Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Hobotnica v solati in tunin steak 18.10.2005 14:21:36
|
|
|
|
india
|
Hobotnica v solati: hobotnico skuhaš, jo narežeš na koščke, ohladiš, dodaš olivno olje, limonin sok, popraš, soliš, dodaš česen in petršilj. Lahko dodaš še krompir narezan na koščke ( meni osebno ni dobro, nekateri to delajo). Sicer pa imaš več teh receptov na http://www.kulinarika.net . Kar se pa tiče tune, jo jaz pečem v pečici,predhodno jo mariniram v olivnem olju, začimbah, česnu, sem jo pa že tudi spekla naravno,malo pomokano in nato ponudila s tržaško omako.
|
|
|
|
RE: Hobotnica v solati in tunin steak 18.10.2005 19:09:45
|
|
|
|
frutka_
|
Če maš svežo hobotnico jo najprej zamrzni da ni žilava, ko jo potem ješ. Nato jo kuhaš kar zamrznjeno 2-3ure! Smrdi ko kuga! Potem jo jaz običajno narežem na tanke koščke, dodam kuhan krompirček, nadrobno narezano čebulo, malo olivnega olja, kis, morda lahko dekoriraš z zeleno solato in dodaš limonin sok, soliš, popopraš...hm, sem še kaj pozabila?! Za tunin steak pa ti priporočam da nanjo nastrgaš česen (ne preveč, ker ima tuna fullll dober okus!) in jo nato na zelo vročem olju nahitro popečeš. Olja dodaš le malo, pečeš pa najboljše v teflonski posodi. Zraven pa fajn paše solata motovilec! Jaz osebno bi dala solato hobotnico za predjed nato tunin steak s solato in morda še kakšne vroče maline! NJAMI!
|
|
|
|
RE: Hobotnica v solati in tunin steak 21.10.2005 9:32:27
|
|
|
|
Anonimen
|
Ste vedele?da medtem ko se kuha hobotnica daste v vodo nekaj plutovinastih zamaškov? Pluta omogoči hitrejše mehčanje hobotnice.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?