|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   IUGR in sproženi porod
23.6.2009 14:17:19   
avgust09
pozdravljene

Danes sem imela pregled pri G in je ugotovil da user posted image ne raste tako kot bi moral in me je naročil v porodničnici na pregled in vzrok je IUGR (zastoj rasti ploda). Velikost glavice je 35 1//7, obseg trebuha je 34 5/7 in stegnenica je ravno 35 tednov. Pretoki so pa ok, tako da dobiva hranilne snovi.

Sem 35 3/7 in 14 dni nazaj sem bila tudi v porodnišnici ker sem krvavela in takrat sem dobila inekcije za rast pljučk, tako da sam user posted image je pripravljen na porod in dosti razvit, težak je 2400g kar pa tudi ni malo.

G je rekel da če ugotovijo da user posted image nekaj ne paše v maternici in da zaradi tega ne raste več mi bodo sprožil porod.

Zanima me ali je katera imela kakšno podobno izkušnjo ter kako zgleda če ti sprožijo porod.

Joooj me je čist prestrašil user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil avgust09 -- 23.6.2009 14:21:14 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: IUGR in sproženi porod
23.6.2009 14:45:18   
HHH
Meni so sprožili porod pri 34 tednih. Sicer je bilo z malim vse OK, problem so bile moje težave z ledvicami. Ob šestih zjutraj so mi vstavili tabletko za mehčanje materničnega vratu. Čez nekaj ur so se začeli popadki in rodila sem brez posebnih problemov ob 19.30. Ne skrbi, ne bi smelo biti težav. Drži se.

(odgovor članu avgust09)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.6.2009 14:50:47   
tinaaja
vse mere odgovarjajo gastacijski starosti - kje je pol zastoj? v tezi? v lj P bodo zeznali svetovati. zdaj si tok dalec, da ni za pricakovat kaksnih problemov user posted image

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu HHH)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.6.2009 15:16:20   
avgust09
tinaaja saj meni se tud ni zdelo  da je user posted image zdaj pa neki fulll premahjen, samo jaz sem laik in res ne morem tega sodit. Mi je pa super to da me je G takoj dal naprej na preglede tud če samo sumi na zastoj. Da se prepičamo kaj je zdaj to.

Glede tega da sem dost daleč že se čist strinjam pa še inekcije za pljučka sem dobila, tako da to me ne skrbi da bi bil user posted image premalo razvit.

joooj čist iskreno že komaj čakam da rodim in prav upam da mi bodo v pon. sprožili porod inda dobim tole mojo štručko user posted image

HHH hvala za info. ker si nisem znala predstavljat kolk dolg pol to traja da se začnejo popadki.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.6.2009 16:50:06   
Anonimen
Pozdravljena avgust09. Tudi jaz sem imela podoben problem, kot ga opisuješ ti. V 36 3/7 tednu nosečnosti so mi rekli da je moj user posted image nehal rasti in mi podali diagnozo IUGR. Teža naj bi bila samo 2200 g. Ginekologinja me je naročila na kontrolo čez en teden in do takrat je malo zrasel in setudi poredil, še vedno pa je bil pod 2500g. Ker pa je malo napredoval se  je ginekologinja odločila, da počaka še en teden nato pa mi sproži porod. Čez en teden je na kontroli ugotovila, da je ustje še čisto trdo in zaprto, in ker je bil CTG normalen je prestavila sprožitev poroda še za en teden, UZ pa mi takrat ni naredila. Čez en teden (v 39 tednu) so mi potem res sprožili porod. Zjutraj so mi vstavili vaginaleto in ker se ni nič dogajalo popoldne še eno. Tudi po drugi vaginaleti ni bilo nič zato so me pustili počivati čez noč. Naslednje jutro sem šla v porodno, kjer so mi predrli mehur in dali umetne popadke. Rodila sem čez 4 ure. Zdaj pa tisto kar je najbolj pomembno pri vsem tem. Moj sonček je bil težak 3340g in velik 52cm. Ves strah in panika ginekologa je bila povsem odveč. Uz meritve velikokrat odstopajo od dejanskih meritev. Drugače pa tudi 2400 g sploh ni tako nizka teža. In terapija za razvoj pljučk včasi upočasni rast otročka.

Poskusi se čim manj obremenjevat s tem in pozitivno razmišljaj.

Upam, da sem ti bila vsaj malo v pomoč.

(odgovor članu avgust09)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
23.6.2009 22:27:25   
Goldy
Tudi jaz tu ne vidim zastoja, saj je vse v normalnih okvirih. Jaz sem tudi imela sum na IUGR, ležala v bolnici, a ker je deklica zaela normalno rast do sprožitve poroda ni prišlo, 9 dni pred PDP se je rodila s 3010g in dolžino 48 cm. Pa je trebušček en čas zaostajal celo 3 tedne. Vse ostalo so ti pa že iak druge napisale.

Drugače ti bodo pa kaj več povedali v P. Drži se! user posted image

Pa smo 4!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.6.2009 10:48:26   
avgust09
Goldy meni buši zaostaja za 2 tedna, ampak user posted image je pa po moje kr tednom primerno velik.  No bomo videli kaj bodo rekli v pon. v porodnišnici.

hvala punce za vse odgovoreuser posted image

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.6.2009 14:09:18   
Goldy
avgust - jaz sem imela manjši trebušček, za 3t je v rasti zaostajal trebušček od Alje in to je bil problem. Javi, kako je bilo v P. 

Pa smo 4!!!

(odgovor članu avgust09)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.6.2009 17:01:59   
biba14
Jaz imam vse mere za 36-37t, pa sem že 5 dni čez rok...pa noben ni niti omenil zastoja. Saj ne morejo vsi user posted image ustrezati nekim zlatim standardom. Če sta starša bolj mala in drobna, potem otrok ne more bit velikan, in obratno.

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.7.2009 12:01:47   
avgust09
hej punce

No jaz sem še vedno dama in še vedno noseča. Sem bila že 2x na pregledu v porodnišnici pa vedno rečejo da je res mal majhen ampak tudi malo raste iz tedna v teden in da bomo še en teden počakal potem pa bomo videli kaj bo.

Tako da zdaj sem že 37 teden in3/7 in čakam user posted image in čakam.....

Tako da zdaj so mi tudi rekli naj neham magnesol pit, tako da upam da bom zdaj sama dobila popadke in še pred ponedeljkom šla rodit, ker zdaj pa že komaj čakam mojo user posted image da končno vidim ali imamo user posted image ali user posted image in da se začnemo certat user posted image

(odgovor članu biba14)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.7.2009 22:06:19   
avgust09
no in 15.7 sem končno rodila malega fantka z imenom Aljaž. Imel je 2420g in 47 cm tako da je bil res malo manjši ampak bova sedaj vse nadoknadila k sva doma in pridno jeva user posted image

(odgovor članu avgust09)
Neposredna povezava do sporočila: 11
31.7.2009 21:59:11   
Goldy
Čestitke za malega Aljaža in za lepo ime!!user posted image  Je bil mogoče fantek malo manjši, bosta pa sedaj nadoknadila. A so ti potem sprožili, ali se ti porod sam začel?

Pozdravčke celi družinici!!!!

Pa smo 4!!!

(odgovor članu avgust09)
Neposredna povezava do sporočila: 12
1.8.2009 18:59:21   
avgust09
hvala user posted image

ja so mi sprožili in je trajalo 2 dni da je bila končno akcija...no saj potem sem pa v 4,5 urah rodila k se je enkrat kooončno začelo user posted image

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?