|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   JOK IN ZBUJANJE CELO NOČ
27.7.2009 9:01:15   
sanela2
Zdravo, punce!
Evo tole pišem čisto nenaspana, saj sem bedela skoraj celo noč-katastrofa. Zanima me, če ima katera isti problem kot jaz, namreč moj 11-mesečni frajer se zbuja ponoči vsako uro do uro in pol, ampak to zgleda tako kot bi ga nekaj matralo, ker steguje nogice in se zvija kot bi ga trebuh bolel al kaj, zraven se pa ful joče. Ampak podnevi je pa vse ok, je živahen, se igra, se smeji, vse poje kar mu dam, se ne joče. Mislila sem ga naročit pri zdravnici, da ga pogleda, sam, če je pa čez dan vse ok z njim pa ne vem kaj bi to bilo. Do pred kratkim se je zbujal 1x do 2x na noč, tole pa traja mogoče kak mesec in nevem zakaj.
A ima katera iste izkušnje? Hvala za odgovore in mnenja!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: JOK IN ZBUJANJE CELO NOČ
27.7.2009 9:18:23   
vanilla
No, izkušenj nimam, vseeno ga pa naroči k zdravnici. Moje laično mnenje je, da se pri ljudeh dostikrat kake zdravstvene težave kažejo ravno ponoči (saj veš, vročina narašča, zna nam biti slabo, nas kaj boli - ja, ravno ponoči, ne?) in mogoče je pri njemu podobno. Podnevi, ko je ves aktiven in pokonci, mu je ok, pa mogoče niti ne boli toliko. Ponoči pa se umiri, pa bi spal, pa ne more, ker ga to zbuja in muči.

(odgovor članu sanela2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.7.2009 17:02:03   
ana b
Mi smo imeli tudi taka obdobja. Mali se je zvijal, kričal, jokal, kot da ga iz kože dajemo, ampak on je spal in čez dan je bil čisto kul. Jaz seveda ne, ker sem celo noč vstajala. Sem vprašala pediatrinjo in mi je odgovorila, da gre najverjetneje za nočno grozavost in mi svetovala, da ga popolnoma zbudim in nato uspavam. Pri nas je bil nato problem otroka zbudit, ker je dejansko tako trdno spal. Pri nas se to občasno še zgodi, je pa bistveno redkej, bo pa kmalu 2 leti.

Srečno.
No pa še vedno ne spimo celo noč, se zbudi enkrat ali 2x.

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.7.2009 17:34:42   
Paštetka
ko je naš bil auf vsako uro, včasih tudi na 10 minut, so ga mučile težave zaradi laktoze. Žal so mu diagnozo postavili šele pri 3. letu.  Ubogi revež. Imajo pa izredno močne krče in so popolnoma mokri od bolečin po glavici  

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

(odgovor članu ana b)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.7.2009 19:33:36   
jolly123
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

ko je naš bil auf vsako uro, včasih tudi na 10 minut, so ga mučile težave zaradi laktoze. Žal so mu diagnozo postavili šele pri 3. letu.  Ubogi revež. Imajo pa izredno močne krče in so popolnoma mokri od bolečin po glavici  

O revež bogi, zakaj so mu pa šele tako pozno postavili diagnozo?

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.7.2009 21:00:41   
Paštetka
IZVIRNO SPOROČILO: jolly123

O revež bogi, zakaj so mu pa šele tako pozno postavili diagnozo?

pa saj mu niti takrat ne bi, če ne bi zatežila, in mali ne bi že pol leta hodil okrog oči cel črn in cele dneve bruhal in težil, da ga trebuh boli. Joj, če se samo spomnim koliko je moral pretrpeti. 

Vsi testi na alergije so bili vedno negativni. Krvni in kožni. NIč. testirali so ga že pri pol leta, ker je skoz imel dermatitise. Prišlo je že tako daleč, da je imel na obrazu čist ubogo kožo in mu je udarilo že na dihala. Skoz je bil prehlajen, pljučnice...  Revež se v leto dni ni skoraj nič zredil.

Spali res nismo nič. In kolikokrat sem skoraj živčni zlom fasala in ga nahrulila sredi noči, ko se je drl kao brezveze in še ni znal govoriti. Joj, joj.... 

In potem se ena zdravnica, ko sem bila že čisto obupana, spomni, da naredi laktozni test. Hvala Bogu!

Zdaj lahko samo trkam. Končno po 3,5 letih spimo celo noč.

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 27.7.2009 21:02:09 >

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
27.7.2009 21:37:00   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ana b)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
28.7.2009 14:12:43   
sanela2
No punce, da vam povem včeraj sem ga nesla pokazat zdravnici. Pregladala ga je, vse ok, naredili smo test za kri in vodo to je tudi vse ok(hvala bogu). Zdravnica je rekla da ne ve kaj bi to bilo, za vsak slučaj smo naredili še test za gliste pa je to tudi v redu (nima glist). Tako da mi preostane samo še čakat, da ga to zbujanje mine samo po sebi. Mogoče so pa tudi zobki, za zdej jih ima samo 4, ah kaj pa vem.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.7.2009 15:46:25   
pf
Sanela mi imamo tudi enajstemesečno punčko in se sedaj že par dni (teden dni) zbuja parkat na noč in joka. Ko ji dam dudico zaspi nazaj, včasih malo vode po flaški. Jaz mislim, da so zobki, ker smo že celo noč spali že par mesecev. Čez dan je dobre volje in ne kaže kakih znakov bolezni. 

(odgovor članu sanela2)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.7.2009 18:54:00   
cursa
Zdaj pa jaz in naše nespanje. Naša osem mesečnica je že lepo spala, zbudila se je mogoče le še dvakrat na noč, sem ji dala dudo in je spala dalje. Zdaj pa se mi kaka dva tedna prebudi okrog enajste zvečer, prebudi celo hišo in mi potem ne zaspi več do treh ali celo štirih zjutraj. Ali pa spi deset minut in potem v jok za minuto in spet spanje. In tako se lahko dogaja vso noč. Že skoraj dva tedna ima zelo mehko blato, zato sem vse skup pripisovala izrastu novih zobkov. Nekaj večerov sem ji pred spanjem dala žličko calpola. Ene dva dni je spala, nato pa jovo na novo. Očitno to ni več zaleglo. Sem govorila z eno mamico in je rekla, da je ona pred spanjem dala hčeri svečko proti bolečinam in je bil potem mir. Tudi jaz sem prejšnjo noč poizkusila in je res spala vso noč. Sem pa proti, da bi ji dajala kar neko kemijo, ko pa ne vem, če so za vse krivi res zobki. Tako ji sinoči nisem dala nič protibolečinskega. In zgodba se je ponovila. Jok od polnoči do 15 čez tretjo. Ali je možno, da niso le zobje, ampak, da le rabi mene? Po dveh urah in pol sem ji dala svečko in potem se je počasi umirila in zaspala. Dala sem jo k sebi v posteljo in zato ne vem ali je deloval moj objem ali pa svečka. Lahko, da težave pomenijo občutljivosti na laktozo. Driska, nespanje zaradi krčev,... Prehrane kaj posebno zadnje tedne nisem spreminjala, zato mislim, da v hrani ni vzrok. Če bi imela kake trebušne krče, bi tudi nogice močno upogibala, ali pač ne? Iščem rešitev, vendar je očitno sama ne bom našla. Naj povem še, da niti dnevnega spanca nima več brez prekinitve. V dveh urah se mi prebudi tudi do trikrat. Duda in spi dalje.
Vesela bom kakršnega koli nasveta.
Že v naprej hvala.

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.7.2009 19:13:30   
Paštetka
cursa, moj ni nikoli vlekel zaradi krčev noge k sebi. Mu je pa tudi vedno prenehalo oz. je zaspal, ko sem mu dala calpol sirup.

(odgovor članu cursa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.7.2009 19:30:56   
jolly123
Cursa pri nas je bilo isto cirka ene 14 dni, mislim pokonci po 5 ur na noč, pa kakanje po parkrat na dan...pa je bila ravno patronažna takrat pri nas in je rekla, da bodo zobki, jaz če sem še tko gledala v njegova usta nisem videla zobov, no pa so res bli čez 14 dni so ven pokukali in potem je lepo spal naprej kot da nikoli nič bilo. Je pa tudi nam calpol pomagal in seveda če sem bila jaz zraven, da se je prej umiril.

Paštetka jao...ej to pa je grozljivka, da je revež mali moral tako dolgo trpeti. Še dobro, da so ugotovili. In mate zdaj kakšno dijeto?

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
28.7.2009 20:46:20   
Paštetka
seveda, strogo dieto. Do konca življenja jo bo imel, ker niso pravočasno ugotovili in mu je črevesje do konca zj.ba.lo

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 13
29.7.2009 6:36:52   
jolly123
O pismo user posted image In česa ne sme jesti? 

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
29.7.2009 18:28:24   
Paštetka
vse doma kuhano, brez umetnih začimb, nobenih klobas, ali že napol narejene hrane, sirov, jogurtov, smetane ali drugih mlečnih izdelkov, skoraj nobenih keksov, nobenih čokolad,  oz ničesar kjer je mleko ali soja, sojin lecitin...

o pa je v cca. 80% živilih. Kupujemo v bipo trgovina, kjer je drago kot pes vse. Pa niti vsega nimajo.

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 15
29.7.2009 19:35:15   
suzanica
isto se je dogajalo pri nas med 10 in11 mesecem. končno smo ugotovili, da hoče jest okol5 zjutraj. prej je jedel šele ob 7, sam zdej obično rabi več, ker cele dneve hodi. poskusi, mogoče je lačen.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
29.7.2009 19:48:41   
Paštetka
IZVIRNO SPOROČILO: suzanica

isto se je dogajalo pri nas med 10 in11 mesecem. končno smo ugotovili, da hoče jest okol5 zjutraj. prej je jedel šele ob 7, sam zdej obično rabi več, ker cele dneve hodi. poskusi, mogoče je lačen.

otrok, ki hodi, pa res ne rabi ponoči biti lačen user posted image  . Tudi, če je začel hoditi, zaradi hoje ni nič prej lačen.

Lepo čez dan hraniti, in zvečer večerjo, pa ne sme biti do jutra lačen.  Lahko, da je edino žejen.

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 29.7.2009 19:49:29 >

(odgovor članu suzanica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
29.7.2009 20:47:20   
jolly123

vse doma kuhano, brez umetnih začimb, nobenih klobas, ali že napol narejene hrane, sirov, jogurtov, smetane ali drugih mlečnih izdelkov, skoraj nobenih keksov, nobenih čokolad,  oz ničesar kjer je mleko ali soja, sojin lecitin...

o pa je v cca. 80% živilih. Kupujemo v bipo trgovina, kjer je drago kot pes vse. Pa niti vsega nimajo.

Kar je doma skuhano ne sme jest?? Vi morate pa zapraviti goro denarja za hrano. Pa itak da ti ni žal tega denarja, samo ker so ie stvari res drage kot pes, smo bili 6 mesecev na mleku za alergike, zaradi suma alergije ne KM pa smo skor bankrotirali user posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
30.7.2009 13:58:42   
mebesa
če veš, da je zdravstveno fant ok, ga poskušaj čimbolj ignorirat, da se ne navadi, da ti vedno vstajaš. tako sem jaz počela in še zdaj, ko ima punca 22 m se včasih zbudi, močno joka, pa ji hitro dam samo medvedka, s katerim spi in nato spi mirno, celo noč. redko da se joka in takrat mislim, da grdo sanja. opažam, da ko imamo pester dan, ful dogaja, vse to ponoči ureja razvršča, sanja, joka. a medvedek hitro to reši in jaz ne skačem in zbujam, ampak samo medvedka v roke in letim v svojo sobo spat. tako jo naučiš, da sama spi in mirno. govorim iz lastnih izkušenj, kar sem z obema otrokoma počela. srečno!!!

(odgovor članu sanela2)
Neposredna povezava do sporočila: 19
31.7.2009 14:07:29   
žaki
Živjo vsem skupaj. Mi imamo podoben problemček. Punčka je lepo spala vse do zdaj. Zvečer okrog 10ih sem ji dala mlečno kašico in je spala do 5ih zjutraj. Nato je spet jedla in zaspala nazaj do 9ih 10 zjutraj. Stara je 9 mesecev. No, pred mesecem dni je fasala norice in prav takrat je tudi prvi zobek rinil ven. Takrat se je pač začela zbujati in po celo noč nismo spali. Ok, pripisala sem noricam, vročini ter zobkom. Zdaj so norice mimo, zobek je ze zunaj, ponoči je pa še zmeraj veselo. Pravzaprav ona spi; se ne zbudi ampak se nonstop obrača na trebušček, čez pet minut se obrne na bok in zraven se še cmeri. In tako v nedogled. Sem jo poskušala na začetku zbudit pa je samo še bolj padla v jok. Enostavno jo ne morem zbuditi. Ne zmorem več, ker me zmanjkuje počasi. Ponoči rabim vsaj dve uri nepretrganega spanca ampak ne gre. Nisem več pametna, kaj narediti. Upam vsako noč da bo minilo čimprej.

(odgovor članu mebesa)
Neposredna povezava do sporočila: 20
31.7.2009 21:29:38   
cursa
žaki, tudi jaz nisem dovolj pametna. proti večeru mi gre že kar na jok, ko vem, da me spet čaka noč in ne vem kakšna bo. pretekla je bila katastrofalna. najprej jok v spanju, potem se je prebudila in smo bili tam kjer ne bi bilo treba. en kup joka do nekaj čez eno. potem nekaj spanja in jovo na novo. samo upam, da bo čimpreje minilo. sem celo tako daleč, da razmišljam o tem, da bo naša neža prvi in zadnji najin otrok. sploh ne vem, če sem sposobna iti še enkrat skozi vse to, pa se sploh še ni končalo. trudim se, da bi čimboljše prenašala tole, pa mi po parih urah ponoči ne uspeva več prav dobro.
punce, upam, da mi bo to noč lepše.
vsem skup sladke sanje.user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu žaki)
Neposredna povezava do sporočila: 21
6.8.2009 8:35:28   
cursa
ojla, punce
me zanima, če ste rešile problem z nespanjem. mi ga nismo. kvečjemu je vsak dan slabše. celo mleko brez laktoze sem ji pričela dajati. dve noči smo približno spali in sem že mislila, da je mogoče preobčutljivost na laktozo. ampak ne. noči so katastrofalne in to naju z možem ubija. očitno bo potrebno poiskati kakšno strokovno pomoč, ker sama ne znava več dalje.
bo že enkrat bolje, če ne prej, ko bo stara 16 let in jo bomo metali iz postelje. user posted image
lp

(odgovor članu cursa)
Neposredna povezava do sporočila: 22
6.8.2009 21:55:37   
Jullija
Moram še jaz dodati svoj piskrček.

Naša 8-mesečnica je do zdaj spala super, pri 6 mesecih je prespala celo noč, včasih je edino bilo potrebno dudo popraviti. Zdaj pa kriza, vsako noč se zbudi najmanj 15 x in to tako, da vstane na noge in se drži za posteljico in jamra, kar preide v jok. Jo moram položiti nazaj vodoravno, včasih zaspi nazaj, včasih spet vstane. Jaz sem vsak dan bolj neprespana, tečna, križ me boli.... ah,... pa zdaj, ko sem že mislila, da bo spala čedalje bolje.

No v glavnem, jaz razmišljam o tem, da bi ji dala za kavino zrno kvasa zvečer, saj se spomnite, da je bila pred časom debata o tem na RR. Kaj pravite o tem? Takrat je izgledalo, kot da to res čudežno pomaga, razen tistim, ki so bili bolni.!?!

(odgovor članu sanela2)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?