|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Hruške - kaj počnete z njimi?
26.8.2008 11:50:44   
Paštetka
Kakšen recept?user posted image

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Hruške - kaj počnete z njimi?
26.8.2008 12:37:35   
kjava
Jaz delam hruške lepe Helene. A veš tisto, ko jih obliješ s čokolado, zraven pa sladoled in smetano. Drugač je pa v Lisah velik receptov s hruškami. Bom kasneje kakega napisala.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.8.2008 15:01:38   
kjava
Pašteta, ker vem, da nisi kuharca od včeraj in da se znajdeš, ti ne bom na široko razkladala, samo nekaj namigov.

1.Speci biskvit in ga prelij s kremo, ki jo narediš tako, da skuhaš hruške, jih pretlačiš in streseš na biskvit, v vodo, ki je ostala od hrušk pa zakuhaš pudinng in ga poliješ čez. Lahko jih kuhaš tud v rdečem vinu in vanj zakuhaš puding.

2. Zamesi krhko testo in ga ene dve tretjini raztegni na pekač. Naredi nadev iz:
125g masla
180g sladkorja
1 vanilij sladkor
5 rumenjakov
2 žlici zdroba
750g skute
5 beljakov- naredi sneg in umešaj v ostalo

Daj gor pol nadeva, obloži s hruškami, še drugo polovico nadeva. Tretjino testa, ki ti je ostalo nadrobi povrhu ali naribaj, da bojo take mrvice.Med te mrvice lahko vmešaš kakav, cimet, kokos, limonino lupinico...

3. Potem lahko na krho testo nadevaš malo pokuhane hruške, spečeš na pol in nato polij z:
7 beljakov-sneg
200g sladkorja
2 vanilij sladkorja
1 en dan staro žemljo (al pa drobtine)
150g kokosove moke
40g moke
Speci do konca.

4. Hruškov kolač z mandlji

hruške duši z malo vode in limoninega soka in jih pretlači, da dobiš 300g pireja.
Zmešaj 60g masla, 100g medu 1 vanilij, dodaj 3 rumenjake, limonino lupino, cimet in hruškov pire, 150g polnozrnate moke, 1 žličko pecilnega, 200g mletih mandljev. Na koncu vmešaj še sneg 3 beljakov.
Testo vlij v pekač in čez dekorativno razvrsti krhlje hrušk. Speci.

5. malo koksove moke rjavo prepraži na suho in izdolbene in olupljene polovice hrušk povaljaj v tem. Nato jih nadevaj s kako skutno-sadno kremo.

Evo, to so sicer samo sladice, ampak upam, da ti kaj prav pride.

< Sporočilo je popravil kjava -- 26.8.2008 15:02:08 >

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.8.2008 19:57:18   
Paštetka
kjava, hvala smo naredili tole z biskvitom in kuhanimi hruškami. V bistvu sva z malim iz tega naredila atiju tortico user posted image

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.8.2008 22:25:48   
Eca
Kjava - ti me pa vsak dan bolj presenečašuser posted image !

Eca

Mene pa kamin greje...

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.8.2008 12:39:13   
kjava
Zakaj user posted image ? A nisi vedla, da kuham? user posted image

BTW, a boš probala kak moj recept?

< Sporočilo je popravil kjava -- 28.8.2008 12:46:08 >

(odgovor članu Eca)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.8.2008 14:43:25   
Eca
Šele zdaj sem tole videla....a veš da bi probala kakšno tvojo specialiteto. Celo hruške mi gnijejo pred oknom od kuhinje.....daj povej tole lepo Helenouser posted image pa da sprobam.
Aja, tele moje hruške bi bilo fajn skuhat, menda niso užitne suroveuser posted image (tak je moj tast rekel, jaz pa itak nisem fan za hruške in se jih nikoli ne pritaknem).

Lp, Eca

Mene pa kamin greje...

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.8.2008 15:07:44   
kjava
No, lepa Helena je čist enostavna- tok, da se je men tud delat ne dauser posted image , mam rajš kej bolj kompliciranega.
V glavnem, skuhaš al pa podušiš hruške do mehkega, jih na krožniku preliješ s čokoladno omako,dodaš kepico sladoleda in malo stepene smetane.

Omako jaz naredim tako, da v mleku stopim jedilno čokolado, dam malo gustina, da je gosljata in po potrebi sladkor.

Evo, je tud na kulinariki nekaj podobnega:
http://www.kulinarika.net/recept/sladice/Hruska_lepe_Helene-3028.html

< Sporočilo je popravil kjava -- 28.8.2008 15:09:20 >

(odgovor članu Eca)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj lahko dojenčku uvajamo mandarine in d...
Včasih je veljalo, da naj bi se citruse uvajalo po 1. letu starosti. Vendar so priporočila dames drugačna. Kdaj in kako ...
Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?

vstajanje ponoči
tinchek1980

Ali vam mož/partner pomaga in namesto vas vstane ponoči, ko dojenček joka?

da, vedno (17%)

da, pogosto (30%)

zelo redko (31%)

nikoli (22%)

Število vseh glasov: 185

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!