Anonimen -> RE: IUGR in sproženi porod (23.6.2009 16:50:06)
|
Pozdravljena avgust09. Tudi jaz sem imela podoben problem, kot ga opisuješ ti. V 36 3/7 tednu nosečnosti so mi rekli da je moj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]nehal rasti in mi podali diagnozo IUGR. Teža naj bi bila samo 2200 g. Ginekologinja me je naročila na kontrolo čez en teden in do takrat je malo zrasel in setudi poredil, še vedno pa je bil pod 2500g. Ker pa je malo napredoval se je ginekologinja odločila, da počaka še en teden nato pa mi sproži porod. Čez en teden je na kontroli ugotovila, da je ustje še čisto trdo in zaprto, in ker je bil CTG normalen je prestavila sprožitev poroda še za en teden, UZ pa mi takrat ni naredila. Čez en teden (v 39 tednu) so mi potem res sprožili porod. Zjutraj so mi vstavili vaginaleto in ker se ni nič dogajalo popoldne še eno. Tudi po drugi vaginaleti ni bilo nič zato so me pustili počivati čez noč. Naslednje jutro sem šla v porodno, kjer so mi predrli mehur in dali umetne popadke. Rodila sem čez 4 ure. Zdaj pa tisto kar je najbolj pomembno pri vsem tem. Moj sonček je bil težak 3340g in velik 52cm. Ves strah in panika ginekologa je bila povsem odveč. Uz meritve velikokrat odstopajo od dejanskih meritev. Drugače pa tudi 2400 g sploh ni tako nizka teža. In terapija za razvoj pljučk včasi upočasni rast otročka. Poskusi se čim manj obremenjevat s tem in pozitivno razmišljaj. Upam, da sem ti bila vsaj malo v pomoč.
|
|
|
|