Hude bolečine po CR (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

lidija14 -> Hude bolečine po CR (8.3.2005 12:00:17)

Pred slabima 2 tednoma sem rodila s carskim rezom in še vedno me na desni strani točno v eni točki hudo boli, ko se hočem vstati s postelje. Drugače je bolečina znosna, ampak če ležim na desnem boku, se mi je skoraj nemogoče vstati - občutek imam, kot da bi me nekdo zbodel z nožem - taka pekoča bolečina, in ne gre drugače, kot da se počasi prevalim na drug bok in vstanem z leve strani. G mi je rekla, da to ni nič hudega, da je tam začetni šiv in ta pač bolj boli.

Zanima me, ali je imela še katera od vas podobne izkušnje in ali je to res to, kar mi pravi G in kdaj je bolečina pojenjala.

LP,

Lily

Anonimen -> Hude bolečine po CR (8.3.2005 12:26:51)

Mene po treh letih še vedno boli toliko, da če nekaj časa ležim na hrbtu, ne morem vstati. Se moram najprej prevaliti na bok, malo počakati, da bolečina mine, nato pa lahko vstanem. Ne vem, če je to pri meni normalno, običajno verjetno ni. Zate bi rekla, da je po 14 dneh še prezgodaj, da bi se lahko pokazalo, da bi bilo kaj narobe. Takrat sem bila jaz še sploh napol pokretna. Premikala sem se po polžje. Po moje se običajno rabi res nekaj dlje, da si kolikor toliko opomoreš.

nikitta -> Hude bolečine po CR (8.3.2005 12:38:33)

še vedno čutim, pa je od tega cca 3 leta. Sedaj ko sem noseča, pa toliko bolj čutim...

dory -> Hude bolečine po CR (8.3.2005 13:20:36)

Uf jaz pa sem kot nova...delam trebusnjake,skacem,skratka pocnem vse zivo...vcasih kar pozabim,da sem mela CR..pa je od tega 10mesecev...

Anonimen -> Hude bolečine po CR (8.3.2005 13:50:45)

Saj jaz tudi skačem in se mečem po snegu, kot zmešana, tudi trebušnjake lahko nekaj časa delam. Samo ne moreem pa dolgo ležati na hrbtu. Takrat me pa ful boli. Pa še ob kakšnih priložnostih, npr. če me hlače tiščijo, ali pa če mi elastika od spodnjih hlač pride na šiv, me boli znotraj, v trebuhu.

Mina1 -> Hude bolečine po CR (8.3.2005 14:31:31)

LIDIJA: mene je po prvem CR bolelo zelo fino cca 6 mesecev in cca 2 leti sem še vedno čutila, kot da tisti del, kjer so me rezali ni moj:zmeden:

Rez se sedaj pred napovedanim drugim CR, ki sem ga imela 18.2.2005 sploh ni več videl in tudi bolečine so do nekem "doglednem" času izginile.

Sedaj po drugem CR pa sem kar hitro okrevala:). Ne rečem, da me ne boli, je pa mnogo bolje kot takrat prvič, ko so me rezali. Čutim pa rahlo bolečino bolj v desenem delu in "svinjsko" me je bolelo ves teden, ki sem ga preživela v LJ porodnišnici. Sem res mislila, da je kaj narobe, da bodo morali še 1x pogledati, če je vse o.k.

Drži se, sej bo,

pa-pa Mina1

Aljakop -> Hude bolečine po CR (9.3.2005 12:43:32)

hello

jaz ne čutim več prav ničesar in tudi dokaj hitro sem prišla k sebi po CR. Nekako v 14-21dneh sem bila že ok in sploh me niso šivali ampak 'zlepili', to je neka nova metoda,ki se očitno zlo obrestuje!
lp,alja

Anonimen -> Hude bolečine po CR (9.3.2005 13:17:24)

Mene so pa sklamfali.

nejcko -> Hude bolečine po CR (9.3.2005 13:37:02)

Jaz sem imela že 2x CR in obakrat sem si kar hitro opomogla. Nimam nobenih večjih težav, edino včasih imam še občutek (po 8-ih mes), kot da tisti predel okoli reza še ni čisto moj.

Mina1 -> Hude bolečine po CR (10.3.2005 8:56:40)

*jakob*: joj, žal mi je za tvojega :duda:, žalostna zgodba:(

Ti pa želim vse najlepše v tej nosečnosti in zdravega:duda:

Predvidevam pa, da če si imeli prvič CR in se je žalostno končalo, da ti bodo tudi drugič naredili CR, če ne drugače, preventivno, da ne bodo tvegali. Razen, če boš odprta in tik pred zdajci.

Jaz sem imela obakrat CR (beri: nesorazmerje - velik plod in preozka medenica oz. boki):zmeden:, ker sem bolj drobna. Samo toliko: CR v drugo, ki je bil načrtovan je bil nekoliko lažji, boli sicer tudi, ampak sem hitreje okrevala, če ti to kaj pomaga;).

Držim pesti zate in za pikico, pa javi se še kaj.

pa-pa Mina1

Anonimen -> Hude bolečine po CR (10.3.2005 9:09:09)

Draga Jakob, tudi meni je zelo žal za tvojega otročička. Sedaj bo gotovo vse v redu, brez skrbi. Gotovo te bolj spremljajo že zaradi vsega hudega, kar si morala preživeti.
Kar se ponovnega CR tiče, pa je bilo meni razloženo, da je čisto odvisno od tega, zakaj so ti naredili prvega. Meni so naprimer zato, ker se enostavno nisme odpirala, izgleda, da pač še ni bila zrela za porod, čeprav sem bila 1 teden čez rok. Mi je pa počil mehur, tako da so mi porod morali narediti. Torej, definitivno bi v drugo poskusili z vaginalnim porodom, čeprav bi bil otrok toliko velik, kot je bil prvi. Saj če bi se normalno odpirala, bi šlo, glede na to, da mi niso nič omenjali, da imam kaj ozko medenico.
Tudi žene mojega sodelavca je v drugo rodila vaginalno, medtem ko so ji prvič delali carski rez vzdolžno, kar pomeni, da je zelo, zelo mudilo.
Torej je vse odvisno od vzroka, zaradi katerga so ti prvič naredili CR.
Prav take bolečine in težave, kot jih opisuješ po CR, sem imela tudi jaz. Groznbo.
Čim lepšo nosečnost ti želim in naraven porod, če si ga želiš.

KIRA -> Hude bolečine po CR (15.3.2005 17:10:19)

uf! mam jaz pol srečo - vsaj delno.
SICER SO ME ZELO GRDO skup zašili - to je rekla zdravnica, ki mi je šive ven pobirala.

In me je 6 tednov bolelo kot hudič, sem mislila, da bom umrla - potem pa je bolečina pomalem začela izginjat. tja do 3 ali 4 meseca je več ni bilo, razen občasno, pri seksu, ker je sedaj vse malo bolj občutljivo.
sedaj sem srečka nosečka in me tudi več ne boli, sem kar presenečena nad tem, ker so mi vsi rekli, da me bo.

se pa bojim ponovnega CR, ker po enem svetujejo še drugega. zame je bil CR grozna izkušnja in se ga bojim kot vrag križa. najhuje je bilo, ko so mi dali tamalo v roke in nisem mogla dol s postelje in so mi šivi začeli pokat, ni pomagala nobena tableta proti bolečinam. tega si ne želim ponovno doživet...

Stran: [1]