Jajčna celica oz. folikel (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Upamo skupaj

Sporočilo

Blacky30 -> Jajčna celica oz. folikel (20.5.2007 12:45:12)

Verjetno se nekatere spomnite moje zgodbe o cisti, ki mi jo je zdravnica ugotovila na samoplačniškem UZ abdomna. No, priporočala je takojšnji pregled pri g. In tega sem imela v četrtek. Torej, ugotovil je, da to ni cista, ker ima premajhen obseg (2 x 1,5 cm), ciste baje štejejo tam od 5 cm dalje, pač pa da gre za navadno jajčno celico oz. folikel. Rekel je, da to nič narobe, da se je pač folikel naredil na tistem delu jajčnika, ko je sluznica malo zadebeljena in da zato ni počil že nekaj mesecev in da slej ko prej bo in se bo potem naredil spet drugje. No, dobro. Sem se pomirila. Rekel je, da lahko delamo na dojenčku, da ni težav.

Zdaj pa tam berem o ovulaciji in zasledim:

Ovulacija nastopi, ko se jajčece, ki je dozorevalo v jajčniku, izloči ter prične svojo pot po jajcevodu v maternico. To je čas, ko je ženska plodna ....

In kaj zdaj to pomeni zame? Da vse te mesece nisem bila plodna ali se poleg te tvorijo še več jajčnih celic al kaj? Sem mislila, da veliko vem o O in tem, zdaj pa vidim, da sem navadni bizgec na tem področju. Samo se spomnim, da ste nekatere pisale o tem, da ste imele več foliklov v enem obdobju, ne? Pa tudi zdi se mi, da O še vedno čutim enako kot vedno, torej jo imam?

Ima katera kakšne izkušnje na tem področju? Ste imele kdaj tako jajčno celico, ki ni počila dalj časa? Zanima me, ali ste brez težav zanosile in ali ste dobile kakšna zdravila?

Hvala že vnaprej.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image]

DaisyE -> RE: Jajčna celica oz. folikel (20.5.2007 20:34:30)

Po moje je lahko več foliklov v enem ciklusu. Ko vodilni dozori se pač iz njega sprosti jajčece in to je to. Na National geografic je bila oddaja o dvojčkih, trojčkih in četvorčkih in tam so pokazali primer dvojčkov - mamica je zanosila in ko se je zarodek vgnezdil, se je sprostilo še eno jajčece, ki se je prav tako oplodilo in vgnezdilo. Tako da sta bila dvojčka različno stara. Definitivno je v ciklusu lahko več foliklov.

Nisem pa še slišala, da lahko tudi toliko časa pri miru stojijo in ne rastejo. Vprašaj za tretje mnenje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Pa še Pušenjaka vprašaj.

Držim pesti.

Stran: [1]