|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Iz koška v svojo posteljo
9.4.2006 22:38:49   
sun123
Zanima me do kdaj so vam dojenčji spali v košku? Torej kdaj ste ga prestavile v posteljico. Ker košek imaš ponavadi v spalnici, posteljico pa v otroški sobi. Jaz sem danes poskusila malega prestaviti v posteljico v drugo sobo. V tej posteljici se je do sedaj vedno igral, ko sem ga previla in nagca noter dala za nekaj časa. Košek nam je bolj na knap. Stari smo šele 3, 5 meseca, veliki pa 69cm. Pa je najprej lepo zaspal, čez eno uro pa se je zbudil (kar se v košku ni nikoli do cca dveh zjutraj) in histerično drl. Nikakor mi ga ni uspelo potolažit. Tako, da smo potem spet pristali v košku v spalnici, kjer je zaspal.
Pa zanima me, če se vam ponoči zbudijo , jaz ga moram dvakrat podojit, če se vam takoj po hranjenju prebudi, ali ga samo probate potolažit, ali ga dvignete, ali ga pustite, da joka.... Sama nisem pristaš, da se ga vzame k sebi v posteljo. To bi mi kar se spanja tiče drugače odgovarjalo. Samo vztrajam do sedmih preden ga vzamem k sebi, da se ne bi slučajno navadil. Sedaj bi ga pa rada v svojo sobo dala, pa ne vem kako naj to izvedem.
Po prvem dojenju (cca ob dveh) mi lepo nazaj zaspi, po drugem hranjenju (cca ob petih) pa kao zaspi, pa je čez pet minut pokonc. Pol pa duda ven pa duda not, da se ti zmeša cca kako uro. Zato sem mislila, da če bo imel bolj zanimivo posteljo (vrtiljak in sločke), da se bo sam od sebe zamotil in nazaj zaspal?

< Sporočilo je popravil Seven -- 10.4.2006 15:50:27 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: iz koška v svojo posteljo
9.4.2006 23:10:35   
rija
Sicer ne bom od velike pomoči, ker sem še sama neizkušena mamica, pa vendar: jaz mojega malčka ne dajem nikoli v posteljico pred ta zaresnim spanjem. Nikoli podnevi, nikoli za igranje. Posteljica je izključno za spanje. In moram reči, da se je s tem sprijaznil in tudi zvečer ne tečnari in lepo sam zaspi. Čez dan o čem takem lahko samo sanjam.user posted image  Torej loči, kdaj gre zares. In to že dober mesec.

Drugače pa je tvoj otrok verjetno navajen majhnega prostora, torej mu nekak "zmanjšaj" posteljico, da se bo počutil varnega. Ker mi nismo uporabljali koška, sem jaz to naredila z blazino za dojenje, h kateri se potem malček stisne in posteljica je manjša.

Drugače pa tudi jaz razmišljam, da bi ga prestavila v svojo sobo. Zdaj že itak prespi celo noč. Lažje ga je imeti ob sebi edino zjutraj, ko ga vzamem k sebi, pa potem spiva še do kakih 10.
Bomo videli. Vse ob svojem času.

(odgovor članu sun123)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: iz koška v svojo posteljo
9.4.2006 23:12:26   
kimi
Meni se pa to zdi prekmalu,,,da bi bil v svoji sobi.Jaz sicer svoja dva nimsem imela v košku ampak že od začetka v posteljici.Res pa da je posteljica čisto zraven moje postelje tako da me čuti,....v svojo sobo bi jih dala pri 1 letu

(odgovor članu sun123)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: iz koška v svojo posteljo
9.4.2006 23:18:16   
tinatona
Hej!

Jaz sicer nimam možnosti da bi dala malega v svojo sobo, saj živiva s starši. Ampak prvih 5 mesecev je spal v košku, potem pa sem ga prestavila v posteljico.

Mogoče se pa svoji sobi počuti osamljen. Saj v spalnici sliši tebe. Jaz bi na tvojem mestu posteljico za nekaj časa prestavila v spalnico. Poskusi, mogoče bo pomagalo.

LP Tina

(odgovor članu kimi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: iz koška v svojo posteljo
10.4.2006 1:02:54   
alfa
Naš mali je šel iz koška, ki smo ga imeli v spalnici, en teden prej predno je dopolnil 4m, nekako na "njegovo lastno željo", kajti v košku je začel protestirati (beri košek je postal preozek, ker gospodič ni mogel več čisto razširiti roke, je pa rad na komoooot)  pa sem ga odnesla v njegovo sobo v posteljo in je bil lepo mir, v bistvu smo tako prvič prespali celo noč.
LP!

(odgovor članu sun123)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: iz koška v svojo posteljo
10.4.2006 7:35:23   
Suzi*
Naš je bil v košku pri nama v spalnici do 6m. Takrat mu je začelo zmanjkovat prostora in se je zbujal, ker se ni mogel normalno dat na bok. Sva ga preselila v svojo posteljo v svojo sobo (nekateri pač v spalnici nimamo prostora še za otroško posteljo!!!), pa se je ful dobro počutil, se takoj navadil, tudi sam je v roku enega meseca potem ukinil nočno dojenje. user posted image  Skratka jaz sem vesela, da smo to naredili že takrat, ker bi bil pri enem letu po moje večji problem ga v to prepričat.

Tako da ja, če več nima prostora v košku bi ga jaz premestila v posteljo, pa malo bi mu jo zmanjšala s kakšno mehko blazino, da bi se počutil varnega. Potem pa lahko postopoma to umakneš ko se bo navadil.

< Sporočilo je popravil Suzi* -- 10.4.2006 7:36:14 >


_____________________________

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu alfa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: iz koška v svojo posteljo
10.4.2006 10:05:10   
hubi
Mi smo ga dali v posteljico pri 2,5 mesecih, ker je košek prerasel. Spi v svoji sobici in od takrat dalje celo noč. Sem ga pa prej nekajkrat dala v posteljico spat čez dan, da se je navadil okolja.

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: iz koška v svojo posteljo
10.4.2006 10:28:29   
balaena
Joooj, jaz imam tudi ta problem.
Samo da je naša stara skoraj 6 mesecev (imamo malo večji košek). In je že prav lepo spala nekaj mesecev se je samo enkrat zbudila ponoči. Malo pred dopolnjenim 5. mesecem pa smo šli za en teden smučat in vzeli s seboj prenosno posteljico. In se je podobno zgodilo kot pri vas. Ko se je prvič malo predramila (ker ponči se itak vsi večkrat bolj ali manj zbudimo in spet zaspimo), je opazila, da je nekaj novega okoli, začela z rokami poskušat in je tako fin zvok bil, pa več prostora (se je kar počez skoraj postavila) in se čisto zbudila. In to se je ves čas ponavljalo, tako da sva jo, izčrpana in naveličana gledati malega čukca, vzela k sebi v posteljo....
Popolnoma proti mojim siceršnjim nazorom.
In se je izkazalo, da je bila to grozna napaka, ker se je v tistem tednu totalno razvadila (navadila) name in na non-stop sesanje. In je bila doma prava kriza. Pred tem se je ponoči podojila (max 10min), umaknila glavo ter v košku lepo zaspala, zdaj pa po dojenju še sto let sesa (danes npr. od 1h do 1:45) in če jo umaknem, se ful zdrzne in če hitro spet ne dobi, se zbudi.

Tako da si sploh ne upam v posteljico jo prestavit. Ker (kot je tudi ena že napisala), nimamo vsi v spalnici prostora za posteljico. Sem že razmišljala, da bom kar en armafleks in spalno vrečo si poleg nje dala in v njeni sobi spala, da ne bom celo noč gor pa dol hodila.

No, mene bi zanimalo, kako ste zmanjšali ta veliko posteljico. Ker naša smotka je pa prav navajena, da z rokami lepo doseže obe strani koška, pa še tako se gor premakne (predvsem podnevi, ko se bolj zbudi), da je z glavo že čisto na vrhu in se tišči tja noter. Se mi zdi, da ji bo preveč prostora v posteljici čudno, ampak da bi blazine ji noter dajala se mi zdi pa nevarno, ker si vse na obraz znosi, kar je okoli.

Aja, tisti način, da otrok podnevi nikoli ne spi in se ne igra v svoji posteljici - to sem tudi jaz enkrat brala, da naj bi bilo dobro, ker potem točno ve, ko je večer in ga daš tja, da mora spat. Samo mi pa ni jasno, kam daš potem otroka podnevi spat? Še posebej, če je bolj zaspanček in velikokrat spi?? A imaš dve posteljici al kaj? Na sedežni se mi ne zdi varno, na zakonski postelji tudi ne, če ni ograje. Voziček? Ga nimam v stanovanju. Ležalnik imamo, pa pravijo, da se ne priporoča...

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: iz koška v svojo posteljo
10.4.2006 10:40:56   
rija
Kot sem že napisala: posteljico sem zmanjšala z blazino za dojenje, ki je dovolj težka in velika, da je v nobenem primeru na more zvleči nase.

Podnevi pa imam v pisarni prenosno postleljico in v njej ležalnik, tako da lahko doseže vse igrače in se zamoti tudi kakšno uro. Zaspi pa podnevi itak samo na rokah, potem ga pa zadnje čase malo zašfinglam in dam v jajčko, da je bolj na tesnem. Drugače pa spi podnevi samo v vozičku, na sprehodu. In to pomeni, da sva bolj ali manj cele dneve zunaj.

(odgovor članu balaena)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: iz koška v svojo posteljo
10.4.2006 10:41:27   
sun123
Mogoče je pri nas problem to, da smo se v ta veliki posteljici do sedaj samo igrali. Kadarkoli ga previjam ga dam v posteljo nagca (povitega v pralno plenico), notri ima cel kup igrač, vrtiljak... Skratka noro uživa. Jaz sem ponavadi med tem časom kaj postorila po stanovanju.
Drugače čez dan v košku ni nikoli spal. Imamo v dnevni prenosno posteljo in tam zaspi dopol. in popol. vendar ne več kot za pol ure. Smo ga tako navadili, da spi v vozku na sprehodu in to od cca dvanajstih do dveh, treh pa tudi štirih.
V vseh revijah piše tudi, da ko ti enkrat spi dalj časa npr. od osmih do petih zjutraj, kar se je nam naredilo dvakrat do sedaj, da ga moraš potem naslednjič, ko se zbudi ob npr. enih potolažiti na drug način kot pa z joško. Pa me zanima kako vam rata kaj drugega kot jošk sredi noči, ko si itak čist komiran? Dudo pa itak skoz ven meče.

(odgovor članu balaena)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: iz koška v svojo posteljo
10.4.2006 10:55:31   
tinkamiška
Sun

mi tudi nimamo možnosti, da bi bila iza v svoji sobi, smo jo pa prestavili iz koška v taveliko postlco nekje pri 2 mesecih, sem tudi omejila prostor z blazino(kiflčkom) in ni bilo problemov, kar se spanja tiče, poleg tega ima zraven samo eno igračko, ki je vedno samo v postlci. čez dan pa sploh noče spat razen v naročju in mi je do sedaj ratalo samo 1x, da je spala v postlci(30min), ji pa zatemnim prostor.

si vprašala kako potolažit otročka brez joškice. Meni rata vsaj enkrat na noč, da jo iz hrbta prestavim na bok in lepo zaspančka nazaj, se pa dojimo 2-3x na noč. danes je stara 3m16d in se izključno dojiva.

lp,
tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu sun123)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
POZOR: Previdno s fiziološko raztopino in ...
Prepogosto izpiranje noska s fiziološko raztopino in uporaba med mamicami priljubljenega nosnega aspiratorja prinese tud...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?