kjava
|
Pašteta, ker vem, da nisi kuharca od včeraj in da se znajdeš, ti ne bom na široko razkladala, samo nekaj namigov. 1.Speci biskvit in ga prelij s kremo, ki jo narediš tako, da skuhaš hruške, jih pretlačiš in streseš na biskvit, v vodo, ki je ostala od hrušk pa zakuhaš pudinng in ga poliješ čez. Lahko jih kuhaš tud v rdečem vinu in vanj zakuhaš puding. 2. Zamesi krhko testo in ga ene dve tretjini raztegni na pekač. Naredi nadev iz: 125g masla 180g sladkorja 1 vanilij sladkor 5 rumenjakov 2 žlici zdroba 750g skute 5 beljakov- naredi sneg in umešaj v ostalo Daj gor pol nadeva, obloži s hruškami, še drugo polovico nadeva. Tretjino testa, ki ti je ostalo nadrobi povrhu ali naribaj, da bojo take mrvice.Med te mrvice lahko vmešaš kakav, cimet, kokos, limonino lupinico... 3. Potem lahko na krho testo nadevaš malo pokuhane hruške, spečeš na pol in nato polij z: 7 beljakov-sneg 200g sladkorja 2 vanilij sladkorja 1 en dan staro žemljo (al pa drobtine) 150g kokosove moke 40g moke Speci do konca. 4. Hruškov kolač z mandlji hruške duši z malo vode in limoninega soka in jih pretlači, da dobiš 300g pireja. Zmešaj 60g masla, 100g medu 1 vanilij, dodaj 3 rumenjake, limonino lupino, cimet in hruškov pire, 150g polnozrnate moke, 1 žličko pecilnega, 200g mletih mandljev. Na koncu vmešaj še sneg 3 beljakov. Testo vlij v pekač in čez dekorativno razvrsti krhlje hrušk. Speci. 5. malo koksove moke rjavo prepraži na suho in izdolbene in olupljene polovice hrušk povaljaj v tem. Nato jih nadevaj s kako skutno-sadno kremo. Evo, to so sicer samo sladice, ampak upam, da ti kaj prav pride.
< Sporočilo je popravil kjava -- 26.8.2008 15:02:08 >
|