes sem tako razmišljala, kako bi bilo super, če bi nas vozičkalo več. Pa če grem lepo po vrsti. ursaosh - tudi z mojim sva se ravno zadnjič pogovarjala, kako je minlo. Dopolnila je že en mesec, nama pa se zdi, da sva še šele včeraj vračala od ginekologa, ki nama je rekel, da bomo zibali. Ta čas gre res... Gromska - a tvoj tudi tako poliva? Naša ima ful refluks in se na dan po 9 do 11 krat preoblečema. Jaz res samo perem. Sicer ful podirava kupčke med hranjenem, pa odstavljam jo, ampak težave ne reši. Tudi posteljico imamo za 30 stopinj dvignjeno, ob previjanju pa ji fajn podložim glavico, pa je malo lažje, ker drugače se pol še preoblečeva. Pa velikokrat, se ji pol po slabi uri spahne gor preostanek, fajn sesirjen. Kislina morda? A je pri vama tudi tako? Glede tandemskega dojenja pa vsaka čast! Jaz bi zjutraj tudi rabila dva, ko imam naval... ampak kaj ko samo zjutraj... pika001 - jaz sem probala iz TT preiti na avent, ker smo prejšni teden imeli ful krizo in ni jedla, bila pa je ful lačna, .. hotla je dojko, pa ni nič teklo ven, in pol si ni dala dopovedat, da pa more zagrabit flaško, tako, da sem laufala pol še po aventovo, te pa niti v usta ni želela vzet, no sedaj smo spet okej in pridno papamo po TT. Sem pa mela zdaj možnost res obe flaški videt in spoznat, in moram rečt, da mi oblika cuclja od aventa sploh ne sede. TT je vseeno bolj naraven, pa tud flaška men osebno lepše v roko sede. Je pa za čistit nekoliko lažja, kot od TT, te ki mamo mi anti-colic imajo toliko delcev. ninocka26 - super, da ste zdravi. Me pa zanima mal okrog te viroze, kakšni so bili znaki? Sta dobla kakšna zdravila ali sta mela predpisano samo dojenje? repacica - ZAPRTJE - tukaj ti lahko jaz morda malce pomagam, ker smo mi imeli podobno težavo, oziroma se pojavlja še sedaj, ampak sedaj znamo zdraviti. Meni je prejšnji teden zmanjkalo mleka in smo tudi morali dajati dodatek in ker jaz ne smem mlečnih izdelkov (ker dobi ona drisko), sva šli v lekarno po Novalac (po nasvetu patronažne) Allernova. S tem smo rešili problem lakote, dodali pa nov problem zaprtj in groznega napenjanja (prdenja), v glavnem bilo je res ful hudo naslednjih 5 dni. Isto je dobila krče, se ponoči zbujala in stokala. Probala sem s telovadbo, pa masažo trebuščka, pa komarčkov čaj, pa kuminov sirup, pa kamilice. Ni pomagalo nič, pol so mi svetovali (patronažna) naj nadražim malo črevesje s palčko za ušesa zmočeno v vodi, isto ni pomagalo. Sem šla pol v lekarno in povedala kakšni problem mamo, pa so mi dali hrano NOVALAC IT (za dojenčke s težavo z zaprtjem). Sva tole popapcali 30 ml in glej ga zlomka, čez 6 ur smo kakali kot da bi imeli vulkanski izbruh. Nikoli si nisem mislila, da bom tako vesela dreka. Sva pa bili tudi pri pediatrinji in nama je predpisala svečke ( se dobijo tudi brez recepta), je rekla, da če po 7 dnevih ne bo nič, naj dam svečko. HB nismo rabli čakat. Tako, zdaj pa moram it, naša bauca se prebuja. Lepo mi bodite.
|