|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Hude bolečine po CR
8.3.2005 12:00:17   
lidija14
Pred slabima 2 tednoma sem rodila s carskim rezom in še vedno me na desni strani točno v eni točki hudo boli, ko se hočem vstati s postelje. Drugače je bolečina znosna, ampak če ležim na desnem boku, se mi je skoraj nemogoče vstati - občutek imam, kot da bi me nekdo zbodel z nožem - taka pekoča bolečina, in ne gre drugače, kot da se počasi prevalim na drug bok in vstanem z leve strani. G mi je rekla, da to ni nič hudega, da je tam začetni šiv in ta pač bolj boli.

Zanima me, ali je imela še katera od vas podobne izkušnje in ali je to res to, kar mi pravi G in kdaj je bolečina pojenjala.

LP,

Lily
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Hude bolečine po CR
8.3.2005 12:26:51   
Anonimen
Mene po treh letih še vedno boli toliko, da če nekaj časa ležim na hrbtu, ne morem vstati. Se moram najprej prevaliti na bok, malo počakati, da bolečina mine, nato pa lahko vstanem. Ne vem, če je to pri meni normalno, običajno verjetno ni. Zate bi rekla, da je po 14 dneh še prezgodaj, da bi se lahko pokazalo, da bi bilo kaj narobe. Takrat sem bila jaz še sploh napol pokretna. Premikala sem se po polžje. Po moje se običajno rabi res nekaj dlje, da si kolikor toliko opomoreš.

(odgovor članu lidija14)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Hude bolečine po CR
8.3.2005 12:38:33   
nikitta
še vedno čutim, pa je od tega cca 3 leta. Sedaj ko sem noseča, pa toliko bolj čutim...

(odgovor članu lidija14)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Hude bolečine po CR
8.3.2005 13:20:36   
dory
Uf jaz pa sem kot nova...delam trebusnjake,skacem,skratka pocnem vse zivo...vcasih kar pozabim,da sem mela CR..pa je od tega 10mesecev...

(odgovor članu lidija14)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Hude bolečine po CR
8.3.2005 13:50:45   
Anonimen
Saj jaz tudi skačem in se mečem po snegu, kot zmešana, tudi trebušnjake lahko nekaj časa delam. Samo ne moreem pa dolgo ležati na hrbtu. Takrat me pa ful boli. Pa še ob kakšnih priložnostih, npr. če me hlače tiščijo, ali pa če mi elastika od spodnjih hlač pride na šiv, me boli znotraj, v trebuhu.

(odgovor članu lidija14)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   Hude bolečine po CR
8.3.2005 14:31:31   
Mina1
LIDIJA: mene je po prvem CR bolelo zelo fino cca 6 mesecev in cca 2 leti sem še vedno čutila, kot da tisti del, kjer so me rezali ni moj:zmeden:

Rez se sedaj pred napovedanim drugim CR, ki sem ga imela 18.2.2005 sploh ni več videl in tudi bolečine so do nekem "doglednem" času izginile.

Sedaj po drugem CR pa sem kar hitro okrevala:). Ne rečem, da me ne boli, je pa mnogo bolje kot takrat prvič, ko so me rezali. Čutim pa rahlo bolečino bolj v desenem delu in "svinjsko" me je bolelo ves teden, ki sem ga preživela v LJ porodnišnici. Sem res mislila, da je kaj narobe, da bodo morali še 1x pogledati, če je vse o.k.

Drži se, sej bo,

pa-pa Mina1

(odgovor članu lidija14)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Hude bolečine po CR
9.3.2005 12:43:32   
Aljakop
hello

jaz ne čutim več prav ničesar in tudi dokaj hitro sem prišla k sebi po CR. Nekako v 14-21dneh sem bila že ok in sploh me niso šivali ampak 'zlepili', to je neka nova metoda,ki se očitno zlo obrestuje!
lp,alja

(odgovor članu lidija14)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Hude bolečine po CR
9.3.2005 13:17:24   
Anonimen
Mene so pa sklamfali.

(odgovor članu lidija14)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   Hude bolečine po CR
9.3.2005 13:37:02   
nejcko

Jaz sem imela že 2x CR in obakrat sem si kar hitro opomogla. Nimam nobenih večjih težav, edino včasih imam še občutek (po 8-ih mes), kot da tisti predel okoli reza še ni čisto moj.

(odgovor članu lidija14)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Hude bolečine po CR
10.3.2005 8:56:40   
Mina1
*jakob*: joj, žal mi je za tvojega :duda:, žalostna zgodba:(

Ti pa želim vse najlepše v tej nosečnosti in zdravega:duda:

Predvidevam pa, da če si imeli prvič CR in se je žalostno končalo, da ti bodo tudi drugič naredili CR, če ne drugače, preventivno, da ne bodo tvegali. Razen, če boš odprta in tik pred zdajci.

Jaz sem imela obakrat CR (beri: nesorazmerje - velik plod in preozka medenica oz. boki):zmeden:, ker sem bolj drobna. Samo toliko: CR v drugo, ki je bil načrtovan je bil nekoliko lažji, boli sicer tudi, ampak sem hitreje okrevala, če ti to kaj pomaga;).

Držim pesti zate in za pikico, pa javi se še kaj.

pa-pa Mina1

(odgovor članu lidija14)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Hude bolečine po CR
10.3.2005 9:09:09   
Anonimen
Draga Jakob, tudi meni je zelo žal za tvojega otročička. Sedaj bo gotovo vse v redu, brez skrbi. Gotovo te bolj spremljajo že zaradi vsega hudega, kar si morala preživeti.
Kar se ponovnega CR tiče, pa je bilo meni razloženo, da je čisto odvisno od tega, zakaj so ti naredili prvega. Meni so naprimer zato, ker se enostavno nisme odpirala, izgleda, da pač še ni bila zrela za porod, čeprav sem bila 1 teden čez rok. Mi je pa počil mehur, tako da so mi porod morali narediti. Torej, definitivno bi v drugo poskusili z vaginalnim porodom, čeprav bi bil otrok toliko velik, kot je bil prvi. Saj če bi se normalno odpirala, bi šlo, glede na to, da mi niso nič omenjali, da imam kaj ozko medenico.
Tudi žene mojega sodelavca je v drugo rodila vaginalno, medtem ko so ji prvič delali carski rez vzdolžno, kar pomeni, da je zelo, zelo mudilo.
Torej je vse odvisno od vzroka, zaradi katerga so ti prvič naredili CR.
Prav take bolečine in težave, kot jih opisuješ po CR, sem imela tudi jaz. Groznbo.
Čim lepšo nosečnost ti želim in naraven porod, če si ga želiš.

(odgovor članu lidija14)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   Hude bolečine po CR
15.3.2005 17:10:19   
KIRA
uf! mam jaz pol srečo - vsaj delno.
SICER SO ME ZELO GRDO skup zašili - to je rekla zdravnica, ki mi je šive ven pobirala.

In me je 6 tednov bolelo kot hudič, sem mislila, da bom umrla - potem pa je bolečina pomalem začela izginjat. tja do 3 ali 4 meseca je več ni bilo, razen občasno, pri seksu, ker je sedaj vse malo bolj občutljivo.
sedaj sem srečka nosečka in me tudi več ne boli, sem kar presenečena nad tem, ker so mi vsi rekli, da me bo.

se pa bojim ponovnega CR, ker po enem svetujejo še drugega. zame je bil CR grozna izkušnja in se ga bojim kot vrag križa. najhuje je bilo, ko so mi dali tamalo v roke in nisem mogla dol s postelje in so mi šivi začeli pokat, ni pomagala nobena tableta proti bolečinam. tega si ne želim ponovno doživet...

(odgovor članu lidija14)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?