|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ideje za hitrejše delo s pralnimi pleničkami
2.6.2009 12:22:03   
Polonca s piko
Saj vem, da že teče ena obširna tema o pralnih pleničkah. Se mi je pa utrnila še ena ideja, in sicer, da bi na enem mestu zbrale čimveč idej, kako rokujemo, delamo s pralnimi pleničkami, da je čim hitreje in enostavneje. Od povijanja (priznajmo, ko dete postane živahno moramo postati prave akrobatke, da namestimo pleničko, vložek, predlogo pa še prekrivne), do odlaganja umazanih plenic (vedro, koš s kasetami...?), pranja (na koliko, s čim, kaj damo zraven), sušenja (kje, kako), zlaganja (kako, kje imamo pospravljene)...
Mi je rekla nekoč ena mamica: Jaz imam v 10. štuku manj dela, da pleničke operem, kot da vsak dan nosim smeti. In jaz, šema, je nisem nič povprašala...

Povdarjam, da ta tema ni namenjena debati katere so boljše, s katerimi smo zadovoljne in s katerimi ne, zakaj pralne pleničke da oz. zakaj ne... ampak pišemo samo ideje, da "profesionalke" user posted image olajšamo delo s pleničkami ta "frišnim".

Takole delam jaz; upam, da kateri pomagam oz. dobim še kako boljšo idejo.

- Umazane pleničke odlagam v vedro s pokrovom, v katerem imam mrežo (vrečo), ki sem jo sešila iz stare zavese. Nato pa jih v 2-3 dneh skupaj z mrežo zbašem v stroj; med pranjem popadajo ven. Ker je tamala stara že 17 m je ta faza izvedena zeeelo na hitrco. Saj iz vedra ne smrdijo, ampak ko jih enkrat ven vzameš... UHUHUHU!

- Če pride drekec čez predlogo ga očistim: a) če je bolj na debelo poberem dol z wc papirjem in splaknem pod tekočo vodo, b) če je bolj malo samo splaknem pod tekočo vodo (a mislite, da bi se od tega lahko odtok zamašil?). Potem plenico ovijem in dam v vedro do pranja.

- Navadno jih perem na 60°C, zato zraven zmečem še vse nogavičke, bodije, svetle majčke, moževe majice za rekreacijo (je pa reku, da se mu zdi, da včasih, ko zašvica zavoha vonj po pleničkah. Pa ne vem, a je to res, al sam seb smrdi user posted image - imate tudi ve podobno izkušnjo?)

- Malo kombiniram pralno sredstvo, včasih z oreščki, malo pogosteje s praški - v tem primeru dam dodatno izpiranje.

- Od časa do časa jih operem na 95°C. Ponavadi ne ločim bambusovih, pa ni na njih nobene škode (načeloma se perejo na 60°)

- Enkrat sem ponesreči oprala tudi volnene prekrivne. In to ravno takrat ko sem dala na 95°C (pa to naredim morda 1x na mesec). No prekrivne so prišle ven čisto trde, 50% manjše kot so šle notr... beri: total uničene, hitro sem jih vrgla v smeti in potlačila fejst na dno, da se ne bi tepla po glavi vsakič, ko bi odprla smeti user posted image .

- Tudi sušenje kombiniram - sužilec, vrv, radiatorji. Zdi se mi, da so potem najhitreje pospravljene, če jih imam na radiatorjih. Ponavadi jih že obesimi izmenjaje: plenička-vložek-plenička-vložek... tako so že takoj ko jih poberem lepo razporejene. Ker imam sušilec kombiniran pralnim strojem, pridejo precej zmečkane ven in je pravzaprav manj dela, če jih obesim na radiatorje, kot, če so iz sušilca, ko moram vsako malo raztegnit in pogladit.

- Pleničk ne likam in ne zlagam. v predal jih zložim eno poleg druge.

- Ko jo povijam ji vložek in pleničko hkrati namestim pod rito, potem pa še predlogo. Povečini ni težav, razen če je zares tečna. Prekrivne so nameščene BP

- Imam nekaj pleničk na ježka in nekaj na pritiskače. Prve so boljše, ker se jih hitreje namesti, druge pa imajo dve prednosti:1) ne more jih odpeti (tiste na ježka zdaj včasih že sama odpenja, kar izgleda tako - zapenjam eno stran ona odpenja drugo in potem obratno :) ), 2) meni se ne zgodi, da bi pozabila zapet ježka preden jih odvržem v pranje in potem ne uničujejo mojih lepih spodnjih hlačk Hheheehe

Če se še kaj spomnim, pa še dopišem.

Pa vaše izkušnje?

PS: Sedaj res deluje, da je s temi pleničkami fuuul velik dela, dejstvo je, da ne vzame več dela kot ena televizijska oddaja na 14 dni (samo, če gledaš oddajo, ni nihče bolj zdrav, kvečjemu nasprotno, nervozen si nad slovenskimi kvaziestradniki, pa še kaj...)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ideje za hitrejše delo s pralnimi pleničkami
2.6.2009 12:29:34   
anabanana
Mislim vsaka tebi čast ... ženska je napisala doktorsko disertacijo iz pranja plenic user posted image


user posted image user posted image user posted image

_____________________________

krepat ma ne molat

(odgovor članu Polonca s piko)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ideje za hitrejše delo s pralnimi pleničkami
2.6.2009 12:52:38   
Ana009
Dober forum oz. tema. Mi smo jih tudi imeli in smo delali vecinoma isto drugace pa tole:

1. Uporabljali smo podloge, ki so kot toaletni papir, kar je bilo super. Vrzes v WC in potem ne smrdi vec.. To pri enkratnih pogresam... smrdi celo stanovanje in muhe pridejo, prej niso.

2. jaz sem jih dajala direkt v pralni stroj in nato dodala se obleke (sem namenoma kupovala vecje ali pa tiste, ki se lahko perejo na 60C).

3. Susenje - susilni stroj, dosusili smo jih pa na stojalu..

Super izkusnja,samo za mlasjega smo jih morali ukiniti, ker so bile predebele in se ni mogel normalno razvijat.

(odgovor članu anabanana)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ideje za hitrejše delo s pralnimi pleničkami
2.6.2009 13:32:41   
Polonca s piko
Ana, tudi jaz uporabljam podloge (predloge od Popollinija, ki se na Racmanovi strani kupijo). Navadno jih (če so samo polulane) operem kar z ostalimi pleničkami, če ne pa grejo v wc. Samo včasih je ogromno dreka :) pa malo čez vseka (hehe, pa še rima se :D :D)

(odgovor članu Ana009)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ideje za hitrejše delo s pralnimi pleničkami
2.6.2009 17:06:44   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: Polonca s piko
Ana, tudi jaz uporabljam podloge (predloge od Popollinija, ki se na Racmanovi strani kupijo). Navadno jih (če so samo polulane) operem kar z ostalimi pleničkami, če ne pa grejo v wc. Samo včasih je ogromno dreka :) pa malo čez vseka (hehe, pa še rima se :D :D)

user posted image user posted image user posted image
Jaz sicer ne uporabljam pralnih plenic, ampak si super napisala in se res potrudila, zagotovo bo prišlo komu prav user posted image

(odgovor članu Polonca s piko)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ideje za hitrejše delo s pralnimi pleničkami
2.6.2009 17:36:16   
skuštrana
Uf, ko te berem se mi zdi komplicirano, ampak ker jih sama uporabljam vem da niuser posted image

Sem si pa jaz res najbolj poenostavila, ker naš 17m se noče previjat, jaz pa na koncu nosečnosti...
Torej, pleničnih predlog in dodatnega vložka ne uporabljam, uporabljam samo volnene prekrivne, ki se nataknejo kot hlače..Lahko ga preoblečem kar stoje. Perem jih na 60, tu pa tam jih dam na 95, ne vem točno zakaj, pač zaradi boljšega počutja. Sušim jih na zraku, na burji so suhe 1,2,3 če so pa grdi dnevi jih pa tudi v sušilca vržem.
Trenutno ga kao odvajamo plenic, pa ga puščam samo v plenici in brez prekrivnih, da pa si ježke ne odpira obrnem plenico narobe - tisti del, ki pride spredaj dam zadaj pa ga ne vidi in ga roke ne srbijouser posted image

Jaz sem se že toliko navadila, da mi je veliko bolj komplicirano raznišljat o tem, da moram kupit plenice..Imamao kar probleme, ko kam gremo, VEDNO pozabim kupit plenice in jih potem iščemo v last minute varianti po bencinskih postajah in podobnouser posted image


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ideje za hitrejše delo s pralnimi pleničkami
2.6.2009 18:53:14   
Suzikaa
Polonca s piko fenomenalna tema!! Za nas ta frišne je to res enkratno,da se lahko malo poučimo iz drugih izkušenj! Še enkrat bravouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ideje za hitrejše delo s pralnimi pleničkami
2.6.2009 23:47:41   
polma
No, pa še moja zgodba.

Do 5m sem uporabljala banbinomio. Potem sem prenehala čez dan, ker se ni pravino razvijal, tako so naročili v RA. Uporebljam jih še vedno (12m) ponoči.

Jaz sem plenicam vedno snela vložek, ga vrgla v wC, potem pa plenico namočila v umivalniku, dala sem malo praška, pa sem jih sprala. Da niso toliko smrdele v plastični posodi s pokrovom, kjer so nazadnje pristale. Banbinomio imajo pokrivne hlačke, ki sem jih oprala, če so bila polulana/posračkane in vsak večer tiste od celega dneva kar na roko. Prala sem vse skup v stroju na 60 z belim perilom. Na 2-3 dni.

Meni se ni zdelo komplicirano, sem vesela da sem sprobala ta sistem.



< Sporočilo je popravil polma -- 2.6.2009 23:49:47 >


_____________________________

Še never nisem bla tko bed k hojte!!!

(odgovor članu Suzikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ideje za hitrejše delo s pralnimi pleničkami
4.6.2009 10:46:49   
pajek
Jaz uporabljam racmanke, ki so stare 5 let, smo jih imeli že pri prvem otroku in so tudi sedaj še čisto v redu.

Umazane plenice vržem v vedro v katerem je vreča sešita iz takega materiala kot gaze ( včasih vreče tudi ne dam in mečem kar v vedro ) in potem to dam v stroj. Plenične podloge vržem v smeti. Če stroj še ni poln, mečem umazane stvari kar noter, dokler se ne napolni. Perem enkrat na dan in skupaj plenice, brisače, spodnje perilo od vseh ter cotke od tamale, če so polulane ali pobruhane, tudi posteljnino. Največkrat perem na 60, včasih tudi na 80. Plenice sušim v sušilcu in potem do konca na zraku. So mi pretrde, če jih sušim samo na zraku. Ko so suhe, jih namontiram skupaj ( plenica, vložek, podloga ) in tako zložene dam na previjalno.
Sem parkrat dala pri pranju zraven tudi kis, ki bi naj mehčal, pa se mi plenice niso zdele nič kaj bolj mehke. Praška dam vedno manj, kot bi ga naj in je tudi tako lepo oprano.
To vse mi ne predstavlja neke obremenitve in po mojem bomo te plenice uporabljali tudi pri tretjem otroku user posted image

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ideje za hitrejše delo s pralnimi pleničkami
5.6.2009 10:03:25   
mmanca
Meni se zdi največji "problem" sušenje, ker nimam sušilca in če je vreme bolj deževno, oblačno itd.se babuske ne posušijo tko hitro. Zato sem se znašla tako, da mu takrat čez dan na ritko namontiram tudi običajno tetra pleničko na katero položim še vložek z bambuske. 

_____________________________

V srcu vsake zore
leži dehteča pomlad
in za tančico vsake noči
čaka smehljajoča se zora.

Kahlil Gibran

(odgovor članu pajek)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ideje za hitrejše delo s pralnimi pleničkami
5.6.2009 21:41:44   
Polonca s piko
Hvala punce za pohvale za temo in ker jo pridno izpolnjujete.

(odgovor članu mmanca)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Ideje za hitrejše delo s pralnimi pleničkami
6.6.2009 7:42:07   
Tašana
No pa sem mislila da sem edina, ki perem plenice z ostalim perilom user posted image Jaz zmečem med plenica na 60, še bele brisače, spodnje perilo, slinčke in tetra tavelke plenice. Pa se mi zdi, da včasih zavoham, ko uporabljam brisačo. Ampak ne kompliciram, ker drugač imam na pol prazen stroj, če bi samo plenice prala na tri dni.

(odgovor članu Polonca s piko)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Ideje za hitrejše delo s pralnimi pleničkami
11.6.2009 13:16:40   
Polonca s piko
Jaz bi pa prosila administratorko, če nekako označi tole temo, ker je bilo kar nekaj pohval, najbrž je res uporabna, pa se bo čisto izgubila med ostalimi. 

(odgovor članu Tašana)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Ideje za hitrejše delo s pralnimi pleničkami
11.6.2009 23:15:21   
Leiah
Super tema, mislim da bo se komu pomagala!
Jaz vlozkov ze dolgo ne uporabljam vec, ker plenice zadrzijo ves urin, tako da mu nikoli ne pride mimo. Uporabljam pa predloge pa jih vedno vrzem kar v smeti, ceprav vem da bi lahko sle v wc, samo so mi smeti blizje kot wc, tako da...
Ce gre malo drekeca cez predlogo, plenicko samo splaknem pod vodo in vrzem v vedro in ga zaprem, da ne uhaja vonj user posted image
Ko jih dam prati, operem z enim cestilom in vodo tudi vedro, da ga malo ofrisam po vsem tistem vonju user posted image
Drugace pa plenice perem vedno na 95°C, ker se mi zdi da na 60 le ni tko dobro oprano (sem probala pa nisem bila prevec zadovoljna z rezultatom), stroj pa vedno dofilam tudi z nasimi oblacili, krpami, prti,...
Uporabljam prasek in tudi mehcalec. Susim pa vedno na zraku, se posebej sedaj ko je lepo vreme, naredi burja svoje. Ko je pa zima pa kako plenicko vrzem tudi na radiator, da so prej suhe.
Prekrivne hlacke pa vedno ko ga previjem malo splaknem pod vodo (drugace niso nikoli umazane po previjanju, samo tako za boljsi filing) in vsake toliko casa vrzem da se malo osvezijo na 40°C.
Pospravim jih pa v omaro in ko jo rabim jo pac vzamem iz nje in nanjo polozim podlogo.



_____________________________

Lp

(odgovor članu Polonca s piko)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To je razlog, zakaj se dojenčki zbujajo po...
Strokovnjaki so prišli do razloga, zakaj se dojenčki ponoči zbujajo. Raziskave so pokazale, da gre za evolucijo oziroma ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?