lex
|
Za vse papije. Pisano je tako, ker sem kolegici ZS poslala in potem sem naredila samo copy paste Jaz sem dobila regres v celoti. Zdaj ne vem kakšno pogodbo imaš. Jaz sem oktobra dobila za nedoločen čas, maja pa potem rodila. Tako da mi je pripadal cel regres in še cel dopust. Ker pa sem potem februarja odšla v porodniško mi ga je par dni propadlo (ker ga moreš 10 dni obvezno izkoristit v tem letu, ostalo se ti lahko prenese), ostalo bom izkoristila zdaj med porodniškama. Najbolje, da pokličeš na svoj CSD in jim poveš situacijo. Pri nas lahko, ji ni panike. Bolj komplicirajo katere druge (za očetovskega in za doklade). - PDP ima maja pa bi rada 5.4. oddala vlogo Ko sem glih doklade omenila: za te moraš vlogo oddat do 3 mesece po rojstvu otroka, če jih oddaš po 3 mesecih ne boš dobila denarja za nazaj (od dneva rojstva). Očetovstvo lahko podpišeš prej, da ti ni treba potem okoli letat, ker morata biti prisotna oba (se moreš strinjat, da je on oče tvojega otroka). Pa potem ta papir neseš zraven v P da ti vpišejo na rojstni list. Davčno št. otroka dobiš po pošti. Kartico za zdravstveno pa urediš ali tako, da ga prijaviš ti ali on (jaz sem kar vse Lexu dala, ker pri Aleksu še nisem vedela kako in kaj bo z mojo službo) in ti potem oni pošljejo na ZZZS in dobiš kartico po pošti, ali pa greš na ZZZS in tam urediš. Če ti urejajo v službi moraš imeti rojstni list s sabo. Tako pa sem ti menda povedala za vse papirje. Če je še kaj pa kar vprašaj. NEKATERE OBČINE DAJO POMOČ ZA NOVORJENČKE KOT DARILO, tako da se vam splača kakšno mamico pocukat za rokav in vprašat če to pri vas velja. Mi dobimo 210€ (mamo župana in ravnatelja in sem v ponedeljek dobila zeleno luč za še 10 otrok ) jaz imam previjalno mizo glih tole od IZI-MOBILa in je super. Vse Alinine cotke imam not. Pa Če bi lahko bi še Aleksa gor previjala (si ga ne upam dvignit tolkrat - zvečer se še ful previjamo, ker kaka samo zvečer v plenico). Meni je ful fajna, ker imam vse pri roki, sedaj je v tem obdobju ko jo vse zanima in se ful suče okoli (saj boste videli naš ringenšpil dans) in pol ji samo plenico gor dam, ostalo jo pa na rokah oblečem, ker drugač ne gre. Čez mesec ali 2 ko bo to obdobje mimo, pa se bova spet na previjalni zrihtali do konca. jaz grem kosilo kuhat za moja dva, da ne bosta lačna, ker dans ni nobenega doma, da bi jima kuhal