balaena -> RE: iz koška v svojo posteljo (10.4.2006 10:28:29)
|
Joooj, jaz imam tudi ta problem. Samo da je naša stara skoraj 6 mesecev (imamo malo večji košek). In je že prav lepo spala nekaj mesecev se je samo enkrat zbudila ponoči. Malo pred dopolnjenim 5. mesecem pa smo šli za en teden smučat in vzeli s seboj prenosno posteljico. In se je podobno zgodilo kot pri vas. Ko se je prvič malo predramila (ker ponči se itak vsi večkrat bolj ali manj zbudimo in spet zaspimo), je opazila, da je nekaj novega okoli, začela z rokami poskušat in je tako fin zvok bil, pa več prostora (se je kar počez skoraj postavila) in se čisto zbudila. In to se je ves čas ponavljalo, tako da sva jo, izčrpana in naveličana gledati malega čukca, vzela k sebi v posteljo.... Popolnoma proti mojim siceršnjim nazorom. In se je izkazalo, da je bila to grozna napaka, ker se je v tistem tednu totalno razvadila (navadila) name in na non-stop sesanje. In je bila doma prava kriza. Pred tem se je ponoči podojila (max 10min), umaknila glavo ter v košku lepo zaspala, zdaj pa po dojenju še sto let sesa (danes npr. od 1h do 1:45) in če jo umaknem, se ful zdrzne in če hitro spet ne dobi, se zbudi. Tako da si sploh ne upam v posteljico jo prestavit. Ker (kot je tudi ena že napisala), nimamo vsi v spalnici prostora za posteljico. Sem že razmišljala, da bom kar en armafleks in spalno vrečo si poleg nje dala in v njeni sobi spala, da ne bom celo noč gor pa dol hodila. No, mene bi zanimalo, kako ste zmanjšali ta veliko posteljico. Ker naša smotka je pa prav navajena, da z rokami lepo doseže obe strani koška, pa še tako se gor premakne (predvsem podnevi, ko se bolj zbudi), da je z glavo že čisto na vrhu in se tišči tja noter. Se mi zdi, da ji bo preveč prostora v posteljici čudno, ampak da bi blazine ji noter dajala se mi zdi pa nevarno, ker si vse na obraz znosi, kar je okoli. Aja, tisti način, da otrok podnevi nikoli ne spi in se ne igra v svoji posteljici - to sem tudi jaz enkrat brala, da naj bi bilo dobro, ker potem točno ve, ko je večer in ga daš tja, da mora spat. Samo mi pa ni jasno, kam daš potem otroka podnevi spat? Še posebej, če je bolj zaspanček in velikokrat spi?? A imaš dve posteljici al kaj? Na sedežni se mi ne zdi varno, na zakonski postelji tudi ne, če ni ograje. Voziček? Ga nimam v stanovanju. Ležalnik imamo, pa pravijo, da se ne priporoča...
|
|
|
|