|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Jajčna celica oz. folikel
20.5.2007 12:45:12   
Blacky30
Verjetno se nekatere spomnite moje zgodbe o cisti, ki mi jo je zdravnica ugotovila na samoplačniškem UZ abdomna. No, priporočala je takojšnji pregled pri g. In tega sem imela v četrtek. Torej, ugotovil je, da to ni cista, ker ima premajhen obseg (2 x 1,5 cm), ciste baje štejejo tam od 5 cm dalje, pač pa da gre za navadno jajčno celico oz. folikel. Rekel je, da to nič narobe, da se je pač folikel naredil na tistem delu jajčnika, ko je sluznica malo zadebeljena in da zato ni počil že nekaj mesecev in da slej ko prej bo in se bo potem naredil spet drugje. No, dobro. Sem se pomirila. Rekel je, da lahko delamo na dojenčku, da ni težav.

Zdaj pa tam berem o ovulaciji in zasledim:

Ovulacija nastopi, ko se jajčece, ki je dozorevalo v jajčniku, izloči ter prične svojo pot po jajcevodu v maternico. To je čas, ko je ženska plodna ....

In kaj zdaj to pomeni zame? Da vse te mesece nisem bila plodna ali se poleg te tvorijo še več jajčnih celic al kaj? Sem mislila, da veliko vem o O in tem, zdaj pa vidim, da sem navadni bizgec na tem področju. Samo se spomnim, da ste nekatere pisale o tem, da ste imele več foliklov v enem obdobju, ne? Pa tudi zdi se mi, da O še vedno čutim enako kot vedno, torej jo imam?

Ima katera kakšne izkušnje na tem področju? Ste imele kdaj tako jajčno celico, ki ni počila dalj časa? Zanima me, ali ste brez težav zanosile in ali ste dobile kakšna zdravila?

Hvala že vnaprej.user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Jajčna celica oz. folikel
20.5.2007 20:34:30   
DaisyE
Po moje je lahko več foliklov v enem ciklusu. Ko vodilni dozori se pač iz njega sprosti jajčece in to je to. Na National geografic je bila oddaja o dvojčkih, trojčkih in četvorčkih in tam so pokazali primer dvojčkov - mamica je zanosila in ko se je zarodek vgnezdil, se je sprostilo še eno jajčece, ki se je prav tako oplodilo in vgnezdilo. Tako da sta bila dvojčka različno stara. Definitivno je v ciklusu lahko več foliklov.

Nisem pa še slišala, da lahko tudi toliko časa pri miru stojijo in ne rastejo. Vprašaj za tretje mnenje user posted image . Pa še Pušenjaka vprašaj.

Držim pesti.

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 2
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?