|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Jemanje krvi malčkom
6.6.2007 20:51:11   
kepa*
Še vedno sem pretresena nad doživetim, zato moram izlit svoj bes, nemoč in morda je tukaj kakšna medicinska sestra, pa mi bo lahko razložila stvari.
Z malim smo bili sedaj 14 dni v bolnici, kjer je bil na nujni operaciji. Posledično je dobival antibiotik v žilo, kar pomeni, da je imel v žili ves čas nastavljrn kanal, hkrati pa so mu vsake 3 dni jemali kri.
In tu se je začela groza! Kaj so delale te medicinske sestre z njim pri jemanju krvi, sploh ne morem opisati. Dobesedno so ga mesarile. Za enkratno jemanje krvi so ga piknile na obeh rokah po trikrat, mu z iglo rovarile po roki, jo vrtele ... Mali se je tulil ko zmešan, jaz pa sem skoraj omedlela. Zadnjikrat me sploh niso pustile zraven, držale so ga 3, 2 sta dobesedno ležali na njem, popikale so ga po rokah, potem mu je poskušala vzeti kri iz glave, na koncu ga je še 3x pičla v zgornji del stopala, kjer so mu končno uspele najti žilo. Vse skupaj je trajalo več kot 40 minut. Ko sem videla, kaj so mu naredile, me je skoraj kap. Mali je bil čisto na koncu.

Mora res vse to potekati na tako grob način? Razumem, da pač morda ne najde žile, a ne more otroka pikati kar tako na slepo in ptem še rovariti z iglo okoli. Otrok je bil histeričen, da sem porabila ure, da sem ga pomirila.
In ženska je bila še vsa vzvišena, češ, a spet ta. Od besa bi ji lahko zavila vrat. Skratka, celjska bolnišnica se mi je zamerila do konca. Da o slabi hrani ne govorim, a to je že druga zgodba.
Malček ima še vedno slabe izvide, ima zelo povišane levkocite, vzrok za to pa iščem tudi v stresu, ki ga je vedno doživljal ob jemanju krvi.

No, zan ima me samo to, če ima tudi kdo drug tako slabe izkušnje ob jemanju krvi. In če je tu kakšna medicinska sestra, ki to počne: zanima me, ali se res ne da drugače kot z mesarjenjem?

Letos pa bo!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Jemanje krvi malčkom
6.6.2007 20:58:41   
Pingvinčica
Ojej. Bogi tvoj sinek. Smo morali lani it dati kri v Celjsko bolnišnico, ko Tia še niti eno leto ni bla stara in sem vztrajala da gre eden od naju zraven. Veš kako naju je sestra pogledala, kot da bi imela ne vem kakšno željo. Ne rečem da so vse sestre enake, ampak nekaterim je njihovo delo res samo obveznost in ne delajo čisto nič z srcem. Bošček mali upam da se kmalu pozdravita.

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.6.2007 22:09:39   
muza

Imam podobno izkušnjo s celjsko bolnišnico. S skoraj leto in pol starim otrokom sem bila slab teden dni na pediatričnem oddelku in sem bila prisotna pri jemanju krvi. Na srečo je naš otrok dobro prestal jemanje krvi, tako rekoč brez joka in je zelo sodeloval. Kri so mu po večkratnih poizkusih ( treh sester) na obeh rokah nato vzeli iz žile na glavi. Sem bila prav presenečena in skoraj nisem mogla verjeti, da je spustil eno samo solzico čisto na koncu.  Je pa vse prišlo kasneje za njim in je pustilo posledice. Postal je zelo nezaupljiv in je zelo jokal kasneje, ni upal zaspati in držal se me je kot klop. Sem pa slišala in videla jemanje krvi na način, kakršnega opisuješ. Ker sem tam videla znanko z otrokom, sem bila še bolj pozorna. Otrok je od strahu, stresa, splošne slabotnosti in strašanskega joka skoraj omedlel. Da ne govorim o splošni živčnosti tako sester kot mamice. Me je kar zmrazilo. Vse kar sem si tisti trenutek želela je bilo ..........., da greva s tamalim kar se da hitro domov! 
Upam, da se vama stanje čim prej popravi in vama želim čim manj neprijetnih in stresnih izkušenj v naprej ! user posted image .

< Sporočilo je popravil muza -- 6.6.2007 22:12:04 >

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.6.2007 22:16:14   
Pi-kica 1
Mi imamo žal preveč izkušenj z raznoraznim pikanjem in nastavljanjem kanil in na žalost je bilo tudi pri nas tako9, čeprav so bile sestre zelo zelo prijazne, a žal ima moj sinek pač tako boge žile, pa še uničene je že imel čisto od nenehnega pikanja in infuzij.
V Mariboru nisem doživela nobene neprijaznosti, zelo so ga pomilovale, a v končni fazi je izgledalo ravno tako, da sva ga s sestro močno zgrabili, druga sestra pa mu je vzela kri ali vstavila kanilo. Piknili so ga tudi po petkrat, preden so našli žilo, bil je popolnoma plavi po rokah, nogah in glavi. In pri nas je to trajalo štiri mesece, tako da si lahko misliš, kaj smo preživljali. Pa še zdaj se ponavlja vsaka dva meseca, ko gremo na gastroskopijo, pa še vmes kdaj.
A mamice moramo biti pač močne, potem je tudi našim bolnim malčkom lažje. Otrok dobro vidi in čuti tvoje razpoloženje in jaz sem se zelo trudila, da pred njim nisem pokazala vznemirjenosti, kasneje na samem sem se pa zjokala.
Upam, da bo tvoj sinko čimprej ozdravel in ne bo potreboval nobenih infuzij in pregledov krvi več.

(odgovor članu Pingvinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.6.2007 22:19:56   
eva1
Ekola jst tega nebi pustila, da bi ga takole matrali, tisti trenutek znorim in zahtevam da prenehajo...bodo pa čez čas vzeli, ali pa kakšna bolj izkušena...40 minut matrat otroka-nezaslišno!!!!

(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.6.2007 8:14:00   
mia-2
Jest sem dipl. med. ses. in sem delala na otr. krg. v CE.Tko da mislim da to ni od tam ampak s pediatrije a ne?Pri nas smo tako majhne pičili največ 3 krat.In če ni šlo smo pač povedali zdravniku da ne gre in poskusili kasneje oz. naslednji dan.Če pa ponoči po kanalu ni teklo nič(antibiotiki) smo vzeli kar iz kanala s tem da smo prvo epruveto zavrgli.Če je seveda kaj teklo.Je pa res pri tako majhnih zelo težko najti žilo sploh če je na antibiotikih, ker žila še prej poči ko si v njej.Sej če bi nujno rabili kri jo lahko tudi vzamejo s prstka-da vsaj orientacijsko pogledajo v laborat.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.6.2007 8:45:37   
ana b
Ja tako je to pri malčkih. Mi smo zaradi bolezni primorani že celo življenje našega skoraj triletnika mesečno dajati kri. Dokler je bil še manjši, ni šlo drugače, kot da sva ga vozila na pediatrično kliniko, kjer se je dogajalo podobno kot opisuješ, ampak smo preživeli. Mali je user posted image  in se upiral, pa je bilo potrebno in preživeli smo. Sedaj pogosto vzamemo kri iz prstka sami doma in on sam drži roko in vsa tista pikanja očitno niso pustila hujših posledic. Pri zadnji kontroli na pediatrični kliniki, pa sem celo jaz z odprtimi usti zijala, ko pri 6 epruvetah krvi ni potočil niti solze user posted image . Je pa res, da je sestra, ki je jemala kri tokrat to naredila enkratno, vbodla in že je teklo.
Tudi jaz sem se včasih prav bedno počutila, ko so probavali, pa ni šlo in mi je bilo hudo gledati malega vsega rdečega od napenjanja in branjenja, ampak kot je že ena pred mano napisala tega otroku ne smeš pokazat, pa če ti je še tako hudo. Toliko o naših izkušnjah.
Lep dan.

(odgovor članu mia-2)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.6.2007 8:49:11   
Anonimen
Kepa točno vem o čem govoriš. Do pred dvema tednoma sem bila vedno poleg ob jemanju krvri. No razen ko je ležala v MB na intezivni negi. Pa še tam sem bila zraven ko si jemali kri iz glave.

Pred dvema tednoma so ji jemali kri zaradi testiranja na alergije. Ko so prišli po otroka sem rekla ,da grem zraven in da otroka ne bom pustila samega. Sestra se je strinjala. POtem pa pridem v ambulanto in se začne glavna sestra dret kaj si zmišljujem in kompliciram. In ji rečem, da do sedaj sem  vedno bila zraven in bi želela biti tudi zdaj, ker ko je bila v bolnišnici sem bila poleg tudi ob nastavljanju kanala in da sem bila zraven tudi v bolnišnici ob jemanju krvi iz glave. In mi je rekla, da to ni res, ker vedno jemlje kri ona in da nisem bila zraven. Sploh si ni dala dopovedati, da je to bilo v MB!

Na koncu me je tolažil zdravnik, ker odnos je bil res na nuli. Moram reči, da nikoli ne najdejo žil, ker se nič ne vidijo in da hčerka ima skoraj vedno par dni nočne more.

Jaz se ne dam več. Moja pravica je, da sem lahko zraven otroka! Imelo me je, da bi napisala pritožbo.

Pa nisem nobena panična mama in hčerko učim, da sama odpre usta, sama podrži ušesa, se nikoli ne buni ob poslušanju srčka in pljuč.

< Sporočilo je popravil Bojana26 -- 7.6.2007 8:51:24 >

(odgovor članu kepa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
7.6.2007 9:35:13   
Anonimen
Groza. Kja vse prestajate.
Mi imamo izkušnjo z infekcijske klinike v Ljubljani, ampak dokaj dobro. In to zaradi ene res ZLATE sestre, ki je vedno takoj našla živo pri našem fantku, ki je bil takrat star dobro leto. Če je katera poizkušala pred njo, pa ni šlo, so vedno tekle ponjo, ona pa je, kot rečeno, žilo brez problema našla. Tako da je očitno treba pač znati ali imeti občutek.

(odgovor članu kepa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
7.6.2007 9:54:17   
Anonimen
O groza, kaj počnejo s temi ubogimi otročki!user posted image Ne, k sreči nimamo nobenih takih izkušenj in po prebranem tudi upam, da nam nikoli ne bo treba tega dajati skoz. Joj, kar stiska me okrog srca.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
7.6.2007 11:15:42   
Anonimen
Žalostno, res žalostno.

Jaz tega ne bi pustila!!!!!Bi malega zagrabila po 3. piku in odletela k predstojniku. Eno je jemanje krvi, drugo je pa mučenje otroka, da o tem, da bo ta otrok imel vedno strah pred jemanjem krvi in belimi haljami sploh ne govorim ali o kakšnih nočnih morah. To, da so ga pa dol držale kot kakšno zverino, pa sploh ne bom zgubljala besed. Po moje bi ji še eno primazala.

Ko sem imela pripravništvo na intenzivni negi, 1x ena sestra ni mogla vzeti krvi neki gospe z rakom. Pa se je zdravnica razpizdila nad njo in rekla, da se tega ne počne in je sama v 1. vzela kri.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
7.6.2007 12:40:17   
bini
ne, kaj takega in to 40 min user posted image user posted image ???? jest bi znorela al pa omedlela, predvsem pa najbrž ne bi pustila tega več kot 5, 10 minut...
sama imam izkušnje samo z infekcijsko in nazadnje je bilo tako, da malemu niso takoj najdle žile, upiral se je ko norc - držala ga je ena, druga probavala, zdravnica pa opazovala.. ko je zdravnica videla, da ne gre je po 5h minutah sestri ustavila in rekla, da bo dovolj krvi in da pač ne gre.. .sem ji bila tako hvaležna... ampak naše so probavale res lepo in nežno samo na rokici...
da ti pa celga plavega otroka naredijo??? ja, hudo res... jest ne bi zdržala... sem totalen slabič ko pride do krvi in bolnicuser posted image

Svet je lep!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
7.6.2007 15:47:48   
eya
Groza!!! Ubogi otroci in uboge mame! Pa še tak odnos sestruser posted image  Žigu so jemali kri na gastro oddelku pediatrične v Lj in enkrat na infekcijski v Lj, pa sem vsakič bila zraven (so mi oni rekli, da naj ga prinesem) in vsakič so mu lepo vzeli kri.

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?