|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Izbira varstva
13.12.2006 11:14:17   
sonce21
Sem pred dilemo, kam dati otroka v varstvo. Aprila, ko grem v službo, bo pikica stara 1 leto. Najprej sem jo mislila dati v privat varstvo, kjer 1 gospa čuva 3-5 otrok, starih od 1 do 3 let. Potem pa sva z možem tuhtala in razmišljala še o eni varijanti, da bi jo babica čuvala do septembra, ko bo stara cca. 1 leto in pol in bi jo takrat dala v vrtec.
Kaj ve mislite? Sama nikakor ne morem priti do zaključka, kaj je boljše za našo pikico. Prosim mamice z izkušnjami, za pomoč.
Pa še to. Nikakor ne morem ugotoviti koliko bi plačevala vrtca - se sploh ne znajdem v vseh teh tabelah user posted image . Prosim za en uporaben link oz. nasvet kjer bi si lahko to izračunala.

Lepa hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Izbira varstva
13.12.2006 11:16:49   
lojzika
Tukaj na RR je en izračun če je točen pa ne vem. Drugače pa če je prilika da jo ima babica je po moje najboljša varijanta

(odgovor članu sonce21)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.12.2006 12:47:29   
TONČI.
Drugače pa če je prilika da jo ima babica je po moje najboljša varijanta

Glede privat varstva je pa tako, da se ti lahko tik preden bi dala otroka v varstvo presneto zakomplicira.

(odgovor članu lojzika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.12.2006 13:22:59   
ms3
tudi jaz bi ti svetovala, če imaš možnoet, da daš otroka k babici. to je nam svetovala tudi pediatrinja. nekje do tretjega leta otrok ne zamudi veliko, če je doma, izoge se nalezljivim boleznim. potem pa je zaradi sovializacije dobro da gre v vrtec.
za izračun plačila vrtce ne vem, vem pa da vrtci po večini do marca sprejemajo prijave za vpis septembra.

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.12.2006 13:25:56   
Gordana-3
sonce, jaz grem delat meseca maja ali junija. mesta najverjetneje  takrat v vrtcu ne bo, zato bomo porabili mojo taščo, ki je v penziji, pa midva z možem bova malo na dopustu, pa moja mami bo malo na dopustu in bomo poflikali poletje. septembra pa gre v vrtec. tako smo naredili tudi s prvo pupo, ki bo aprila imela 3 leta. do sept. jo je pazila ena gospa privat, nato pa je šla v vrtec. jaz sem z vrtcem izredno zadovoljna in sploh ne razmišljam, da bi jo pazila tašča, ki ima čas, pa še veliko voljo user posted image . toda pri starejši sva videla, kako pozitivno je sprejela vrtec, tam ima družbo, čeprav ene mame trdijo, da se otroci socializirajo po 3. letu. moje mnenje je, da se otroci veliko koristnega naučijo v vrtcu, pa čeprav so še majhni. že lani, pr 1,5 letu je vedela veliko pesmic, rišejo, veliko so zunaj .... seveda vsi vrtci niso enaki, ampak ta naš je zakon, pa tud vzgojiteljica in pomočnica. tud bolni nismo bili nič, edino spomladi je ene 3x imela angino (vsak mesec1x), do sedaj pa tud nič ni domov prinesla, da bi zbolela mlajša sestrica.

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.12.2006 13:33:02   
Naja31
Moj je tudi aprilko (2005). Ko sem šla v službo, ga je čuvala tašča. Prvotni plan je bil,da gre letošnjega septembra v vrtec, ampak smo vsi super zadovoljni s čuvanjem pri babici, da ga bo čuvala še eno leto.
Pa tudi nisem več prepričana če bo res šel septembra v vrtec.

Jaz bom vedno zagovarjala babi-servis pred vsemi oblikami varstva, pod pogojem, da se babi s tem strinja, da ji je to v veselje in ne breme, ter da je babi fizično in psihično sposobna skrbeti za malega otroka. Moja tašča izpolnjuje vse pogoje in z mojim sinkom neizmerno uživata tisti čas ko sva midva v službi.

(odgovor članu Gordana-3)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.12.2006 13:49:46   
nuala
Če se z babico dobro razumete in imate temo varstvo razčiščeno, potem ga daj do septembra k babici, potem pa v vrtec ( oz. tako bi naredila jaz )

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu sonce21)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.12.2006 21:43:45   
sonce21
Hvala za vaša mnenja in izkušnje. Se tudi sama bolj nagibam k drugi varianti - vrtec v septembru, do takrat pa babica servisuser posted image .

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?